Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Golficoon Woods opgenomen in Hall of Fame

Golficoon Woods opgenomen in Hall of Fame

PONTE VEDRA BEACH (ANP) - Golfer Tiger Woods is opgenomen in de Hall of Fame. De vijftienvoudig majorwinnaar werd tijdens een ceremonie in Florida opgenomen in de eregalerij van de internationale golfsport. De 14-jarige dochter van Woods, Sam, was degene die het nieuws bekendmaakte tijdens een speech waarin ze terugblikte op de succesvolle, maar ook bewogen carrière van haar vader.

Sinds de 46-jarige Woods een jaar geleden ernstig gewond raakte bij een auto-ongeluk, werkt hij hard aan een comeback. "Dit is waarom je dit verdient, omdat je een vechter bent," zei dochter Sam in haar speech.

Tot nu toe schreef Woods 82 PGA-titels op zijn naam en stond hij 683 weken op de nummer-1 positie. "Ik voel mij zo vereerd dat ik ben opgenomen in de Golf Hall of Fame. Dat Sam de inleiding verzorgde en mijn familie toekeek, maakte het nog specialer", schreef Woods op Twitter bij een foto waarop hij poseert met zijn gezin.

"Golf is een individuele sport. Maar ik heb dit niet in mijn eentje gedaan. Ik ben tot dit punt in mijn loopbaan gekomen door mijn opvoeding, door twee geweldige ouders. Mijn ouders, mentoren en vrienden hebben me geholpen en gesteund in de meest donkere tijden van mijn loopbaan. Ook waren ze er om samen de successen te vieren."

Het is nog niet bekend wanneer de revaliderende Woods weer kan meedoen aan golftoernooien.

Meer uit Sport

Sabalenka na zege op Rybakina opnieuw in finale van Madrid

MADRID (ANP) - Tennisster Aryna Sabalenka heeft voor het tweede jaar op rij de eindstrijd gehaald van het graveltoernooi van Madrid. De titelverdedigster versloeg in een meeslepende halve finale de Kazachse Elena Rybakina in drie sets: 1-6 7-5 7-6 (5).

1 uur geleden
Verstappen betreurt vertrek topontwerper, maar blijft stoïcijns

MIAMI (ANP) - Max Verstappen denkt er niet aan te vertrekken bij Red Bull Racing, nadat topontwerper Adrian Newey na bijna twintig jaar zijn afscheid heeft aangekondigd bij de Formule 1-renstal.

2 uur geleden
Van Gerwen meteen uitgeschakeld in Premier League in Aberdeen

ABERDEEN (ANP) - Michael van Gerwen is tijdens de veertiende speelronde van de Premier League direct uitgeschakeld. De Nederlandse darter verloor in het Schotse Aberdeen met 6-5 van de Engelsman Rob Cross. Vorige week in Liverpool was Cross ook al te sterk voor Van Gerwen, toen in de halve finales (6-2).

2 uur geleden
Turnster Lieke Wevers noemt rentree bij EK 'uitdagend'

RIMINI (ANP) - Turnster Lieke Wevers (32) heeft zich bij haar internationale rentree met Oranje geplaatst voor de EK-landenfinale. Wevers, die zich tijdens de kwalificaties in Nederland via de meerkamp plaatste voor de EK, kwam slechts in actie op brug en balk.

2 uur geleden
Lehecka na opgave Medvedev naar halve finales in Madrid

MADRID (ANP) - De Tsjechische tennisser Jiri Lehecka is doorgedrongen tot de halve finales van het masterstoernooi van Madrid. Tegenstander Daniil Medvedev gaf na het verlies van de eerste set (6-4) op met een liesblessure.

7 uur geleden
Turnsters als zesde naar teamfinale bij EK in Rimini

RIMINI (ANP) - De Nederlandse turnsters hebben zich bij de EK in het Italiaanse Rimini geplaatst voor de teamfinale. Elze Geurts, Lieke Wevers, Vera van Pol, Tisha Volleman en Floor Slooff kwamen in de kwalificatie tot 153,995 punten, goed voor de zesde plek. Gastland Italië plaatste zich met 165,296 als eerste voor de finale waarin de beste acht landenteams in actie komen.

8 uur geleden
Voormalig kunstrijdster Dijkstra (82) overleden

SOMEREN (ANP) - Voormalig kunstrijdster Sjoukje Dijkstra is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar dochter Katja Kossmayer gemeld. Dijkstra, geboren in het Friese Akkrum, werd in 1964 in Innsbruck olympisch kampioene. Ook veroverde ze drie wereldtitels en werd ze zesmaal gekozen tot sportvrouw van het jaar in Nederland.

10 uur geleden