Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Golfer DeChambeau leider na onvolledige eerste ronde Masters

Golfer DeChambeau leider na onvolledige eerste ronde Masters

AUGUSTA (ANP/RTR) - De Amerikaanse golfer Bryson DeChambeau leidt na de eerste, enigszins verregende dag van de Masters. Hij noteerde op de Augusta National een ronde van 65 slagen, zeven onder par, en heeft één slag voorsprong op zijn landgenoot Scottie Scheffler. De nummer 1 van de wereldranglijst kwam uit op 66 slagen (-6). Scheffler won het major toernooi in 2022.

De derde plaats is voor de Deen Nicolai Højgaard, die op vijf slagen onder par staat, maar nog drie holes moet afmaken. Hij was een van de spelers die geen volledige ronde van achttien holes kon afwerken door de invallende duisternis. De Masters was donderdag een paar uur later begonnen door zware regenval.

Højgaard moet vrijdagochtend de eerste ronde afmaken en dan meteen doorgaan met de tweede ronde. Dat geldt ook voor Tiger Woods, die nog vijf holes uit de eerste ronde moet voltooien. De vijfvoudig winnaar van de Masters deelt voorlopig de zeventiende plaats met 1 onder par.

'Pittige wandeling'

Voor de 48-jarige Woods wordt het een fysieke opgave. De Amerikaan ondervindt nog altijd veel ongemak van de gevolgen van een ernstig auto-ongeluk, waarbij hij zijn rechterbeen verbrijzelde. Ook zijn enkel leed grote schade. Het was ook lang onzeker of hij kon starten in de Masters. Hij hoopt vrijdag voor de 24e keer op rij de 'cut' te halen, oftewel in de bovenste helft van het deelnemersveld te staan na de tweede ronde. Alleen die spelers mogen het toernooi in het weekeinde afmaken.

"Het wordt een lange en pittige wandeling" zei Woods. "Het is een van de meest heuvelachtige golfbanen, maar het lichaam is in orde."

Meer uit Sport

Sabalenka na zege op Rybakina opnieuw in finale van Madrid

MADRID (ANP) - Tennisster Aryna Sabalenka heeft voor het tweede jaar op rij de eindstrijd gehaald van het graveltoernooi van Madrid. De titelverdedigster versloeg in een meeslepende halve finale de Kazachse Elena Rybakina in drie sets: 1-6 7-5 7-6 (5).

3 uur geleden
Verstappen betreurt vertrek topontwerper, maar blijft stoïcijns

MIAMI (ANP) - Max Verstappen denkt er niet aan te vertrekken bij Red Bull Racing, nadat topontwerper Adrian Newey na bijna twintig jaar zijn afscheid heeft aangekondigd bij de Formule 1-renstal.

5 uur geleden
Van Gerwen meteen uitgeschakeld in Premier League in Aberdeen

ABERDEEN (ANP) - Michael van Gerwen is tijdens de veertiende speelronde van de Premier League direct uitgeschakeld. De Nederlandse darter verloor in het Schotse Aberdeen met 6-5 van de Engelsman Rob Cross. Vorige week in Liverpool was Cross ook al te sterk voor Van Gerwen, toen in de halve finales (6-2).

5 uur geleden
Turnster Lieke Wevers noemt rentree bij EK 'uitdagend'

RIMINI (ANP) - Turnster Lieke Wevers (32) heeft zich bij haar internationale rentree met Oranje geplaatst voor de EK-landenfinale. Wevers, die zich tijdens de kwalificaties in Nederland via de meerkamp plaatste voor de EK, kwam slechts in actie op brug en balk.

5 uur geleden
Lehecka na opgave Medvedev naar halve finales in Madrid

MADRID (ANP) - De Tsjechische tennisser Jiri Lehecka is doorgedrongen tot de halve finales van het masterstoernooi van Madrid. Tegenstander Daniil Medvedev gaf na het verlies van de eerste set (6-4) op met een liesblessure.

10 uur geleden
Turnsters als zesde naar teamfinale bij EK in Rimini

RIMINI (ANP) - De Nederlandse turnsters hebben zich bij de EK in het Italiaanse Rimini geplaatst voor de teamfinale. Elze Geurts, Lieke Wevers, Vera van Pol, Tisha Volleman en Floor Slooff kwamen in de kwalificatie tot 153,995 punten, goed voor de zesde plek. Gastland Italië plaatste zich met 165,296 als eerste voor de finale waarin de beste acht landenteams in actie komen.

10 uur geleden
Voormalig kunstrijdster Dijkstra (82) overleden

SOMEREN (ANP) - Voormalig kunstrijdster Sjoukje Dijkstra is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar dochter Katja Kossmayer gemeld. Dijkstra, geboren in het Friese Akkrum, werd in 1964 in Innsbruck olympisch kampioene. Ook veroverde ze drie wereldtitels en werd ze zesmaal gekozen tot sportvrouw van het jaar in Nederland.

12 uur geleden