Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Golfer Besseling zakt wat weg, Luiten herstelt zich

Golfer Besseling zakt wat weg, Luiten herstelt zich

DUBAI (ANP) - Golfer Wil Besseling is op de derde dag van het Golf in Dubai Championship wat weggezakt. De Noord-Hollander ging rond in 71 slagen, één onder het baangemiddelde en zakte van de 43e naar de gedeeld 52e plaats. De golfer is op jacht naar een startbewijs voor het eindejaarstoernooi in het Arabische emiraat later deze maand.

Besseling kwam op de banen van de Jumeirah Golf Estates tot drie birdies en twee bogeys. Hij staat, mede dankzij zijn sterke ronde van 65 slagen van donderdag op 209 slagen, zeven onder het baangemiddelde. De leiding in Dubai bleef in handen van de Engelsman Andy Sullivan, die na een derde ronde van 68 slagen op -21 staat.

De beste zestig spelers op de ranglijst van de Europese Tour mogen meedoen aan het Tour Championship en spelen om 8 miljoen dollar prijzengeld. Besseling staat 64e en heeft een goede uitslag in Dubai nodig om enkele plaatsen te stijgen.

Joost Luiten probeert zich eveneens nog te plaatsen voor het Tour Championship door een goede prestatie in Sun City. De geboren Bleiswijker speelde zijn tweede ronde in 67 slagen, vijf onder het baangemiddelde. Hij steeg daarmee naar de voorlopige gedeelde vijfde plaats. Niet alle golfers zijn klaar in Sun City.

Meer uit Sport

Bondscoach handbalsters: grote zege op Argentinië perfecte start

FREDERIKSHAVN (ANP) - Bondscoach Per Johansson van de Nederlandse handbalsters noemde de riante zege van 41-26 op Argentinië de perfecte start van het wereldkampioenschap. "In vele opzichten. Ik heb veel speelsters kunnen inzetten, veel speelsters zien scoren, veel spelposities gezien en veel doelpunten. We zaten in een goede flow. Het was een ideaal begin", zei de Zweed na afloop van het duel in het Deense Frederikshavn bij Viaplay.

40 minuten geleden
Handbalsters openen WK met ruime zege op Argentinië: 41-26

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters zijn het wereldkampioenschap in Denemarken, Zweden en Noorwegen begonnen met een ruime zege op Argentinië. Oranje won in het Deens Frederikshavn met 41-26. Bij rust leidde de ploeg van bondscoach Per Johansson al met 20-14.

1 uur geleden
Keepster Duijndam op tribune, Broch op de bank bij handbalsters

FREDERIKSHAVN (ANP) - Keepster Rinka Duijndam zit de eerste groepswedstrijd van de Nederlands handbalsters op het WK op de tribune. Bondscoach Per Johansson geeft in het duel donderdagavond met Argentinië de voorkeur aan Tess Lieder en Yara ten Holte.

2 uur geleden
KNSB: marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond

UTRECHT (ANP) - Schaatsbond KNSB verwacht dat als de vorst aanhoudt een marathon op natuurijs op zijn vroegst zaterdagavond mogelijk is. Natuurijscoördinator Geert-Jan Muskens acht de kans echter groter op zondag. "Als er heel goede vorst is, ook overdag, dan zou de marathon zaterdagavond kunnen", zegt Muskens. Hij schat die kans op 25 procent. "De kans op een marathon op zondagochtend is 50 procent."

7 uur geleden
Organisatie Tour onthult meer etappeplaatsen voor 2025

LILLE (ANP) - De eerste drie etappes van de Ronde van Frankrijk in 2025 zijn bekend. In tegenstelling tot de vorige vijf Tours krijgen in dat jaar de sprinters weer eens de kans de eerste gele trui te pakken, zei Tourdirecteur Christian Prudhomme bij de presentatie.

7 uur geleden
Mondiale badmintonbond schort lidmaatschap Rusland op

LAUSANNE (ANP/RTR) - De internationale badmintonbond (BWF) heeft het lidmaatschap van de nationale badmintonfederatie van Rusland (NBFR) opgeschort. Daartoe is besloten nadat bleek dat de Russische bond de lidmaatschapsvoorwaarden had overtreden, zo meldt de BWF op de website.

8 uur geleden
Zieke zwemmer Peaty niet in actie in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Britse zwemmer Adam Peaty komt toch niet in actie bij de Rotterdam Qualification Meet. De wereldrecordhouder op de 50 en 100 meter schoolslag is ziek.

9 uur geleden