Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Golfer Luiten begint met goede eerste ronde aan KLM Open

Golfer Luiten begint met goede eerste ronde aan KLM Open

CROMVOIRT (ANP) - Golfer Joost Luiten staat na de eerste ronde van de 103e editie van het KLM Open op een gedeelde vijfde plaats. De tweevoudig winnaar van het toernooi voltooide zijn eerste ronde op het Bernardus Golf in Cromvoirt in 67 slagen, vijf onder het baangemiddelde. Daarmee staat de 37-jarige Bleiswijker voorlopig met zes andere golfers op een vijfde plaats.

Luiten, die het KLM Open in 2013 en in 2016 op zijn naam schreef, kwam tot zeven birdies en twee bogeys op de achttien holes. Hij staat vier slagen achter de voorlopige leider Jorge Campillo uit Spanje. Die sloeg tien birdies en slechts één bogey. De Brit Andy Sullivan staat gedeeld tweede met 66 slagen. Hij deelt die positie met de Spanjaard Pablo Larrazábal en de Fransman Joël Stalter.

Luiten toonde zich bij Ziggo Sport tevreden na afloop. "Je hebt altijd zenuwen, dat hoort erbij. Dat maakt dit toernooi ook speciaal", zei de golfer die het KLM Open in 2013 en in 2016 op zijn naam schreef. "Ik voelde me goed en het is ook lekker als je er met een paar birdies in kunt komen. Het was met veel zijwind op de baan niet gemakkelijk, maar ik bleef geduldig en pakte de kansen waar het moest. Ik had zes birdies in gedachten en ik maakte er zeven."

71 slagen

Wil Besseling voltooide zijn eerste ronde in Cromvoirt in 71 slagen, één slag onder het baangemiddelde. De golfer staat daarmee op een gedeeld 44e plaats. Besseling kwam tot vier birdies, maar had ook drie bogeys nodig.

Golfers Lars van Meijel en Darius van Driel moeten zich flink verbeteren vrijdag. Zij hadden voor hun eerste ronden beiden 74 slagen nodig en staan daarmee op een gedeelde 103e plaats. Daan Huizing kwam zelfs tot 75 slagen.

Victor Pérez

Ook Victor Pérez, vorig jaar winnaar van het KLM Open, kende een minder succesvol weerzien met Bernardus Golf. De Fransman kwam na drie bogeys en twee birdies tot 73 slagen.

Meer uit Sport

Barcelona-middenvelder De Jong noemt uitschakeling flinke domper

BARCELONA (ANP) - Frenkie de Jong van FC Barcelona wist dat zijn ploeg het met tien man lastig ging krijgen tegen Paris Saint-Germain. Na de rode kaart voor verdediger Ronald Araújo moesten de Spanjaarden nog meer dan een uur met tien man spelen tegen PSG en verloren met 4-1. "Dit is een flinke domper, omdat we volledig overtuigd waren dat we door konden gaan", zei hij tegen Movistar.

10 uur geleden
Bijna 200.000 Nederlanders hebben kaartje voor Spelen in Parijs

ARNHEM (ANP) - Er zijn tot nog toe bijna 200.000 toegangskaartjes voor de Olympische Spelen in Parijs verkocht aan Nederlanders. Dat meldt sportkoepel NOC*NSF honderd dagen voor aanvang van het sportevenement.

10 uur geleden
NOC*NSF heeft volste vertrouwen in veilige Spelen

ARNHEM (ANP) - Topsportdirecteur André Cats van sportkoepel NOC*NSF heeft er het volste vertrouwen in dat de Olympische Spelen in Parijs veilig zullen verlopen. Dat zegt hij honderd dagen voor aanvang van het sportevenement.

10 uur geleden
Cats denkt ook honderd dagen voor begin Spelen niet aan medailles

ARNHEM (ANP) - Sportkoepel NOC*NSF spreekt voor de Olympische Spelen in Parijs geen verwachting uit over het aantal medailles dat de Nederlandse ploeg moet halen. "Voor ons telt dat we optimaal voorbereid aan de start willen komen en voor het hoogst haalbare gaan. De ambitie om bij de beste tien landen van de wereld te horen blijft onverkort overeind", zegt topsportdirecteur André Cats honderd dagen voor aanvang van de Spelen.

10 uur geleden
Cats pleit voor bonus voor alle olympische medaillewinnaars

ARNHEM (ANP) - Topsportdirecteur André Cats van sportkoepel NOC*NSF juicht een financiële bonus voor olympisch kampioenen toe. Hij zei dat tijdens een persmoment op sportcentrum Papendal. "De atletiek zie ik als wegbereider, want ik vind dat het Internationaal Olympisch Comité het initiatief moet nemen om prijzengeld in alle sporten uit te keren."

10 uur geleden
Frankrijk en Duitsland organiseren WK handbal voor mannen in 2029

BERLIJN (ANP/DPA) - Frankrijk en Duitsland organiseren het WK handbal voor mannen in 2029. Dat heeft de internationale handbalfederatie (IHF) bekendgemaakt. De openingswedstrijd en de finale worden gehouden in Parijs.

15 uur geleden
Nadal maakt succesvolle rentree en verslaat Cobolli in Barcelona

BARCELONA (ANP) - Rafael Nadal heeft een succesvolle rentree gemaakt op de tennisbaan. De 37-jarige Spanjaard rekende in de eerste ronde in Barcelona af met de Italiaan Flavio Cobolli: 6-2 6-3.

17 uur geleden