Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Golden State Warriors bewijst overleden coach eer met zege

Golden State Warriors bewijst overleden coach eer met zege

SAN FRANCISCO (ANP) - De basketballers van Golden State Warriors hebben met een zege op Atlanta Hawks (134-112) eer bewezen aan Dejan Milojevic, de Servische assistent-coach die op 17 januari overleed aan een hartaanval. Voor de wedstrijd in San Francisco stonden beide teams stil bij het overlijden van de oud-speler.

"Deki was een geweldige vriend en fantastische basketbalcoach", zei coach Steve Kerr over de assistent-coach. "Wat hij voor ons betekende, is een groot deel van wie we zijn. Alle liefde die we de afgelopen week hebben ontvangen van over de hele wereld, is een afspiegeling van de vreugde en liefde die hij meebracht naar iedereen waar hij mee omging."

Jonathan Kuminga maakte alle elf van zijn schoten en zorgde voor 25 punten voor de Warriors. Ook Stephen Curry zorgde voor 25 punten en Klay Thompson maakte er 24 in de eerste wedstrijd voor Golden State na twee afgelastingen. Dejounte Murray maakte 23 punten en Jalen Johnson 21 voor de Hawks, waar Trae Young ontbrak door een hersenschudding.

Koploper

Oklahoma City Thunder, koploper in het westen, boekte zijn 31e overwinning door San Antonio Spurs met 140-114 te verslaan. Shai Gilgeous-Alexander was bij Thunder goed voor 32 punten. Het Franse talent Victor Wembanyama maakt voor de Spurs 24 punten, maar de ploeg blijft de hekkensluiter.

Minnesota Timberwolves blijft in het spoor van Thunder met ook de 31e zege. Anthony Edwards zorgde voor 38 punten en Karl-Anthony Towns maakte er 27 in de 118-107-overwinning op Washington Wizards.

Meer uit Sport

Schade bij Jakobsen na val in Giro lijkt mee te vallen

FRANCAVILLA AL MARE (ANP) - Fabio Jakobsen lijkt aan zijn val in de sprint van de elfde etappe van de Giro d'Italia geen al te zware verwondingen te hebben overgehouden. De Nederlandse sprinter van dsm-firmenich PostNL ging op een kleine 400 meter voor de finish onderuit, nadat hij van opzij was aangereden door de Est Madis Mihkels. "Dit hoort er niet bij, maar het gebeurt wel", sprak Jakobsen voor de camera van Eurosport, al fietsend op weg naar de teambus.

2 uur geleden
Tweede ritzege sprinter Milan in Giro d'Italia

FRANCAVILLA AL MARE (ANP) - De Italiaan Jonathan Milan heeft zijn tweede ritzege geboekt in de Giro d'Italia. De 23-jarige renner van Lidl-Trek was na een rit, die voor een groot deel langs de Adriatische kust leidde, de snelste in de massasprint. Milan hield in Francavilla al Mare de Belg Tim Merlier en de Australiër Kaden Groves net achter zich. Fabio Jakobsen kwam kort voor de finish ten val. Milan won eerder al de vierde etappe.

3 uur geleden
Tennisster Sabalenka in twee sets naar halve eindstrijd Rome

ROME (ANP) - Tennisster Aryna Sabalenka is op het grote WTA-toernooi van Rome doorgedrongen tot de halve eindstrijd. De als tweede geplaatste Belarussische won in twee sets van de Letse Jelena Ostapenko, die als nummer 9 was ingeschaald: 6-2 6-4. De partij duurde een uur en een kwartier. Voor Sabalenka was het haar derde zege in drie ontmoetingen met Ostapenko.

5 uur geleden
Van der Poel doet op Spelen in Parijs alleen mee aan wegwedstrijd

BRUSSEL (ANP) - Wielrenner Mathieu van der Poel komt op de Olympische Spelen komende zomer alleen in actie in de wegwedstrijd. Hij had ook kunnen kiezen voor de olympische mountainbikewedstrijd, maar die slaat hij over. "Dit is het meest logische. Hierdoor heb ik iets meer tijd en kan ik me langer en beter voorbereiden", stelt hij in een persbericht van zijn ploeg Alpecin-Deceuninck.

5 uur geleden
Formule 1-coureur Albon rijdt ook komende jaren voor Williams

WANTAGE (ANP) - Alexander Albon blijft ook de komende jaren rijden voor het Formule 1-team van Williams. De 28-jarige Thai heeft zijn contract met "meerdere jaren" verlengd, al wordt niet duidelijk tot wanneer hij nu precies vastligt. In ieder geval is Albon in 2026 nog actief voor de Britse renstal, als de nieuwe regels in de Formule 1 ingaan.

8 uur geleden
Badmintonduo Tabeling/Piek zeker van plek op Olympische Spelen

NIEUWEGEIN (ANP) - Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek mogen deze zomer meedoen aan de Olympische Spelen in Parijs. Het Nederlandse duo eindigde als twaalfde op de kwalificatieranglijst voor gemengde duo's. In Parijs bestaat het toernooi in het gemengd dubbel uit zestien koppels.

8 uur geleden
Visma moet in Giro ook verder zonder zieke Uijtdebroeks 

FOIANO DI VALFORTORE (ANP) - Cian Uijtdebroeks gaat niet van start in de elfde etappe van de Ronde van Italië. De Belgische wielrenner van Visma - Lease a Bike, die vijfde stond in het algemeen klassement en de leiding had in het jongerenklassement, is ziek.

10 uur geleden