Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Golficoon Woods opgenomen in Hall of Fame

Golficoon Woods opgenomen in Hall of Fame

PONTE VEDRA BEACH (ANP) - Golfer Tiger Woods is opgenomen in de Hall of Fame. De vijftienvoudig majorwinnaar werd tijdens een ceremonie in Florida opgenomen in de eregalerij van de internationale golfsport. De 14-jarige dochter van Woods, Sam, was degene die het nieuws bekendmaakte tijdens een speech waarin ze terugblikte op de succesvolle, maar ook bewogen carrière van haar vader.

Sinds de 46-jarige Woods een jaar geleden ernstig gewond raakte bij een auto-ongeluk, werkt hij hard aan een comeback. "Dit is waarom je dit verdient, omdat je een vechter bent," zei dochter Sam in haar speech.

Tot nu toe schreef Woods 82 PGA-titels op zijn naam en stond hij 683 weken op de nummer-1 positie. "Ik voel mij zo vereerd dat ik ben opgenomen in de Golf Hall of Fame. Dat Sam de inleiding verzorgde en mijn familie toekeek, maakte het nog specialer", schreef Woods op Twitter bij een foto waarop hij poseert met zijn gezin.

"Golf is een individuele sport. Maar ik heb dit niet in mijn eentje gedaan. Ik ben tot dit punt in mijn loopbaan gekomen door mijn opvoeding, door twee geweldige ouders. Mijn ouders, mentoren en vrienden hebben me geholpen en gesteund in de meest donkere tijden van mijn loopbaan. Ook waren ze er om samen de successen te vieren."

Het is nog niet bekend wanneer de revaliderende Woods weer kan meedoen aan golftoernooien.

Meer uit Sport

Venus Williams tennist in Rosmalen voor het eerst in Nederland

ROSMALEN (ANP) - Venus Williams tennist komende maand voor het eerst in Nederland. De 42-jarige zus van Serena doet met een wildcard mee aan het grastoernooi van Rosmalen. De Amerikaanse is de voormalig nummer 1 van de wereld en zevenvoudig grandslamwinnares.

39 minuten geleden
Svitolina is 'flauwekul' beu en vraagt om echte hulp aan Oekraïne

PARIJS (ANP) - Tennisster Elina Svitolina heeft opgeroepen om minder te praten over de oorlog in Oekraïne, maar daadwerkelijk hulp te bieden aan de bevolking. "Het Oekraïense volk heeft hulp nodig, maar ik merk dat er op andere zaken gefocust wordt", zei de 28-jarige Oekraïense op Roland Garros, waar ze zich voor de tweede ronde heeft geplaatst. "Ik hoor vooral loze woorden, zie lege daden, die niemand vooruithelpen."

2 uur geleden
Motorcrosser Herlings ook beste in Dutch Masters Oldebroek

OLDEBROEK (ANP) - Motorcrosser Jeffrey Herlings is ook bij de Dutch Masters of Motorcross in Oldebroek onverslaanbaar gebleken. De 28-jarige Brabander won in de derde wedstrijd van het Dutch Masters- kampioenschap in Oldebroek opnieuw beide manches en schreef zo ook met overmacht het eindklassement op zijn naam.

13 uur geleden
Overtuigende start Alcaraz op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Carlos Alcaraz is overtuigend begonnen aan Roland Garros. De als eerste geplaatste Spanjaard stond in de openingsronde maar zeven games af tegen de Italiaanse qualifier Flavio Cobolli. Het werd 6-0 6-2 7-5. De eerste twee sets duurden gezamenlijk slechts 53 minuten, ruim 10 minuten korter dan de derde set.

14 uur geleden
Springruiter Houtzager wint Grand Prix in Wiesbaden

WIESBADEN (ANP) - Springruiter Marc Houtzager heeft de Grand Prix in het Duitse Wiesbaden op zijn naam geschreven. De 52-jarige Drent was in de barrage op Sterrehof's Dante de snelste van elf ruiters.

15 uur geleden
Van de Zandschulp op Roland Garros gehinderd door voetblessure

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp ondervindt al enkele weken hinder van een voetblessure. Dat bekende de beste tennisser van Nederland na zijn vroege uitschakeling op Roland Garros, waar hij in vier sets zijn meerdere moest erkennen in de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante.

15 uur geleden
Van de Zandschulp verliest in Parijs van Argentijnse qualifier

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp is op Roland Garros niet verder dan de eerste ronde gekomen. De nummer 25 van de plaatsingslijst liet zich in Parijs met 6-2 4-6 6-3 6-4 verrassen door de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante, die zijn debuut maakte op een grandslamtoernooi.

17 uur geleden