Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Golfer Luiten opgelucht: darmoperatie niet nodig

Golfer Luiten opgelucht: darmoperatie niet nodig

BLEISWIJK (ANP) - Golfer Joost Luiten is opgelucht. Een spoedoperatie aan zijn darmen is niet nodig. Dat heeft zijn huisarts na overleg met een chirurg in Nederland hem verzekerd. "De kans is namelijk groot dat het lichaam de darmklachten zelf gaat oplossen. Ik heb wel wat pijn, maar geen koorts, hoge bloeddruk of rare bloedwaardes dus we gaan nu eerst aankijken hoe het zich ontwikkelt", meldde hij op zijn website.

Luiten raakte zaterdag in lichte paniek tijdens het Tenerife Open. Hij consulteerde daar een arts omdat de pijn in zijn buik steeds heftiger werd. Hij was door de buikklachten ook niet meer in staat te spelen en zegde af voor de laatste ronde van het toernooi. De Spaanse arts constateerde uitstulpingen van de dikke darm met verdraaiingen en adviseerde de Nederlandse prof om zich meteen te laten opereren.

Luiten verstond de man slecht en durfde de operatie niet aan. Hij kon via een privévlucht van zijn sponsor snel terug naar Nederland en ging maandagochtend meteen naar zijn huisarts. "Wat de chirurg op Tenerife aangaf klopte, er is iets niet in orde met de uitstulpingen van mijn dikke darm, door een verdraaiing gaat er iets mis met de bloedtoevoer. Maar waar die arts op Tenerife meteen wilde opereren, zei mijn huisarts na overleg met een chirurg in Nederland dat halsoverkop een operatie heel onverstandig zou zijn."

Luiten, zesvoudig toernooiwinnaar op de Europese Tour, sprak van een flinke opluchting. "Ik ben heel blij dat ik het advies van die chirurg op Tenerife niet heb opgevolgd. Als zo’n man die nauwelijks Engels spreekt via een tolk aangeeft dat een snelle operatie echt nodig is, raak je toch een beetje in paniek. Gelukkig lig ik nu niet in een ziekenhuis op Tenerife te herstellen van een operatie, maar thuis op de bank."

Meer uit Sport

In negen op tien gemeenten minder kinderen lid van sportclub

DEN HAAG (ANP) - Het aantal kinderen dat lid is van een sportvereniging is in vijf jaar tijd met meer dan 130.000 afgenomen. In bijna negen op de tien gemeenten nam het aantal jeugdleden tussen 2018 en 2022 af. Volgens recente cijfers van NOC*NSF was in 2022 zo'n 48 procent van de kinderen en jongeren in de leeftijd 5 tot en met 18 jaar lid was van een sportvereniging, terwijl dit in 2018 nog 51 procent was.

1 uur geleden
Turner Schmidt 10 jaar na WK-debuut terug in Antwerpen

ANTWERPEN (ANP) - Turner Casimir Schmidt keert bij de WK in Antwerpen terug op de plek waar hij tien jaar geleden zijn WK-debuut maakte. De 27-jarige Schmidt strijdt zaterdag met de Nederlandse ploeg om een olympisch teamticket. Daarvoor is een plek bij de beste twaalf landenteams vereist. Volgens Schmidt is er in 10 jaar tijd veel veranderd.

1 uur geleden
Judoka Vermeer maakt een jaar na zware blessure rentree

PRAAG (ANP) - Judoka Sanne Vermeer maakt dit weekeinde, een jaar nadat ze een zware knieblessure had opgelopen, haar rentree. Ze komt in actie op de European Open in Praag. De Friezin, die in 2021 brons won op de WK in de klasse tot 63 kilogram, komt voortaan uit in een andere gewichtsklasse, namelijk die tot 70 kilogram.

10 uur geleden
CAS plant nog meer zittingen in dopingzaak kunstrijdster Valieva

LAUSANNE (ANP) - De spraakmakende dopingzaak rond de Russische kunstschaatsster Kamila Valieva is na drie zittingsdagen bij het hof van sportarbitrage CAS nog niet afgerond. Er komen in november nog twee zittingsdagen, meldde het sporttribunaal in Lausanne. De rechters hebben meer documentatie nodig, was de toelichting.

12 uur geleden
Ricciardo 'waarschijnlijk' nog niet terug in GP Qatar

MILTON KEYNES (ANP) - Daniel Ricciardo keert vermoedelijk ook in de Grote Prijs van Qatar nog niet terug in de Formule 1-auto van AlphaTauri. "Eerder niet waarschijnlijk dan waarschijnlijk", sprak teambaas Christian Horner van Red Bull bij SkySports over zijn reserve, die het stoeltje van de tegenvallend presterende Nyck de Vries overnam bij zusterteam Alpha Tauri na de Grote Prijs van Italië.

12 uur geleden
Springruiters niet naar finale van Nations Cup

BARCELONA (ANP) - De Nederlandse springruiters hebben zich niet voor de finale van de Nations Cup weten te plaatsen. Ze eindigden in Barcelona als tiende in de kwalificatie. De beste acht ploegen gaan naar de eindstrijd. Nederland won de Nations Cup twee jaar geleden.

13 uur geleden
Wereldkampioenen klagen over veel te volle MotoGP-kalender

MOTEGI (ANP) - De MotoGP heeft met het aangekondigde recordaantal van 22 grands prix in 2024 wel de grens bereikt. Dat menen de oud-wereldkampioenen Fabio Quartararo en Marc Márquez. "Wat mij betreft, is dit wel de limiet. Het probleem is dat er niet alleen 22 races zijn, maar er komen ook nog eens 22 sprintraces bij", aldus de Fransman Quartararo, die rijdt voor het fabrieksteam van Yamaha.

14 uur geleden