Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gommers schrikt van prognose over ic-opnames

Gommers schrikt van prognose over ic-opnames

AMSTERDAM (ANP) - Diederik Gommers is geschrokken van de ziekenhuisprognoses die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag aan de Tweede Kamer heeft getoond. Het komt voor de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care als een verrassing dat het aantal coronapatiënten op de ic's de komende tijd tot minstens 150 en mogelijk tot ongeveer 600 stijgt, zei hij in het RTL-programma Humberto. Op de ic's liggen nu 75 coronapatiënten.

"Ik schrik een beetje van deze prognose. Die heb ik tot nu toe nog niet gezien", zegt Gommers in het praatprogramma. Volgens hem was de verwachting van het RIVM eerder: "We zien wel grotere onzekerheid, maar we denken dat de ic-opnames beperkt blijven. En als het gebeurt, is het in oktober of november."

Volgens de ic-arts komt de mogelijke drukte op de ic-bedden niet goed uit. Hij zegt dat de ziekenhuizen zich juist wilden richten op het inhalen van de reguliere zorg die door de coronacrisis is uitgesteld. "We krijgen nu steeds meer berichten dat door die uitstel mensen komen te overlijden", aldus Gommers. "Laten we dus hopen dat die daling in besmettingen (van de laatste dagen red.) echt doorzet."

Meer uit Binnenland

Woning Rotterdam waar brand uitbrak is van verdachte schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het pand aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein waar donderdagmiddag brand uitbrak, is de woning van de 32-jarige man die is opgepakt voor de dodelijke schietincidenten in die stad. De politie zegt ervan uit te gaan dat de man het vuur zelf heeft aangestoken.

8 minuten geleden
Dit jaar 2500 migranten omgekomen of vermist op Middellandse Zee

GENÈVE (ANP/AFP) - Dit jaar zijn meer dan 2500 migranten omgekomen of vermist geraakt op de Middellandse Zee, meldt de vluchtelingencommissaris van de Verenigde Naties. Dat is een flinke stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het om 1680 personen ging.

19 minuten geleden
Slachtoffer schietpartij was ook huisarts op Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook als huisarts op een gezondheidscentrum in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Bestuurder René Baljon van Stichting Zonboog waar het gezondheidscentrum onder valt, bevestigt dat na berichtgeving in het AD.

37 minuten geleden
Erasmus MC: geen onderwijs vrijdag

ROTTERDAM (ANP) - Al het onderwijs op de locatie Erasmus MC gaat vrijdag niet door. Geplande examens op campus Woudestein gaan wel door. Dat melden het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR stelt dat geplande examens op campus Woudestein wel doorgaan, maar dat er begrip is voor studenten "die daar nu door dit incident niet toe in staat zijn".

1 uur geleden
Slachtoffer schietpartij werkte op gezondheidscentrum Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook op een gezondheidscentrum op Katendrecht in Rotterdam-Zuid. Op de website van het gezondheidscentrum staat een mededeling over de situatie.

1 uur geleden
Aboutaleb na bezoek wijkcentrum: mensen hebben het niet meer

ROTTERDAM (ANP) - Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft donderdagavond een bezoek gebracht aan een wijkcentrum bij het Heiman Dullaertplein, waar eerder op donderdag een 39-jarige vrouw werd doodgeschoten en haar 14-jarige dochter dodelijk werd verwond. Mensen die in hetzelfde blok wonen, kunnen donderdagavond niet terug naar huis. Zij worden opgevangen in hotels, zegt Aboutaleb.

1 uur geleden
Experiment met digitale meldplicht moet dit najaar beginnen

DEN HAAG (ANP) - Het experiment met een digitale meldplicht voor voetbalhooligans met een stadionverbod moet snel beginnen, schrijft demissionair minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) aan de Tweede Kamer. "Ik koers erop dit najaar te starten." Dat gebeurt in drie gemeenten die ze nog niet in de brief bekendmaakt.

1 uur geleden