Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Golden Earring-hit Radar Love klinkt om 17.15 uur door het land

Golden Earring-hit Radar Love klinkt om 17.15 uur door het land

DEN HAAG (ANP) - Door het hele land is donderdag om 17.15 uur de Golden Earring-hit Radar Love te horen. Radiozenders en bijvoorbeeld ook carillonspelers doen dit als eerbetoon aan de jarige gitarist en medeoprichter George Kooymans (73). Vorige maand werd bekend dat de muzikant lijdt aan de spierziekte ALS en daardoor niet meer kan optreden. De band liet daarna weten niet zonder hem verder te gaan.

Op radiozenders als NPO Radio 2, Radio 5 en 3FM wordt Radar Love donderdagmiddag gedraaid. Ook 538, Radio 10 en Veronica spelen het nummer dan af. Op laatstgenoemde zender is voorafgaand ook een Golden Earring Top 10 te horen die door luisteraars is samengesteld.

Het nummer wordt verder gespeeld door de carillons van onder meer de Grote Kerk in Den Haag, de Grote Kerk in Meppel, het raadhuis in Hoogeveen, de Martinitoren in Groningen en verschillende kerken in Limburg. Ook wordt het gedraaid in het Haagse Zuiderpark.

Succes in VS

Radar Love is een van de grootste hits van de Golden Earring. Het nummer van het album Moontan, geschreven door Kooymans en zanger Barry Hay, was ook een groot succes in het buitenland. Zo haalde de single in 1974 de dertiende plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

Muzikanten Sven Figee en Thijs Boontjes brengen hun eigen versie van Radar Love uit. De twee brachten de hit van de Haagse rockband Golden Earring in februari ten gehore bij Matthijs gaat door, als ode aan Kooymans. Door de goede ontvangst van hun optreden bij Matthijs van Nieuwkerk besloten de muzikanten de studio in te duiken. De opbrengst van het lied wordt gedoneerd aan stichting ALS.

Meer uit Binnenland

RWS: landelijk nu geen extra maatregelen tegen droogte nodig

DEN HAAG (ANP) - Er zijn voorlopig geen extra landelijke maatregelen nodig tegen de droogte, meldt Rijkswaterstaat woensdag na overleg met onder meer de provincies en verschillende ministeries. Wel is het mogelijk dat maatregelen regionaal worden uitgebreid. Naar verwachting neemt de droogte tot en met zondag verder toe vanwege de wind en de hoge temperatuur.

41 minuten geleden
Veel minder muggenoverlast door droog voorjaar

WAGENINGEN (ANP) - De muggenoverlast is deze zomer tot nu toe aanzienlijk minder dan in voorgaande jaren. Dat komt waarschijnlijk door het droge voorjaar. Muggen leggen eitjes in een laagje water, maar die broedplaatsen stonden toen droog. Ook zijn muggenlarven niet tot wasdom gekomen, aldus bioloog en muggendeskundige Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit.

45 minuten geleden
Rijkswaterstaat helpt West-Brabant bij bestrijden blauwalg

BREDA (ANP) - Rijkswaterstaat zet vanaf woensdag de schuiven van de Marksluis in het Brabantse Oosterhout open. Daardoor kan water vanuit het Wilhelminakanaal in het Markkanaal stromen. Met dat water kan waterschap Brabantse Delta de rivier De Mark doorspoelen. Dat is hard nodig om de snel uitbreidende blauwalg in het werkgebied van Brabantse Delta te bestrijden. De schuiven in de Marksluis zijn pas tweemaal eerder opengezet, in de droge jaren 2018 en 2020.

1 uur geleden
Mogelijk extra veel sterfte onder ouderen door hitte deze zomer

AMSTERDAM/LEIDEN (ANP) - De sterfte onder ouderen zou dit jaar zomaar een stuk hoger kunnen zijn dan afgelopen jaren. Omdat we te maken hebben met een behoorlijk warme en droge zomer overlijden er mogelijk extra veel ouderen, zegt hoogleraar ouderengeneeskunde Cees Hertogh van Amsterdam UMC.

1 uur geleden
Zuidoost-Nederland veel vaker te maken met hittegolf dan kust

DEN HAAG (ANP) - Het verschil in het aantal regionale hittegolven in Nederland is groot: het zuiden en zuidoosten kregen in de afgelopen 22 jaar veel vaker te maken met een hittegolf dan de kustgebieden, zeker die in het noorden. In het Limburgse Arcen werden er sinds de eeuwwisseling 25 hittegolven geregistreerd, tegen een enkele op de Wadden, zo blijkt uit gegevens van Weeronline.

1 uur geleden
Rechtse partijen furieus over asielingreep kabinet

DEN HAAG (ANP) - De rechtse partijen in de Tweede Kamer zijn woedend op het kabinet. Dat gaat zelf de bestemming van Rijksvastgoed wijzigen om de komst van een asielzoekerscentrum mogelijk te maken, als gemeenten dat blijven weigeren. D66 juicht de stap toe, die wat de coalitiepartij betreft wel "rijkelijk laat" wordt gezet.

2 uur geleden
Highland Games had geen vergunning, gemeente stelt onderzoek in

GELDROP (ANP) - De gemeente Geldrop-Mierlo had geen vergunning gegeven voor het fatale evenement Highland Games, waarbij een passant door een zware metalen bal werd geraakt en om het leven kwam. De organisatie had zo’n vergunning niet aangevraagd, zei een woordvoerster van de gemeente woensdagmiddag na berichtgeving van Omroep Brabant. De gemeente heeft besloten tot een extern onderzoek, volgens de woordvoerster om te analyseren wat er gebeurd is en om ervan te leren.

2 uur geleden