Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Google brengt eigen smartwatch op de markt

Google brengt eigen smartwatch op de markt

MOUNTAIN VIEW (ANP/BLOOMBERG/DPA) - Techconcern Google gaat de concurrentie aan met de Apple Watch door een eigen smartwatch op de markt te brengen. De zoekgigant probeert al langer om ook met hardware, zoals smartphones, zijn marktpositie te verstevigen. De slimme horloges moeten dit najaar verkrijgbaar zijn, maakte Google bekend op zijn jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars I/O.

De Google Pixel Watch is voor het grootste deel ontwikkeld door Fitbit, het smartwatchbedrijf dat begin 2021 in handen kwam van Google. Het horloge is te gebruiken voor digitale betalingen, navigatie via Google Maps en notificaties voor inkomende berichten. De smartwatch werkt onder andere met een spraakgestuurde assistent die ook op veel Android-telefoons zit.

De overname van Fitbit door Google werd door velen al gezien als stap om met een antwoord te komen op de Apple Watch. Apple heeft ongeveer 30 procent van de markt voor smartwatches in handen. Samsung volgt met zo'n 10 procent marktaandeel en de rest wordt volgens marktonderzoeker Counterpoint Research verdeeld tussen Fitbit, Garmin en kleinere Chinese spelers.

Google ontwikkelde het Android-besturingssysteem voor veel smartphones, maar introduceerde met de Pixel in 2016 pas zijn eerste eigen smartphone. Daar komt naast een eigen smartwatch nu ook een tablet voor de Pixel-lijn bij. Google waagde zich eerder ook al aan tablets maar staakte die productlijn in 2019 om zich volledig op laptops te richten.

Het techbedrijf onthulde ook bezig te zijn met een slimme bril, die automatisch vertalingen laat zien aan zijn drager. De bril voor zogeheten augmented reality (verrijkte realiteit) doet enigszins denken aan de Google Glass, een digitale bril met camera en klein schermpje die in 2012 op de markt kwam. Dit product werd geen groot commercieel succes.

Meer uit Financieel

UBS bereikt akkoord over verliesgarantie overname Credit Suisse

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG) - UBS en de Zwitserse overheid hebben een akkoord bereikt over een dekking van de verliezen die de Zwitserse bank zou kunnen lijden als gevolg van de redding van zijn Credit Suisse. UBS heeft daarmee de laatste grote horde genomen om de historische overname van zijn branchegenoot af te ronden. Door de overname ontstaat een bankkolos die twee keer zo groot is als de gehele Zwitserse economie.

1 uur geleden
NS moet werknemers definitief toeslag betalen over alle vakantie

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen (NS) moeten hun personeel definitief onregelmatigheidstoeslag betalen over alle vakantiedagen. Dat heeft de Hoge Raad beslist die daarmee een eerdere uitspraak van het gerechtshof bekrachtigde. De uitspraak kan een dure worden voor NS dat duizenden werknemers mogelijk nog geld verschuldigd is.

1 uur geleden
Mogelijk doorbraak gesprekken tussen VDL en vakbonden rond Nedcar

HOLTUM (ANP) - Na enkele informele gesprekken eerder deze week lijkt er een doorbraak te komen in de onderhandelingen tussen vakbonden en industrieconcern VDL rond autofabriek Nedcar. Volgens CNV-bestuurder Jeroen Bruinsma is Nedcar-eigenaar VDL "bereid om grote stappen te zetten".

1 uur geleden
Personeel veerdienst Ameland bezorgd over inkomen

UTRECHT (ANP) - Het personeel van Wagenborg Passagiersdiensten is bezorgd over hun inkomen, als het plan om veel veerdiensten naar Ameland te schrappen doorgaat. De circa 150 werknemers worden betaald voor het aantal uren dat zij werken. Als er vanaf 20 juni veel minder veren gaan varen, kunnen zij minder uren werken en verdienen ze veel minder. CNV Vakmensen wil garanties van Wagenborg voor de huidige arbeidsvoorwaarden, laat de bond vrijdag weten.

1 uur geleden
Máxima na uitspraken over digitale euro: niets aan de hand

DEN HAAG (ANP) - Koningin Máxima heeft voor het eerst gereageerd op het bericht dat ze zou zijn teruggefloten door het ministerie van Financiën vanwege haar uitspraken over een invoering van een digitale euro. Ze noemt het "goed" dat mensen daarover discussiëren maar volgens haar is er "niets aan de hand", zo zegt ze tegen royaltyverslaggever Rick Evers.

1 uur geleden
FNV wil duidelijke grens voor werken in hitte

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV wil dat de overheid duidelijke grenzen stelt wanneer het onverantwoord is om in de hitte te werken. Daarbij moet rekening worden gehouden met de zwaarte van het werk, maar ook met verschillende weersomstandigheden als luchtvochtigheid en wind. Nu is het aan werkgevers om beleid vast te stellen voor gevaarlijke weersomstandigheden, maar volgens de vakbond gebeurt dat nauwelijks.

1 uur geleden
Scheidend directeur: India wordt grootste markt voor Unilever

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) - De vertrekkende topman van Unilever in India verwacht dat zijn land "onvermijdelijk" de grootste markt qua omzet zal worden voor het Britse levensmiddelenconcern. En dat zal volgens hem mogelijk al voor het komende decennium kunnen gebeuren. De baas van Hindustan Unilever, Sanjiv Mehta, waarschuwde zijn opvolger wel dat hij het hoofd zal moeten bieden aan een steeds heviger wordende concurrentie in het land.

2 uur geleden