Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Google steekt 1 miljard dollar in verbetering internet in Afrika

Google steekt 1 miljard dollar in verbetering internet in Afrika

MOUNTAIN VIEW (ANP/AFP) - Google gaat de komende vijf jaar 1 miljard dollar, omgerekend 866 miljoen euro, investeren in verbetering van de internettoegang in Afrika. Er zal onder meer een nieuwe kabel worden aangelegd die Afrika verbindt met Europa om zo sneller en ook goedkoper internet mogelijk te maken op het continent.

Betrouwbaarheid en toegang tot internet zijn een groot probleem in Afrika. Volgens de Wereldbank heeft minder dan een derde van de 1,3 miljard mensen in Afrika toegang tot breedbandinternet. Maar Afrika wordt vanwege zijn jonge bevolking wel gezien als een belangrijke groeimarkt voor internetbedrijven.

Topman Sundar Pichai van Google-moeder Alphabet zegt dat er de afgelopen jaren al veel vooruitgang is geboekt met internet in Afrika, maar dat meer werk nodig is om "internet toegankelijk, betaalbaar en nuttig te laten zijn voor iedere Afrikaan". Google wil nu een onderzeese kabel voor snel internet gaan aanleggen die loopt via Zuid-Afrika, Namibië, Nigeria en het eiland Sint-Helena in de Atlantische Oceaan en een verbinding krijgt met Europa.

Daarnaast is Google een samenwerking aangegaan met het Keniaanse telecombedrijf Safaricom om betaalbare Android-smartphones aan te bieden. Later zal ook met andere Afrikaanse aanbieders samengewerkt gaan worden. Ook dit moet helpen om mensen beter toegang te bieden tot internet, aldus Google. Het techbedrijf beloofde vier jaar geleden al om miljoenen jonge Afrikanen en kleine bedrijven te gaan helpen met digitale vaardigheden.

Meer uit Financieel

Meer Oekraïense vluchtelingen aan het werk, helft heeft nu baan

DEN HAAG (ANP) - Het aantal vluchtelingen uit Oekraïne dat in Nederland een betaalde baan heeft gevonden is opnieuw toegenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) had de helft van hen, in de leeftijd van 15 tot 65 jaar, op 1 mei werk. Een half jaar eerder was dat nog 44 procent.

1 uur geleden
Krant: bedrijf achter ChatGPT mogelijk al 90 miljard dollar waard

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, praat met investeerders over een mogelijke aandelenverkoop waarbij de start-up zou worden gewaardeerd op 80 miljard tot 90 miljard dollar. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Een dergelijk prijskaartje zou betekenen dat OpenAI inmiddels bijna drie keer zo veel waard is als bij een instapmoment van investeerders eerder dit jaar. Ook zou de op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) pionierende onderneming daarmee een van de hoogst gewaardeerde start-ups ter wereld worden.

2 uur geleden
Rentevrees Wall Street raakt beurswaarde Apple en Amazon

NEW YORK (ANP) - Grote techbedrijven als Apple, Microsoft, Amazon en Google-moeder Alphabet hebben dinsdag duidelijk aan beurswaarde ingeleverd op Wall Street. Amerikaanse beleggers maken zich namelijk zorgen over het door de Federal Reserve geschetste vooruitzicht dat de rente waarschijnlijk langer hoog blijft dan eerder aangenomen.

2 uur geleden
Claimorganisatie: mokerslag voor NN in woekerpoliszaak

DEN HAAG (ANP) - Nationale-Nederlanden (NN) heeft in het verleden bij mensen met een beleggingsverzekering kosten ingehouden die niet met de klant overeengekomen waren. Tot die conclusie is het gerechtshof in Den Haag gekomen, dat daarmee volgens claimorganisatie Woekerpolis.nl een "mokerslag" uitdeelt aan de verzekeraar.

3 uur geleden
Biden brengt 'historisch' bezoek aan stakers bij autofabrikanten

MICHIGAN (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft zich in Michigan aangesloten bij stakende medewerkers van autobedrijven. De 80-jarige Democraat droeg een pet met het logo van vakbond UAW en sprak de stakers toe met een megafoon. Hij verklaarde dat de medewerkers van Ford, General Motors (GM) en Stellantis een forse loonsverhoging verdienen.

3 uur geleden
Amerikaanse toezichthouder beschuldigt Amazon van monopoliegedrag

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse mededingingswaakhond FTC beschuldigt Amazon van monopoliegedrag op het gebied van onlinemarktplaatsen. Volgens de toezichthouder, die hierbij samen optrekt met zeventien Amerikaanse staten, dwingt Amazon verkopers op zijn platform in feite om gebruik te maken van de eigen logistieke diensten en bezorgdiensten. In ruil daarvoor worden hun producten dan prominent op Amazon geplaatst. Ook wordt het Amazon kwalijk genomen dat het bedrijf verkopers straft die voor hun waar lagere prijzen hanteren op concurrerende sites.

6 uur geleden
Curatoren willen winkels Big Bazar

AMSTERDAM (ANP) - De overgebleven winkels van het failliet verklaarde Big Bazar blijven de komende tijd "zoveel mogelijk" open. Dat hebben curatoren Hanneke De Coninck en Wybe Mollema aangekondigd. Of er nog een doorstart inzit voor de koopjesketen en wat dit dan betekent voor de circa 900 resterende werknemers en de schuldeisers, durven ze nog niet te zeggen. Dat gaan ze eerst onderzoeken.

6 uur geleden