Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Golf vakantieboekingen na 'route uit lockdown' van Britse premier

Golf vakantieboekingen na 'route uit lockdown' van Britse premier

LONDEN (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus in Engeland melden een golf aan boekingen voor vliegreizen, sinds premier Boris Johnson een plan heeft gepresenteerd voor het langzaamaan afschaffen van coronamatregelen. Versoepelingen rondom internationale reizen worden volgens Johnson echter niet voor 17 mei verwacht.

Desondanks bezochten talrijke Britten online vrijwel meteen aanbieders van vliegreizen, meldde de BBC. De onderneming TUI is naar eigen zeggen overstelpt met boekingen, vooral voor vliegreizen naar Griekenland, Spanje en Turkije. TUI sprak van een stijging van 500 procent in een nacht. De reisonderneming biedt de 'boekers' aan hun reis kosteloos uit te stellen als ze tussen 17 mei en eind juni toch niet kunnen gaan.

De website van reisbureau Thomas Cook kreeg ook bezoek van een golf aan reislustigen. Het bedrijf sprak van een "vloedgolf" aan boekingen, vooral naar Cyprus, de Dominicaanse Republiek, Griekenland en Mexico. Prijsvechter EasyJet stelde in Londen verheugd vast dat het aantal nachtelijke boekingen plotseling meer dan verzesvoudigde voor bestemmingen als Alicante, Faro, Kreta, Málaga en Palma de Mallorca.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Opnieuw bijna 10.000 nieuwe besmettingen gemeld in Duitsland

BERLIJN (RTR) - In Duitsland zijn er in de afgelopen 24 uur 9762 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld, meldt het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM. Het nieuw gemelde aantal is iets minder dan een dag eerder, toen het RKI 9997 besmettingen meldde.

11 minuten geleden
Honderden Belgen doen mee aan test met Chinees coronavaccin

BRUSSEL (ANP) - Tussen de 300 en 400 Belgen doen binnenkort mee aan een proef en laten zich inenten met een Chinees vaccin. Het is voor het eerst dat er in België getest zal worden met een vaccin van een Chinees bedrijf. Dat schrijven verschillende Belgische media zaterdag.

52 minuten geleden
Nabestaanden nemen afscheid van Britse coronaheld 'Captain Tom'

LONDEN (ANP) - De uitvaart van de Britse coronaheld Tom Moore wordt zaterdag in besloten kring gehouden. De oorlogsveteraan kreeg in zijn land een heldenstatus door zijn wandelactie om geld op te halen voor de Britse gezondheidszorg. Hij overleed eerder deze maand nadat hij zelf het coronavirus had opgelopen.

1 uur geleden
Biden: we liggen voor op schema met vaccineren

HOUSTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft gezegd dat de vaccinatiecampagne van zijn regering soepel verloopt. "We liggen weken voor op schema", zei hij tijdens een bezoek aan de staat Texas. Biden beloofde in de eerste 100 dagen van zijn presidentschap 100 miljoen prikken tegen het coronavirus. De afgelopen vijf weken zijn meer dan 50 miljoen vaccins toegediend.

3 uur geleden
Honderden gevangenen ontsnapt in Haïti, 25 doden

PORT-AU-PRINCE (ANP) - Bij een gewelddadige gevangenisuitbraak donderdag in Haïti zijn vierhonderd gedetineerden ontsnapt en zijn 25 mensen om het leven gekomen. Vrijdag (lokale tijd) hebben lokale autoriteiten pas bekendgemaakt hoeveel mensen er precies zijn ontsnapt en overleden bij de grote uitbraak in de hoofdstad van het Caraïbische land, Port-au-Prince.

5 uur geleden
Ministerie van Financiën VS treft sancties wegens Khashoggi-moord

WASHINGTON (ANP/DPA) - Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft wegens de brute moord op journalist Jamal Khashoggi een voormalig adviseur van de Saudische kroonprins en een elite-eenheid van het koningshuis op de sanctielijst gezet. Het gaat om de voormalige plaatsvervangend chef van de geheime dienst Ahmed al-Asiri en de snelle interventiemacht RIF. Van maatregelen tegen kroonprins Mohammed bin Salman, de feitelijke machthebber in Riyad, was vrijdag in Washington geen sprake.

7 uur geleden
Verloofde Khashoggi: gerechtigheid

DUBAI (ANP/RTR) - Hatice Cengiz, de verloofde van de om het leven gebrachte Saudische journalist Jamal Khashoggi, vindt dat gerechtigheid is gedaan door het rapport van de Amerikaanse geheime dienst over de moord op haar man. Daarin wordt gesteld dat de machtige Saudische kroonprins Mohammed bin Salman de operatie om dissident Khashoggi te arresteren of te doden heeft goedgekeurd.

8 uur geleden