Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Golfer McIlroy ziet meer kansen bij uitgestelde Masters

Golfer McIlroy ziet meer kansen bij uitgestelde Masters

PALM BEACH (ANP) - Golfer Rory McIlroy denkt komend najaar met een ander gevoel te beginnen aan de Masters in Augusta, de enige major die de Noord-Ier nog nooit gewonnen heeft in zijn loopbaan. De huidige nummer 1 van de wereld zag dat toernooi vanwege de coronacrisis verplaatst worden van april naar november. "Er lag altijd veel druk op de Masters, omdat dat het eerste grote toernooi van het jaar is. Dat zal ditmaal anders zijn", zei McIlroy in een live-chat op Instagram.

De Masters is normaal de eerste major van het jaar, maar door de verplaatsing volgt het toernooi na het PGA Championship en het US Open, dat verplaatst is naar september. Het Brits Open werd eerder al vanwege het coronavirus afgelast.

"Het zal anders zijn", denkt McIlroy. "We hebben er dan al het het Championship en het US Open opzitten en hopelijk is de Ryder Cup ook al gespeeld. Deelnemers zullen al iets meer in hun ritme zijn dan wanneer het het eerste grote toernooi is. Het is misschien egoïstisch gedacht, maar zeker voor mij kan dat goed uitpakken."

McIlroy won de US Open in 2011, het PGA Championship in 2012 en 2014 en het Brits Open in 2014. Op de Masters was de vierde plaats in 2015 zijn beste prestatie.

Meer uit Sport

Tennisser De Jong voor het eerst in hoofdtoernooi Roland Garros

PARIJS (ANP) - Jesper de Jong heeft zich voor het eerst in zijn carrière gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi van Roland Garros. De 23-jarige tennisser versloeg in de derde en laatste ronde van de kwalificaties in Parijs in twee sets de Amerikaan Jeffrey John Wolf: 6-1 6-2.

3 uur geleden
Gemengd judoteam op WK uitgeschakeld door Pollings Italië

ABU DHABI (ANP) - De Nederlandse judoka's zijn op het WK voor gemengde landenteams in de achtste finales uitgeschakeld. Nederland verloor met 4-3 van Italië, waar Kim Polling een van de judoka's was.

4 uur geleden
Tennisser Sinner ook in 2025 op ABN AMRO Open

ROTTERDAM (ANP) - Tennisser Jannik Sinner verdedigt in 2025 zijn titel op het ATP-toernooi van Rotterdam. Toernooidirecteur Richard Krajicek van het ABN AMRO Open maakte de komst van de 22-jarige Italiaan bekend voor het toernooi in februari volgend jaar.

5 uur geleden
Australische zwemster Hodges stopt twee maanden voor Spelen

MELBOURNE (ANP/AFP) - Zwemster Chelsea Hodges uit Australië heeft ruim twee maanden voor de Olympische Spelen haar carrière beëindigd. De 22-jarige schoolslagspecialiste meldt dat ze door te veel operaties "de heupen van een zestigjarige heeft".

7 uur geleden
Oud-international Kosterink nieuwe bondscoach softbalsters

UTRECHT (ANP) - Oud-international Saskia Kosterink wordt de nieuwe bondscoach van de Nederlandse softbalsters. Na het WK in juli neemt ze de leiding over van Ferenc Jongejan. Tijdens het EK in Utrecht, september dit jaar, staat de ploeg dus onder leiding van Kosterink.

7 uur geleden
Van Gerwen verliest weer van Humphries en ligt uit Premier League

LONDEN (ANP) - Darter Michael van Gerwen ligt uit de Premier League. In de halve finale van de play-offs redde de Nederlander het niet tegen regerend wereldkampioen Luke Humphries: 10-5. Tiener Luke Littler is later op donderdag de tegenstander van Humphries in de finale. Hij versloeg Michael Smith.

18 uur geleden
Volleyballers tonen veerkracht en verslaan Turkije in vijf sets

ANTALYA (ANP) - De Nederlandse volleybalmannen hebben hun eerste zege in de Nations League binnen. Het team van bondscoach Roberto Piazza won in Antalya met 3-2 van Turkije. Oranje toonde veerkracht, want de eerste twee sets gingen met duidelijke cijfers naar de Turken: 19-25 20-25 25-18 25-21 15-9.

19 uur geleden