Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goldman Sachs gaat reorganiseren, ziet winst dalen

Goldman Sachs gaat reorganiseren, ziet winst dalen

NEW YORK (ANP/RTR) - Goldman Sachs, een van de grootste zakenbanken op Wall Street, gaat in minder dan drie jaar opnieuw reorganiseren. Zo gaat het concern zijn investeringsbank en handelsactiviteiten samenvoegen tot één divisie, maakte de bank bekend. De Amerikaanse zakenbank kondigde ook aan dat de winst in het derde kwartaal scherp is gedaald.

De nettowinst kwam uit op bijna 3 miljard dollar vergeleken met 5,3 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De resultaten stonden vooral onder druk doordat er minder deals gesloten zijn in de afgelopen periode. De omzet van de investeringstak ging met 57 procent omlaag. Die daling was groter dan verwacht. De rente-inkomsten gingen in het derde kwartaal wel omhoog doordat het lenen van geld duurder is geworden.

Of er banen verdwijnen door de herstructurering is vooralsnog niet bekend. Vorige maand ging het gerucht dat de zakenbank honderden banen gaat schrappen. De bank kampt al tijden met lastige marktomstandigheden, vooral op het gebied van het adviseren bij fusies en overnames en beursgangen.

Goldman was de laatste grote Amerikaanse bank die zijn resultaten over het afgelopen kwartaal heeft gepubliceerd.

Meer uit Financieel

Reisorganisatie TUI boekt recordomzet door hogere prijzen

HANNOVER (ANP/RTR) - TUI, de grootste reisorganisatie van Europa, behaalde afgelopen kwartaal een recordomzet. De van oorsprong Duitse touroperator profiteerde ook in het winterseizoen van de aanhoudende sterke vraag naar vakanties en de hogere prijzen. Ondanks de hogere prijzen en de geopolitieke onrust in het Midden-Oosten is het bedrijf optimistisch over het aanstaande zomerseizoen.

9 minuten geleden
Veel meer Visa-passen in Nederland om groter aantal betaalplekken

AMSTERDAM (ANP) - Veel meer Nederlanders hadden vorig jaar een pinpas of creditcard van Visa, meldt het betaalbedrijf. De toegenomen vraag naar de passen komt volgens Visa doordat mensen op meer plekken met een creditcard of de nieuwe pinpas van het bedrijf kunnen betalen.

38 minuten geleden
Brussel verwacht lagere economische groei Nederland

BRUSSEL (ANP) - De Nederlandse economie groeit dit jaar en volgend jaar minder hard dan gedacht, verwacht de Europese Commissie. Zij rekent nu op 0,8 procent groei in 2024 en 1,5 procent het jaar erop. Nederland presteert daarmee net iets onder het Europees gemiddelde, dat in 2024 uitkomt op 1 procent en in 2025 op 1,6.

53 minuten geleden
Brede welvaart jonge generatie blijft achter op die van oudere

DEN HAAG (ANP) - Jongvolwassenen ervaren minder brede welvaart dan oudere mensen. Met name mensen in de leeftijd tot 25 jaar zijn relatief minder vaak tevreden over hun leven en hebben minder vertrouwen in de medemens. Daar komt bovenop dat zij ook achterlopen als het gaat om inkomen en vermogen. De verschillen tussen de jongere en oudere generaties zijn bovendien groter geworden.

1 uur geleden
Moederbedrijf MediaMarkt wint marktaandeel en boekt weer winst

DÜSSELDORF (ANP) - Het Duitse Ceconomy, moederbedrijf van onder andere winkelketen MediaMarkt, boekte in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar weer winst, na een verlies in dezelfde periode een jaar geleden. De verkoper van consumentenelektronica zag de verkopen toenemen en won marktaandeel in bijna alle landen waar het actief is.

1 uur geleden
Ook Vattenfall komt met terugleverkosten voor zonnepanelen

ROTTERDAM (ANP) - Ook Vattenfall gaat bij klanten met zonnepanelen terugleverkosten in rekening brengen. Meerdere energiebedrijven hebben die stap al gezet, sinds de Eerste Kamer eerder dit jaar tegen een voorstel stemde om de zogeheten salderingsregeling gefaseerd af te bouwen.

1 uur geleden
Topman ABN: intrekken taks aandeleninkoop zou goed signaal zijn

AMSTERDAM (ANP) - Het zou een "goed signaal voor ondernemend Nederland" zijn als de Nederlandse belasting op aandeleninkoop wordt ingetrokken door het nieuwe kabinet. Dat zegt topman Robert Swaak van ABN AMRO naar aanleiding van een eerder Bloomberg-artikel waarin wordt gesteld dat de formatiepartijen in Den Haag aan die stap denken.

2 uur geleden