Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Google gaat gevoelige locatiedata automatisch verwijderen

Google gaat gevoelige locatiedata automatisch verwijderen

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google belooft voortaan automatisch locatiedata van gebruikers die gevoelig kan zijn te verwijderen, zoals wanneer iemand een abortuskliniek bezoekt. Het bedrijf doet die mededeling nadat de laatste dagen zorgen ontstonden over hoe staten die abortus verbieden hun inwoners mogelijk kunnen vervolgen op basis van dit soort gegevens.

Het gaat niet alleen om abortusklinieken, schrijft Google op de eigen website, maar bijvoorbeeld ook om opvanghuizen voor slachtoffers van huiselijk geweld, afvalklinieken of verslavingsklinieken. "Bezoeken aan dit soort plekken kunnen bijzonder persoonlijk zijn, daarom kondigen we vandaag aan dat als onze systemen registreren dat gebruikers dit soort plekken bezoeken, het kort daarna uit hun locatiegeschiedenis gewist zal worden." Google zegt ook dat het bewaren van de locatiegeschiedenis niet automatisch aan staat, maar dat het een optie is waar mensen actief voor kiezen.

Google gaf bovendien aan dat gebruikers die hun menstruatiecyclus bijhouden met hun Fitbit, het slimme horlogemerk dat Google vorig jaar overnam, voortaan makkelijker data daarover kunnen verwijderen.

Meer uit Financieel

Zorgverzekeraar United Health stijgt op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - United Health behoorde dinsdag tot de grote winnaars op de beurzen in New York. De grote zorgverzekeraar, die in februari werd getroffen door een cyberaanval, presteerde afgelopen kwartaal beter dan verwacht. De totale kosten van die aanval zullen naar verwachting dit jaar zo'n 1,6 miljard dollar bedragen, maar het bedrijf handhaafde zijn vooruitzichten voor het hele jaar. Het aandeel steeg 6,4 procent.

9 minuten geleden
IMF somberder over economische groei in eurozone

WASHINGTON (ANP) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is somberder geworden over de groei van de economie in de eurozone. Dat komt onder meer door Duitsland. In de grootste economie van de eurozone staat het sentiment van consumenten nu al geruime tijd onder druk.

51 minuten geleden
VN-mensenrechtenkantoor: Israël beperkt nog steeds hulp aan Gaza

GENÈVE (ANP/RTR) - Israël gaat door met de "onwettige" beperkingen op de humanitaire hulpverlening voor de Gazastrook, stelt het mensenrechtenkantoor van de Verenigde Naties. Israël en de Verenigde Staten beweren dat de omvang van de goederenstroom is toegenomen, maar volgens VN-agentschappen is dit niet voldoende.

1 uur geleden
Economie Israël harder gekrompen dan eerder gedacht door oorlog

TEL AVIV (ANP/RTR) - De economie van Israël is in het vierde kwartaal van vorig jaar nog harder gekrompen dan eerder gedacht als gevolg van de oorlog met Hamas. Dat meldt het Israëlische statistiekbureau in een nieuwe raming.

1 uur geleden
FNV waarschuwt voor meer stakingen bij grote wasserijen

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV waarschuwt voor meer stakingen bij industriële wasserijen deze week. De reden is dat textielverzorgingsbedrijven "nog altijd niet meewerken aan een goede cao" voor de duizenden medewerkers in de sector, stelt de vakbond.

1 uur geleden
Loonstijging pakt in nieuwe cao-afspraken minder hoog uit

DEN HAAG (ANP) - De lonen gaan niet meer zo hard omhoog in nieuwe cao-afspraken. AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaarden­adviseur van Nederlandse werkgevers, meldt dat de loonafspraken in maart gemiddeld 5,3 procent bedroegen.

2 uur geleden
Eindhoven Airport rekent op grote drukte in meivakantie

EINDHOVEN (ANP) - Eindhoven Airport rekent op flinke drukte met vakantiegangers in de meivakantie. Volgens de luchthaven worden dagelijks tussen de 20.000 en 24.000 vertrekkende en aankomende passagiers verwacht. De drukste dagen zijn dan de vrijdag, zondag en maandag.

2 uur geleden