Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goedkeuring nieuwe games leidt tot koerssprong op beurs Hongkong

Goedkeuring nieuwe games leidt tot koerssprong op beurs Hongkong

HONGKONG (ANP) - In China mogen tientallen nieuwe mobiele en onlinespellen op de markt worden gebracht. De Chinese toezichthouders hebben goedkeuring gegeven aan zestig nieuwe titels, en beleggers op de beurs in Hongkong reageerden enthousiast. China koos er vorig jaar namelijk voor om rigoureus gamesverslaving tegen te gaan, waardoor er amper nog nieuwe spellen konden uitkomen.

Kenners zien de nieuwe licenties als een stap van de Chinese autoriteiten richting normalisatie van hun beleid ten aanzien van games. In april werd er namelijk nog maar voor 45 spellen een fiat verleend.

In reactie op het nieuws schoot een speciale technologie-index op de beurs in Hongkong woensdag in de loop van de handelssessie tot meer dan 4 procent omhoog, terwijl e-commercereus Alibaba en videostreamingbedrijf Bilibili tot bijna 10 procent aan beurswaarde wonnen. De hoofdgraadmeter in Hongkong noteerde tussentijds 1,9 procent hoger.

Netease en Tencent

Op de lijst met goedgekeurde games staan titels van gevestigde studio's als Perfect World, Shengqu Games, MiHoYo en Changyou. Van de grote internetconcerns Netease en Tencent werden nog geen nieuwe spellen goedgekeurd, maar op de aandelenmarkt lijkt men ervan uit te gaan dat het niet lang meer zal duren voor zij ook weer nieuwe spellen uit mogen brengen. De aandelen van Netease en Tencent stegen tot meer dan 5 procent.

Op de andere beurzen in Azië was het beeld woensdag gemengd. In Seoul bleef de graadmeter tamelijk vlak en in Shanghai en Shenzhen waren kleine minnen te zien, terwijl de toonaangevende Nikkei-index in Japan 1 procent hoger de handel uit ging. Nieuwe cijfers bevestigden dat de Japanse economie kromp in de eerste drie maanden van het jaar. Maar de economische neergang was wel iets minder sterk dan eerder geraamd.

Meer uit Financieel

Zuckerberg sprak met Japanse premier over risico's AI

TOKIO (ANP/AFP) - Topman Mark Zuckerberg van Facebook-moederbedrijf Meta Platforms heeft in Japan een ontmoeting gehad met premier Fumio Kishida om te praten over de risico's rond kunstmatige intelligentie (AI). Zuckerberg is momenteel bezig met een tour door Azië, met bezoeken aan ook Zuid-Korea en India.

18 minuten geleden
Google-topman veroordeelt blunders met Gemini-app

MOUNTAIN VIEW (ANP/AFP) - Google-topman Sundar Pichai heeft in een brief aan zijn werknemers de recente blunders met de Gemini-afbeeldingengenerator in scherpe bewoordingen veroordeeld. De fouten die met de AI-technologie zijn gemaakt, zijn volgens hem "volkomen onaanvaardbaar".

48 minuten geleden
Lobbyisten Amazon niet meer welkom bij Europees Parlement

STRAATSBURG (ANP/AFP) - Het Europees Parlement weert voortaan lobbyisten in dienst van webwinkelconcern Amazon. Het Amerikaanse bedrijf weigerde meerdere keren om tekst en uitleg te geven over vermeende misstanden in distributiecentra. Daarom mag het techconcern ook niet doorgaan met het beïnvloeden van Europarlementariërs.

49 minuten geleden
Recordhoeveelheid aan windenergieproductie erbij in EU in 2023

BRUSSEL (ANP/RTR/DPA) - In de Europese Unie is vorig jaar voor een recordhoeveelheid aan nieuwe productiecapaciteit voor windenergie gebouwd. Volgens lobbygroep WindEurope ging het om een totale productiecapaciteit door nieuwe windparken van 16,2 gigawatt. Het grootste deel van die nieuwe windparken werd op land gebouwd, aldus WindEurope.

1 uur geleden
Sam Bankman-Fried wil lagere celstraf voor FTX-fraude

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Sam Bankman-Fried, de oprichter van de failliete cryptobeurs FTX, pleit voor een veel lagere celstraf voor zijn rol in de fraude bij FTX dan hem momenteel boven het hoofd hangt. Zijn advocaten verklaarden aan een Amerikaanse rechter dat een celstraf van 63 tot 78 maanden, ofwel maximaal 6,5 jaar, "passend" zou zijn. Bankman-Fried riskeert een gevangenisstraf van maximaal 110 jaar, nadat een jury hem in november schuldig had bevonden aan zeven aanklachten om fraude en samenzwering.

2 uur geleden
Allianz waarschuwt voor verdere toename bankroeten in Nederland

DEN BOSCH (ANP) - Het aantal faillissementen in Nederland loopt dit jaar waarschijnlijk opnieuw flink op. Dat voorspelt kredietverzekeraar Allianz Trade. "In geen enkel ander Europees land gaat de stijging zo hard", zegt risicodirecteur in de Benelux Johan Geeroms.

2 uur geleden
Chipbedrijf ASMI zakt in lagere AEX na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - ASMI zakte woensdag ruim 2 procent in de AEX-index op het Damrak, die ook een verlies liet zien. De chiptoeleverancier wist de winst in 2023 bijna te verdubbelen. Het aantal nieuwe orders nam in het laatste kwartaal van 2023 wel opnieuw af. Het bedrijf uit Almere verwacht in de eerste jaarhelft van dit jaar te kunnen blijven profiteren van de sterke vraag uit China naar zijn producten, maar gaf volgens analisten desondanks een tegenvallende omzetverwachting af.

3 uur geleden