Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Google stelt vergaderapp Meet voor iedereen beschikbaar

Google stelt vergaderapp Meet voor iedereen beschikbaar

AMSTERDAM (ANP) - Google wil de concurrentie aangaan met de app Zoom, die veel wordt gebruikt om te vergaderen via beeldbellen. Daarom krijgt iedereen gratis toegang tot de tegenhanger die Google heeft, Meet genaamd.

Volgens Google zijn er dagelijks 100 miljoen mensen die deelnemen aan vergaderingen op Meet, komen er dagelijks zo'n 3 miljoen gebruiker bij en vinden elke dag 3 miljard minuten aan videogesprekken plaats.

Nu vele miljoenen mensen over de hele wereld vanuit huis moeten werken, vervangen zulke diensten de werkvergaderingen. Daarnaast gebruiken mensen zulke apps om met vrienden te borrelen, nu alle caf├ęs en restaurants dicht zijn en feesten thuis ook niet meer kunnen.

Zoom zegt dat het momenteel ongeveer 300 miljoen dagelijkse gebruikers heeft. Daarmee zou het dus drie keer zo groot zijn als Google Meet. Zoom ligt onder vuur omdat het niet goed genoeg beveiligd zou zijn. Facebook lanceerde vorige week ook een videochatdienst, Messenger Rooms genaamd.

Meer uit Financieel

Autoverkoop EU veert in april op na dip in maart

BRUSSEL (ANP) - De verkoop van nieuwe auto's in de Europese Unie is in april flink gestegen, na de dip in maart. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA nam de verkoop op jaarbasis met bijna 14 procent toe tot 913.995 nieuwe personenauto's.

11 minuten geleden
Grote techbedrijven beloven 'verantwoord' om te gaan met AI

SEOUL (ANP/AFP) - Veertien van de grootste AI-bedrijven ter wereld hebben gezamenlijk beloofd 'verantwoord' om te zullen gaan met kunstmatige intelligentie. Zij deden dat op een tweedaagse topconferentie in Seoul waar de veiligheid van de ontwikkelingen op het gebied van AI centraal stond.

29 minuten geleden
Zweeds bedrijf verwerft rechten lasercommunicatietechniek van TNO

DEN HAAG (ANP) - AAC Clyde Space gaat de lasersatellietcommunicatie technologie van TNO op de markt brengen. Het Zweedse satellietbedrijf en het onderzoeksinstituut hebben daarover een licentieovereenkomst gesloten. Met deze technologie van TNO is het mogelijk om satellietgegevens naar de aarde te verzenden via laserstralen.

1 uur geleden
Huizenprijzen opnieuw sterker gestegen, meer woningen verkocht

DEN HAAG (ANP) - De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in april opnieuw sterker gestegen. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Ook wisselden die maand meer koopwoningen van eigenaar ten opzichte van een jaar eerder.

7 uur geleden
CPB bevestigt: relatief minder belasting voor grootverdieners

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders met de hoogste inkomens betalen relatief minder belasting dan de groep daar net onder. Dit komt doordat hun belastingdruk niet zoals bij veel Nederlanders vooral door de sociale premies en belastingen in box 1 wordt bepaald, maar door de vennootschapsbelasting. Dit heeft het Centraal Planbureau (CPB) bekendgemaakt in nieuw, langjarig onderzoek naar de hoogste inkomens.

8 uur geleden
Huizenprijzen opnieuw sterker gestegen, meer woningen verkocht

DEN HAAG (ANP) - De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in april opnieuw sterker gestegen. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Ook wisselden die maand meer koopwoningen van eigenaar ten opzichte van een jaar eerder.

8 uur geleden
Kleine plussen op Wall Street, Palo Alto Networks bij dalers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag kleine koerswinsten zien in afwachting van de notulen van de recentste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank en de kwartaalcijfers van AI-chipproducent Nvidia op woensdag. Cybersecuritybedrijf Palo Alto Networks stond bij de dalers op Wall Street na de bekendmaking van resultaten.

9 uur geleden