Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Golfer Luiten verliest leiding Dutch Open na ronde van 'net niet'

Golfer Luiten verliest leiding Dutch Open na ronde van 'net niet'

CROMVOIRT (ANP) - Golfer Joost Luiten heeft op de tweede dag van het Dutch Open de leiding uit handen gegeven. De Nederlander had 75 slagen nodig voor zijn tweede ronde, tien meer dan een dag eerder. Luiten staat voorlopig op de gedeelde dertiende plaats.

De 36-jarige Zuid-Hollander startte zijn tweede omloop over de banen van Bernardus Golf in Cromvoirt op de tiende hole. Met een bogey en een birdie presteerde hij stabiel tijdens het eerste deel van zijn ronde, maar op de tweede negen holes zakte Luiten weg in het klassement. Hij moest twee bogeys en zelfs een dubbele bogey (op hole 1) invullen op zijn scorekaart. Luiten zette daar slechts één birdie tegenover en kwam uit op een dagscore van drie boven par.

"Het was niet zo scherp als donderdag", zei Luiten bij Ziggo Sport. "Net wat minder birdies en wat meer bogeys. Dat geeft aan dat golf een raar spelletje is. Het was vandaag 'net niet', ik heb te veel laten liggen. Zo miste ik op mijn eerste holes wat kansen op birdies. Daarna kwam helaas dat middenstuk, met een dubbele bogey en bogey op hole 1 en 2. Dat deed extra pijn. Maar al met al was het echt niet zo slecht."

Stevige wind

De 26-jarige Chinees Li Haotong nam de leiding met een ronde van 63 slagen. Hij kwam daardoor uit op een totaal van 135 na twee dagen, vijf minder dan Luiten. "Ik ga zaterdag volle bak vooruit en aanvallen, want zo ver weg sta ik niet", zei Luiten, die naar eigen zeggen wat meer last had van de stevige wind. "Zelfs met het korte putten was het tricky." Luiten is tweevoudig winnaar van het toernooi, dat jarenlang de naam van sponsor KLM droeg. Hij was in 2013 en 2016 de beste.

Lars van Meijel ging na een ronde van 71 slagen op donderdag nu rond in 70 slagen en staat kort achter Luiten in het klassement. Darius van Driel zakte ver weg door een ronde van 76 slagen. Van Driel, vorig jaar de beste Nederlander in Cromvoirt op de vierde plaats, dreigt met 146 slagen de 'cut' te missen.

Voor de winnaar van het Dutch Open ligt een cheque van bijna 300.000 euro klaar.

Meer uit Sport

Zwemmer Kamminga neemt revanche op Corbeau in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben bij limietwedstrijden zwemmen in Rotterdam er op de 100 meter schoolslag een mooi gevecht van gemaakt. Kamminga won in een tijd van 59,26 seconden. Dat was onder de limiet (59,49) voor deelname aan de Spelen, een grens die hij in oktober in Boedapest al had geslecht.

5 uur geleden
Schaatssters grijpen in Stavanger naast zege op teamsprint

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatssters hebben bij de wereldbeker in Stavanger naast het goud gegrepen op de teamsprint. Marrit Fledderus, Femke Kok en Antoinette Rijpma-de Jong konden met 1.28,17 niet tippen aan de tijd van de Verenigde Staten (1.27,92) en werden tweede. Canada eindigde als derde.

6 uur geleden
Schaatsers vallen uit op teamsprint na val Scheperkamp

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatsers zijn bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger uitgevallen op het onderdeel teamsprint. Bij de start ging de schaats van Merijn Scheperkamp kapot, die daardoor ten val kwam. Hein Otterspeer en Tijmen Snel waren de andere schaatsers.

7 uur geleden
Streep door super-G in Beaver Creek door harde wind en sneeuwval

BEAVER CREEK (ANP) - Ook de super-G bij de mannen van zondag in het Amerikaanse Beaver Creek is afgelast. De internationale skifederatie FIS laat weten dat de harde wind en de hevige sneeuwval daartoe hebben geleid. Op vrijdag en zaterdag ging er al een streep door de eerste en tweede afdaling.

7 uur geleden
Schaatsster Groenewoud tweede achter Sablikova op 5000 meter

STAVANGER (ANP) - Schaatsster Marijke Groenewoud is bij de wereldbekerwedstrijd in het Noorse Stavanger als tweede geëindigd op de 5000 meter. De 24-jarige Friezin was met 7.03,27 alleen langzamer dan Martina Sablikova uit Tsjechië. Ragne Wiklund uit Noorwegen werd derde.

7 uur geleden
Veldrijder Iserbyt troeft Nederlanders af in wereldbekercross

FLAMANVILLE (ANP) - De Belgische veldrijder Eli Iserbyt heeft zijn leidende positie in het wereldbekerklassement verstevigd. De renner van Pauwels Sauzen - Bingoal troefde in het Franse Flamanville de Nederlanders Lars van der Haar (tweede) en Pim Ronhaar (derde) af en boekte zo zijn zesde zege van het seizoen. In de wereldbeker was Iserbyt eerder de beste in Troyes.

7 uur geleden
Schaatsster Kok pakt brons op 500 meter in Stavanger

STAVANGER (ANP) - Femke Kok is bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger als derde geëindigd op de 500 meter. De 23-jarige wereldkampioene reed 38,01 en was daarmee langzamer dan de Zuid-Koreaanse Kim Min-sun, die won in 37,73. Olympisch kampioene Erin Jackson zat daar met 37,75 vlak achter en werd tweede.

8 uur geleden