Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Golfer DeChambeau doet het op zijn eigen manier

Golfer DeChambeau doet het op zijn eigen manier

MAMARONECK (ANP) - De Amerikaanse golfer Bryson DeChambeau speelt met zelf ontworpen clubs van allemaal dezelfde lengte, hij maakt wiskundige berekeningen op de baan en zit dagelijks in de sportschool. Die alternatieve aanpak leverde hem op Winged Foot, een van de moeilijkste golfbanen in de Verenigde Staten, zijn eerste majortitel op. De gespierde DeChambeau trok op de slotdag van de 120e editie van de US Open met lange slagen de winst naar zich toe.

"Ik heb het gedaan. Ik heb het gewoon gedaan", stamelde de 27-jarige Amerikaan, die wordt gezien als de wetenschapper onder de golfers. Vooral zijn postuur valt op. DeChambeau bracht de maandenlange onderbreking van het seizoen vanwege het coronavirus voornamelijk in de gym door. De Amerikaan kreeg er maar liefst 14 kilogram aan spiermassa bij.

Geholpen door al die spieren slaat DeChambeau de ballen verder weg dan al zijn concurrenten. Dat hij daardoor nog wel eens de fairway mist, deert hem niet. De Amerikaan was op Winged Foot met een totaal van 274 slagen de enige golfer die over vier rondes onder par bleef. Hij had uiteindelijk maar liefst zes slagen voorsprong op zijn jonge landgenoot Matthew Wolff, die als tweede eindigde.

"Ik heb tijdens de coronapauze iedere dag keihard gewerkt. En plotseling voelde ik me sterker worden. Het was niet vanwege de clubs, maar vanwege mezelf dat ik de ballen ineens 20, 25 yards verder ging slaan. Ik zie dat echt als een voordeel", zei DeChambeau, die in een traditierijke sport als golf een buitenbeentje is. "Ik denk dat ik ervoor kan zorgen dat mensen anders over het spel gaan denken. We gaan een andere situatie krijgen in het golf. Ik denk dat over een tijdje veel meer jongens ver gaan slaan."

DeChambeau gaat ondertussen zelf niet stil zitten. Hij kondigde aan binnenkort met nog langere clubs te gaan spelen. Voor de Masters in november op Augusta wil hij nog eens 4,5 kilogram extra spiermassa kweken. Zijn concurrenten zien de transformatie van DeChambeau vol ongeloof aan. "Hij doet het helemaal anders dan je van een US Open-kampioen verwacht", zei de Noord-Ier Rory McIlroy, viervoudig majorwinnaar. "Hij heeft zijn eigen manier gevonden. Ik weet niet of dat goed of slecht is. Maar het is wel heel anders dan ik denk dat het moet."

Meer uit Sport

Invaller Depay voelt zich weer voetballer na zege op Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - Memphis Depay verliet met een glimlach het speelveld van De Kuip, na een uitzege met Atlético Madrid op Feyenoord (1-3). De aanvaller van Oranje had zich zojuist geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. En misschien nog wel belangrijker voor hem is dat hij eindelijk weer fit is.

8 uur geleden
Stengs: Feyenoord was niet meedogenloos in de Champions League

ROTTERDAM (ANP) - Calvin Stengs zocht niet naar excuses na de nederlaag van Feyenoord tegen Atlético Madrid (1-3), waardoor de club uit Rotterdam is uitgeschakeld in de Champions League. "We zijn in deze poule niet meedogenloos geweest", treurde hij. "En we geven de doelpunten soms te makkelijk weg."

8 uur geleden
Slot: Feyenoord past misschien wel beter in Europa League

ROTTERDAM (ANP) - Trainer Arne Slot trok een duidelijke conclusie na de nederlaag tegen Atlético Madrid (1-3), waardoor Feyenoord is uitgeschakeld in de Champions League. "Aan het einde van de rit kan je zeggen dat we net niet goed genoeg waren voor deze poule", zei hij. "Andere ploegen gaan beter met de kansen om dan wij en geven ook minder snel treffers weg."

8 uur geleden
Wereldkampioen Verstappen 2024 in met nieuwe personal trainer

MILTON KEYNES (ANP) - Max Verstappen krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe personal trainer. Rupert Manwaring vervangt Bradley Scanes, meldt de website Verstappen.com. Scanes werkte de afgelopen vier jaar met de drievoudig wereldkampioen in de Formule 1. Manwaring komt over van Ferrari, waar hij de afgelopen jaren de Spanjaard Carlos Sainz in conditie hield.

9 uur geleden
Ocon de snelste in laatste actiedag van het jaar in Formule 1

ABU DHABI (ANP/AFP) - Esteban Ocon heeft op de laatste actiedag van de Formule 1 de beste tijd gereden tijdens testraces op Circuit Yas Marina in Abu Dhabi. De Franse coureur van Alpine reed 110 ronden en klokte 1.24,393 in zijn snelste ronde. De Mexicaan Patricio O'Ward, afkomstig uit de IndyCar, reed met 1,24,662 de tweede tijd in de auto van McLaren. De Deen Frederik Vesti, dit jaar de nummer 2 in de Formule 2, mocht in de Mercedes rondrijden. Hij klokte de derde tijd (1.24,679).

13 uur geleden
Golfer Woods begint 'roestig, maar pijnvrij' aan nieuwe comeback

ALBANY (ANP/AFP/RTR) - Tiger Woods keert deze week terug in het professionele golf met maar één ambitie, en dat is winnen. "Ik hou van de competitie en ik denk absoluut dat ik nog toernooien kan winnen", zei de vijftienvoudig majorkampioen in aanloop naar de Hero World Challenge op de Bahama's. "Er zal een tijd komen dat ik niet langer kan winnen. Als die tijd aanbreekt, dan stop ik ermee."

15 uur geleden
Hockeycoach Mathijssen volgend jaar naar mannen Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Hockeycoach Rick Mathijssen van HC Bloemendaal gaat volgend seizoen aan de slag bij de mannen van AH&BC Amsterdam. Na vier jaar Bloemendaal, waar hij al twee landstitels veroverde, verruilt Mathijssen de Noord-Hollandse topclub voor de gevallen grootmacht uit Amsterdam.

18 uur geleden