Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gokaffaire treft partij Sunak kort voor verkiezingen

Gokaffaire treft partij Sunak kort voor verkiezingen

LONDEN (ANP) - De Conservatieve Partij van de Britse premier Rishi Sunak is opgeschrikt door een nieuwe affaire in aanloop naar de parlementsverkiezingen. De BBC schrijft dat opnieuw een onderzoek is ingesteld naar een conservatieve kandidaat die geld zou hebben ingezet op de verkiezingsdatum. Ook is deze week een beveiliger van Sunak aangehouden voor het wedden op de datum.

De toezichthouder voor de goksector zou nu onderzoek doen naar politica Laura Saunders, die getrouwd is met het hoofd van de campagnetak van de Tories. De omroep schrijft dat niet duidelijk is hoeveel geld ze zou hebben ingezet en wanneer. Eerder erkende de conservatieve kandidaat Craig Williams zijn fouten omdat hij 100 pond had ingezet op de verkiezingsdatum. Hij deed dat enkele dagen voordat Sunak die aankondigde.

De ophef komt voor Sunak op een ongunstig moment. Peilingen voorspellen dat zijn partij na veertien jaar aan de macht een zware nederlaag tegemoet gaat op 4 juli. De premier zorgde voor een verrassing door die verkiezingsdatum te kiezen en dat maakt het opmerkelijk dat mensen uit zijn partij daar mogelijk geld op hadden ingezet. De toezichthouder benadrukt tegenover de BBC dat gokken met voorkennis strafbaar kan zijn.

De oppositie reageerde deze week verontwaardigd op berichten dat mogelijk ook een lijfwacht van Sunak in de fout is gegaan. Daisy Cooper, een van de leiders van de Liberal Democrats, zei volgens The Independent dat het kabinet zelf een onderzoek moet instellen. "Dit lijkt weer een nieuw schandaal te worden in het hart van de regering."

Meer uit Buitenland

Von der Leyen wil aparte commissaris voor Defensie

STRAATSBURG (ANP) - Ursula von der Leyen wil de komende vijf jaar een "echte Europese Defensie-unie" opbouwen. Als ze later donderdag wordt herkozen als voorzitter van de Europese Commissie, gaat ze een commissaris voor Defensie benoemen.

9 uur geleden
Zeven doden door brand in appartement in Nice

NICE (ANP/AFP) - Een brand in de Franse stad Nice heeft aan zeven mensen het leven gekost. Drie gewonden liggen in het ziekenhuis. Een van hen is met "grote spoed" naar het ziekenhuis gebracht, meldt de brandweer. Er is mogelijk sprake van brandstichting.

10 uur geleden
CNN: Pelosi vertelt Biden dat hij Trump niet kan verslaan

WASHINGTON (ANP) - De Democrate Nancy Pelosi, voormalig voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft president Joe Biden verteld dat uit peilingen blijkt dat hij Donald Trump niet kan verslaan. Dat meldt CNN.

12 uur geleden
Vance accepteert Republikeinse nominatie voor vicepresidentschap

MILWAUKEE (ANP) - De Amerikaanse senator James David Vance uit Ohio, beter bekend als J.D. Vance, heeft in een speech voor de Republikeinse conventie in Milwaukee de nominatie van zijn partij voor het vicepresidentschap aanvaard. Oud-president Donald Trump had maandag al op zijn sociaal medium Truth Social aangekondigd dat Vance zijn running mate wordt. Als Trump wint in november, wordt Vance (39) vicepresident.

13 uur geleden
NASA stuurt dure robot toch niet naar de maan

HOUSTON (ANP/DPA) - NASA stuurt toch geen rover, een rijdende robot, naar de zuidpool van de maan om er water te zoeken. Dat meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. De kosten van de missie liepen te hoog op.

13 uur geleden
VS-senator Menendez ontkent mediaberichten over zijn opstappen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Democratische senator Bob Menendez ontkent dat hij van plan is af te treden nu hij schuldig bevonden is aan corruptie. Eerder op woensdag had de nieuwszender NBC News gemeld dat Menendez mensen in zijn directe omgeving heeft verteld dat hij zal aftreden als senator vanwege zijn veroordeling.

14 uur geleden
Europese top van EU en buurlanden test ook relatie met Britten

WOODSTOCK (ANP) - Migratie en de hulp aan Oekraïne zijn opnieuw belangrijke thema's op de vierde top van de Europese Politieke Gemeenschap. Maar de vergadering op het Engelse kasteel Blenheim, de geboorteplaats van Winston Churchill, wordt onverwacht ook een test voor een nieuwe relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa na de Brexit van 2020.

14 uur geleden