Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goedkeuring nieuwe games leidt tot koerssprong op beurs Hongkong

Goedkeuring nieuwe games leidt tot koerssprong op beurs Hongkong

HONGKONG (ANP) - In China mogen tientallen nieuwe mobiele en onlinespellen op de markt worden gebracht. De Chinese toezichthouders hebben goedkeuring gegeven aan zestig nieuwe titels, en beleggers op de beurs in Hongkong reageerden enthousiast. China koos er vorig jaar namelijk voor om rigoureus gamesverslaving tegen te gaan, waardoor er amper nog nieuwe spellen konden uitkomen.

Kenners zien de nieuwe licenties als een stap van de Chinese autoriteiten richting normalisatie van hun beleid ten aanzien van games. In april werd er namelijk nog maar voor 45 spellen een fiat verleend.

In reactie op het nieuws schoot een speciale technologie-index op de beurs in Hongkong woensdag in de loop van de handelssessie tot meer dan 4 procent omhoog, terwijl e-commercereus Alibaba en videostreamingbedrijf Bilibili tot bijna 10 procent aan beurswaarde wonnen. De hoofdgraadmeter in Hongkong noteerde tussentijds 1,9 procent hoger.

Netease en Tencent

Op de lijst met goedgekeurde games staan titels van gevestigde studio's als Perfect World, Shengqu Games, MiHoYo en Changyou. Van de grote internetconcerns Netease en Tencent werden nog geen nieuwe spellen goedgekeurd, maar op de aandelenmarkt lijkt men ervan uit te gaan dat het niet lang meer zal duren voor zij ook weer nieuwe spellen uit mogen brengen. De aandelen van Netease en Tencent stegen tot meer dan 5 procent.

Op de andere beurzen in Azië was het beeld woensdag gemengd. In Seoul bleef de graadmeter tamelijk vlak en in Shanghai en Shenzhen waren kleine minnen te zien, terwijl de toonaangevende Nikkei-index in Japan 1 procent hoger de handel uit ging. Nieuwe cijfers bevestigden dat de Japanse economie kromp in de eerste drie maanden van het jaar. Maar de economische neergang was wel iets minder sterk dan eerder geraamd.

Meer uit Financieel

Adyen grootste daler in licht lagere AEX, Prosus bovenaan

AMSTERDAM (ANP) - Betaalbedrijf Adyen was dinsdag de grootste daler in de AEX-index, die een eerdere winst zag verdampen. Techinvesteerder Prosus stond bovenaan in de hoofdindex dankzij een koersherstel van Tencent. De banken gingen licht omhoog doordat de zorgen over de stabiliteit van de financiële sector wat lijken te zijn afgenomen. Beleggers zijn nu vooral benieuwd in hoeverre de recente onrust in de bankensector van invloed zal zijn op de toekomstige rentestappen van de centrale banken.

57 minuten geleden
Webwinkelconcern Alibaba wil zich opsplitsen in zes onderdelen

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese tech- en webwinkelconcern Alibaba is van plan om zijn activiteiten op te splitsen in zes hoofdonderdelen, waaronder e-commerce, media en de cloud. Op termijn zou elk onderdeel een eigen beursnotering kunnen krijgen. De activiteiten van Alibaba, dat een beursnotering heeft in New York en Hongkong, hebben een totale waarde van 220 miljard dollar, omgerekend zo'n 205 miljard euro.

1 uur geleden
ANVR: reisorganisaties verbeteren websites om prijstransparantie

DEN HAAG (ANP) - Reisorganisaties passen momenteel hun websites aan zodat zij voldoen aan eisen op het gebied van prijstransparantie van de Autoriteit Consument & Markt, meldt reiskoepel ANVR. De nieuwe afspraken hierover gelden vanaf zaterdag. Alle informatie over vakantieprijzen moet dan meteen duidelijk zijn voor de reiziger, stelt de ANVR.

2 uur geleden
EU eens over meer laadpalen en makkelijker afrekenen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie is het eens geworden over het plaatsen van meer laadpalen voor elektrische auto's. Betalen aan de laadpaal moet ook makkelijker en inzichtelijker worden.

2 uur geleden
ANVR: buitenlandse vakanties in trek, Turkije blijft achter

LEUSDEN (ANP) - Reisbranchevereniging ANVR zag de vraag naar vakanties in het buitenland ook in februari toenemen, na een recordaantal boekingen in januari. Nederlanders lijken nog wel wat terughoudend met het boeken van vakanties naar Turkije, waarvan de ANVR denkt dat dit komt door de catastrofale aardbevingen in het land.

3 uur geleden
Techinvesteerder Prosus koploper in verder herstellende AEX

AMSTERDAM (ANP) - Prosus was dinsdag de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die een verder herstel liet zien. Ook de banken en verzekeraars lieten stevige koerswinsten zien. Nu de zorgen over de stabiliteit van de financiële sector wat lijken te zijn afgenomen, zijn beleggers vooral benieuwd in hoeverre de recente onrust in de bankensector van invloed zal zijn op de toekomstige rentestappen van de centrale banken.

3 uur geleden
Verlies CZ ruim verdrievoudigd door beleggingen en inzet reserves

TILBURG (ANP) - Zorgverzekeraar CZ heeft het verlies vorig jaar meer dan verdrievoudigd, vooral als gevolg van slechte beleggingsresultaten. Ook moest het concern veel geld uit zijn reserves halen om de zorgpremies betaalbaar te houden.

3 uur geleden