Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goodfellas-acteur Paul Sorvino (83) overleden

Goodfellas-acteur Paul Sorvino (83) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Goodfellas-acteur Paul Sorvino is op 83-jarige leeftijd overleden. Hij stierf een natuurlijk dood in de Amerikaanse staat Indiana, vertelt zijn vrouw Dee Dee aan Amerikaanse media: "Onze harten zijn gebroken. Er zal nooit meer een andere Paul Sorvino zijn. Hij was de liefde van mijn leven en een van de grootste artiesten die ooit op het scherm en het podium te zien waren."

Tijdens zijn carrière van ruim vijftig jaar werd Sorvino bekend door rollen als de koelbloedige gangster Paulie Cicero in Goodfellas en de NYPD-sergeant Phil Cerretta in de misdaadserie Law & Order. Ook portretteerde hij de boekhouder van James Caan in The Gambler en de opdringerige vader van Claire Danes in Baz Luhrmann's Romeo en Julia.

In 1973 ontving Sorvino een Tony-nominatie en een Drama Desk Award voor zijn optreden als de gewetenloze Phil Romano in de originele Broadway-productie van Jason Miller's That Championship Season, winnaar van de Pulitzerprijs voor drama.

Ondanks zijn gangster- en 'bad guy’-rollen omschreef Sorvino zichzelf eerder als een softie die passie had voor poëzie, schilderen en de opera. Toen zijn dochter Amanda Sorvino, die ook acteert, in 1996 het podium betrad om een award voor beste bijrol in ontvangst te nemen, werd Sorvino in het publiek huilend van blijdschap gezien.

Meer uit Buitenland

Frankrijk voert grote operatie uit in Nieuw-Caledonië

NOUMEA (ANP/AFP) - Frankrijk heeft meer dan 600 zwaarbewapende politiemensen ingezet om in Nieuw-Caledonië controle te krijgen over de weg die de hoofdstad Noumea verbindt met het internationale vliegveld.

2 uur geleden
Rusland bestookt Oekraïne met drones

KYIV (ANP/DPA) - Rusland heeft in de nacht van zaterdag op zondag volgens de Oekraïense strijdkrachten massale aanvallen met drones op Oekraïne uitgevoerd.

2 uur geleden
Gantz dreigt noodkabinet Israël te verlaten zonder plan voor Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR/DPA/AFP) - De Israëlische minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet, wil dat premier Benjamin Netanyahu met een plan komt over het bestuur van Gaza na de oorlog. Als Netanyahu dit niet doet, dreigt Gantz zijn centrumpartij terug te trekken uit de noodregering.

12 uur geleden
Israëlisch leger maakt opnieuw vondst gedode gijzelaar bekend

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het Israëlische leger zegt nog een lichaam van een gijzelaar te hebben teruggevonden. In een verklaring zegt het leger dat Ron Binyamin bij de aanval van Hamas op 7 oktober werd gedood en dat zijn lichaam door militanten is meegenomen naar Gaza.

14 uur geleden
VN-agentschap: 800.000 mensen uit Rafah op de vlucht

RAFAH (ANP) - Het hoofd van VN-organisatie UNRWA zegt dat de afgelopen tijd zo'n 800.000 mensen uit Rafah noodgedwongen op de vlucht zijn geslagen. "Het gaat om bijna de helft van de bevolking van Rafah", aldus Philippe Lazzarini op berichtendienst X.

14 uur geleden
Wateroverlast in Voeren waarschijnlijk als ramp erkend

VOEREN (ANP/BELGA) - De overstromingen in het Belgische Voeren, niet ver van Maastricht, worden door de Vlaamse regering waarschijnlijk als ramp erkend. Dat zeiden de Vlaamse minister-president Jan Jambon en minister van Omgeving Zuhal Demir tijdens een bezoek aan de gemeente.

15 uur geleden
President Georgië spreekt veto uit over buitenlandse-agentenwet

TBILISI (ANP/AFP) - President Salome Zoerabisjvili van Georgië heeft haar veto uitgesproken over de zogenoemde buitenlandse-agentenwet. Die is afgelopen week aangenomen door het parlement, ondanks massaprotesten en internationale kritiek.

16 uur geleden