Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gommers: willen niet in positie komen om te kiezen

Gommers: willen niet in positie komen om te kiezen

HILVERSUM (ANP) - Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, liet zondag in het televisieprogramma Op1 weten dat hij de afgelopen periode moeilijke momenten heeft gekend bij de bestrijding van het coronavirus. Vooral het mogelijke scenario waarin ziekenhuizen moeten kiezen welke patiƫnten wel of niet worden behandeld, valt hem zwaar. "We willen daar absoluut uit blijven. Ik heb heel wat traantjes gelaten de afgelopen week toen ik alleen in de auto zat", zei Gommers. "Ik heb dit nog nooit meegemaakt."

Omdat Gommers het niet uitsluit, stelde hij dat er een discussie gevoerd moet worden over hoe de keuzes gemaakt worden als dat nodig is. "Je wilt niet in de positie komen om te kiezen. We doen daar met z'n allen ook heel veel moeite voor. Als je erover gaat nadenken is het zo onwezenlijk. We zijn als artsen nooit opgeleid om dit soort dingen te doen. Als je ooit in het leger of een oorlog bent geweest of in de tropen, die dokters hebben het meegemaakt. Ik heb het nog nooit meegemaakt en een groot deel van de artsen hebben het nog nooit meegemaakt."

Hoewel het aantal opnames dit weekend daalde is Gommers voorzichtig. "De prognoses zijn nog steeds dat we blijven groeien. Vandaag met een kleine 25. Als dat morgen weer hoger wordt. We hebben nog ruimte voor 500 patiƫnten, dus als het aantal weer 50 per dag wordt, zijn we er over tien dagen."

Meer uit Binnenland

Organisatie: risico huwelijksdwang jongeren door missen signalen

DEN HAAG (ANP) - Honderden Nederlandse jongeren lopen tijdens de zomervakantie risico omdat ze signalen van huwelijksdwang en achterlating in het buitenland vaak missen. Uit loyaliteit aan hun familie zijn ze "blind", waardoor een onschuldig lijkend familiebezoek in het buitenland kan eindigen in een "enkele reis", zegt het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA).

20 minuten geleden
Politie zoekt in sloten Hoofddorp naar sporen dodelijk misdrijf

HOOFDDORP (ANP) - De politie zoekt maandag in het water in de omgeving van de Egholm in Hoofddorp naar sporen die meer vertellen over het overlijden van de 48-jarige Steve Mahakena. De politie zoekt onder meer in sloten en een vijver en krijgt daarbij assistentie van specialisten van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen.

27 minuten geleden
Bijna alle treinen rijden weer vanaf Amsterdam Centraal Station

AMSTERDAM (ANP) - Bijna alle treinen rijden rond 10.30 uur weer van en naar Amsterdam Centraal Station, nadat het treinverkeer plat lag door een storing. Hoewel de eerste treinen erg vol zaten, is het op de perrons nu niet meer heel druk.

35 minuten geleden
Bijna alle overnachtende concertbezoekers weg uit Ziggo Dome

AMSTERDAM (ANP) - Bijna alle 150 concertbezoekers die zondag- op maandagnacht in de Ziggo Dome hebben geslapen, zijn weg. De laatste twee bezoekers verlaten elk moment de concertzaal, aldus een woordvoerder van MOJO.

38 minuten geleden
Treinverkeer Amsterdam Centraal start weer op

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen rijden sinds even voor 09.00 uur weer op Amsterdam Centraal Station. Op het station zijn nog veel gestrande reizigers te vinden die hun weg naar de juiste trein moeten vinden. Medewerkers van de NS staan iedereen te woord en voor de servicedesk staat een flinke rij. Op de informatieborden zijn vooralsnog veel geannuleerde treinen te zien.

1 uur geleden
ProRail: treinverkeer Amsterdam rijdt weer door noodgreep

AMSTERDAM (ANP) - De treinen rijden weer van en naar Amsterdamse stations door een noodgreep, zegt een woordvoerder van ProRail. Sinds zondagmiddag kampte de Amsterdamse verkeersleidingspost van de spoorbeheerder met een IT-storing. De oorzaak van de storing is nog niet bekend. ProRail doet hier onderzoek naar.

1 uur geleden
Taxicentrale Amsterdam ziet vraag naar taxiritjes flink toenemen

AMSTERDAM (ANP) - De Taxicentrale Amsterdam (TCA) merkt dat de vraag naar taxiritjes is "verdubbeld tot verdrievoudigd" door de treinstoring rond de hoofdstad. "De telefoon staat roodgloeiend", zegt directeur Hedy Borreman maandagochtend. Volgens haar is de vraag groter dan het aanbod. Dat betekent ook dat mensen langer moeten wachten voor hun taxi arriveert.

2 uur geleden