Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gokbedrijf achter BetCity beboet om overtreden antiwitwasregels

Gokbedrijf achter BetCity beboet om overtreden antiwitwasregels

DEN HAAG (ANP) - Gokbedrijf Betent, in Nederland bekend van de onlinekansspelen van BetCity, heeft een boete van 3 miljoen euro gekregen vanwege het overtreden van de antiwitwasregels. Volgens de Kansspelautoriteit (Ksa) moeten gokbedrijven hun klanten goed controleren om witwassen en de financiering van terrorisme tegen te gaan, maar hierin is Betent tekortgeschoten. Het gaat om de eerste openbaar gemaakte boete van de Ksa om een dergelijk vergrijp.

Het in Amsterdam gevestigde Betent, dat met BetCity onder meer sportweddenschappen aanbiedt, had samen met andere gokbedrijven vorig jaar al instructies gekregen van de toezichthouder om de controles op orde te brengen. Vervolgens is de Ksa gaan kijken of er sprake van verbetering was. Tussen december vorig jaar en mei dit jaar bleek een groot deel van de beoordeelde klantenonderzoeken bij Betent toch niet aan de eisen te voldoen.

Zo begon Betent vaak pas laat aan zo'n controle, nadat er al grote bedragen vergokt waren. Ook was het bedrijf laks in het opvragen van bronnen van inkomsten van klanten. Verder heeft Betent in veel gevallen nagelaten om ongebruikelijke transacties te melden bij de autoriteiten, terwijl dit wel verplicht is.

Geen excuses

De Ksa zegt Betent dit alles "zwaar" aan te rekenen. "We zijn nu echt uit de opstartfase van de markt, en dat betekent ook dat er voor sommige zaken geen excuses meer zijn", aldus Ksa-bestuursvoorzitter René Jansen.

De toezichthouder deelt vaker forse boetes uit. Zo werd in oktober bekend dat GoldWin, van de website westcasino.com, een boete kreeg van 6,8 miljoen euro. MKC Limited, van de site betworld247.com, moest daarnaast bijna 1 miljoen euro betalen. Deze geldstraffen werden evenwel opgelegd om een andere reden: de partijen opereerden zonder de benodigde vergunning.

Verbeteringen

De Ksa laat weten dat de waakhond tot nu toe aan één andere partij ook een boete heeft uitgedeeld om het overtreden van de antiwitwasregels. Die straf is echter nog niet wereldkundig gemaakt omdat daarover nog een juridische procedure loopt.

Betent is sinds begin dit jaar in handen van het aan de Londense beurs genoteerde Entain. Dat bedrijf laat weten volledig meegewerkt te hebben aan het Ksa-onderzoek. Ook zegt Entain na de overname begonnen te zijn met het doorvoeren van de benodigde verbeteringen bij BetCity. Entain zegt "samen te werken met toezichthouders in al zijn markten om de hoogste normen voor bescherming van spelers te garanderen".

Meer uit Financieel

Bedrijf achter Thuisbezorgd eindigt lager op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway sloot de handelsdag op de Amsterdamse beurs af met een verlies na een aanvankelijk stevige openingswinst. Het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl eindigde woensdag 1,8 procent lager. Eerder op de dag kwam het bedrijf met zijn cijferrapportage over het afgelopen jaar, waarin onder meer staat dat Just Eat Takeaway vorig jaar minder bestellingen heeft verwerkt dan het jaar daarvoor.

7 minuten geleden
Europese mediabedrijven dagen Google voor de rechter

AMSTERDAM (ANP) - Een coalitie van meer dan dertig Europese mediaorganisaties uit zeventien landen daagt Google voor de rechter om een schadevergoeding van ongeveer 2,1 miljard euro te eisen. De claim heeft betrekking op "het concurrentiebeperkende gedrag" van de advertentietechnologie van Google, meldt uitgever Sanoma.

58 minuten geleden
Boeing krijgt 90 dagen om orde op zaken te stellen

WASHINGTON (ANP/RTR) - Boeing moet binnen negentig dagen een actieplan ontwikkelen om "systemische problemen met de kwaliteitscontrole" aan te pakken. Dat heeft het hoofd van de Amerikaanse toezichthouder Federal Aviation Administration (FAA) gezegd.

1 uur geleden
Personeel Picnic en flitsbezorgers heeft recht op toeslag

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van onlinesupermarkt Picnic en flitsbezorgers hebben gewoon recht op toeslagen voor het werken in de avonduren en op zondagen. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald.

1 uur geleden
Vegaburgerfabrikant Beyond Meat schiet omhoog op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Beyond Meat werd woensdag maar liefst 55 procent meer waard op de aandelenbeurzen van New York. De fabrikant van vleesvervangers boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht. Ook de verwachting voor de winstmarge in 2024 viel hoger uit dan voorzien. Topman Ethan Brown verklaarde dat het bedrijf dit jaar een aantal maatregelen zal nemen om de weg naar winstgevendheid te vinden, waaronder het verlagen van de kosten, het verhogen van de prijzen en het uitbrengen van een nieuwe Beyond Burger.

2 uur geleden
Cosmeticaketen The Body Shop in België failliet verklaard

DEN HAAG (ANP) - Cosmeticaketen The Body Shop in België is failliet verklaard. Een melding in het Centraal Insolventieregister bevestigt berichtgeving hierover door RTL Nieuws. Ongeveer twintig Belgische vestigingen worden hierdoor geraakt.

2 uur geleden
Bosch en Microsoft werken met AI aan veiliger autorijden

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Duitse industriebedrijf Bosch is een samenwerking aangegaan met Microsoft rond kunstmatige intelligentie (AI) om autorijden veiliger te maken. De bedrijven willen met behulp van AI toekomstige verkeerssituaties kunnen voorspellen en vervolgens daarop reageren om ongelukken te voorkomen.

3 uur geleden