Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goede kwartaalberichten overvleugelen viruszorgen op Wall Street

Goede kwartaalberichten overvleugelen viruszorgen op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met winsten geëindigd. Beleggers lijken de vrees voor de besmettelijkere Delta-variant van zich af te hebben geschud. Daarbij hielpen opbeurende berichten van onder andere modemerk Ralph Lauren en sportkledingfabrikant Under Armour. De gamesector had te kampen met negatief nieuws uit China.

De Dow Jonesindex steeg 0,8 procent tot 35.116,40 punten. De brede S&P 500 won ook 0,8 procent tot 4423,15 punten, waarmee een nieuw record werd gevestigd. Techgraadmeter Nasdaq eindigde 0,6 procent hoger op 14.761,29 punten.

Ralph Lauren kwam net als andere luxemerken met cijfers die aantoonden dat consumenten het geld weer graag laten rollen. De vergelijkbare verkopen verdubbelden in Noord-Amerika en Europa, waarbij het merk ook weer winst boekte. Beleggers beloonden die prestaties met een koerswinst van 6,1 procent.

Under Armour

Under Armour werd ook ruim 6 procent meer waard. Het merk, populair om zijn sneakers en comfortabel vallende sportkleding, meldde amper last te hebben van de terugkeer naar kantoor door werknemers die tijdens het thuiswerken minder formeel gekleed gingen. Under Armour verkocht door de heropening van winkels veel meer dan een jaar geleden en zag daarin aanleiding de winstverwachtingen te verhogen.

Gamebedrijven moesten verliezen incasseren. Een Chinese staatskrant riep op tot strengere regels voor makers van videospellen in het Aziatische land, omdat te veel jonge spelers verslaafd zouden raken aan games. In New York verloren game-uitgevers Electronic Arts, Zynga en Activision Blizzard tot 3,5 procent. Bij dat laatste bedrijf stapte bovendien een hoge bestuurder op nadat de staat Californië een rechtszaak had aangespannen wegens seksisme op de werkvloer bij Activision Blizzard.

NXP

Ook het Nederlandse NXP, dat een notering heeft in New York, trok de aandacht. De chipfabrikant is met optimistische vooruitzichten gekomen en won 0,7 procent. Door het wereldwijde chiptekort is er veel vraag naar computerchips en niet alleen de voormalige halfgeleiderdivisie van Philips maar alle chipbedrijven maken daardoor de laatste tijd flinke groei door.

Het Chinese Alibaba ging in New York 1,4 procent omlaag. Het internetbedrijf heeft in het tweede kwartaal wel een flinke winst geboekt. Een kwartaal eerder leed het bedrijf nog een zeldzaam verlies door een miljardenboete van de Chinese autoriteiten voor monopoliepraktijken.

De euro was 1,1865 dollar waard, tegen 1,1881 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent goedkoper op 70,63 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent minder op 72,50 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Nvidia verder omhoog op terughoudend Wall Street, Apple verliest

NEW YORK (ANP) - Beleggers op Wall Street namen maandag wat gas terug na de recordstanden op de koersenborden afgelopen vrijdag. Ook namen ze een afwachtende houding aan in aanloop naar belangrijke cijfers over de economie later deze week. Apple werd 2,5 procent lager gezet nadat het Amerikaanse techconcern een boete had gekregen van de Europese Unie van ruim 1,8 miljard euro.

1 uur geleden
Goldman Sachs raadt klanten af om te beleggen in China

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs raadt haar klanten af om te beleggen in China. Volgens Sharmin Mossavar-Rahmani, hoofd van de vermogensbeheeractiviteiten van de bank, zijn de recente scherpe beursdalingen in China geen reden om nu in te stappen.

1 uur geleden
Beurswaarde Vivoryon verdampt na resultaten alzheimermedicijn

AMSTERDAM (ANP) - Biotechnoloog Vivoryon is maandag bijna al zijn waarde op de Amsterdamse beurs verloren na het bekendmaken van teleurstellende uitkomsten van een onderzoek naar een alzheimermedicijn. Een aandeel van het Duitse bedrijf kostte bij het sluiten van de beurs op het Damrak nog maar 80 cent, een daling van meer dan 90 procent. Dat is ook gelijk de laagste beurskoers ooit voor het bedrijf.

5 uur geleden
Spotify juicht boete Apple toe, noemt het 'belangrijk moment'

AMSTERDAM (ANP) - Streamingdienst Spotify noemt de boete voor Apple van 1,8 miljard euro "een belangrijk moment in de strijd voor een opener internet voor consumenten". Geen enkel bedrijf, ook Apple niet, "mag zijn macht misbruiken om te bepalen hoe andere bedrijven met hun klanten interacteren", reageert Spotify nadat het Amerikaanse techbedrijf maandag door de Europese Unie werd bestraft.

6 uur geleden
Chemelot wil voorrang op stroomnet voor verduurzaming complex

GELEEN (ANP) - Chemelot wil voorrang voor een betere aansluiting op het stroomnet, omdat het chemisch industriecomplex fors meer elektriciteit wil gebruiken om te verduurzamen. In 2027 of 2028 moet die verzwaring van de verbinding er zijn, anders haalt Chemelot zijn duurzaamheidsdoelen niet, zegt directeur Loek Radix. "Als dat niet gebeurt, ligt alles stil en kunnen de plannen van Chemelot niet waargemaakt worden. Deze aansluiting moet prioriteit hebben."

6 uur geleden
Apple daalt op Wall Street na Europese miljardenboete

NEW YORK (ANP) - Apple behoorde maandag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York. Het Amerikaanse techconcern heeft van de Europese Unie een boete gekregen van ruim 1,8 miljard euro. Apple hindert volgens de Europese Commissie muziekstreamingsdiensten als Spotify om goedkopere abonnementen aan te bieden buiten Apple om. Daarmee misbruikt het bedrijf de macht die het heeft met zijn appwinkel voor iPhones en iPads. De forse boete is de eerste die de EU Apple oplegt. Het aandeel verloor 1,7 procent.

7 uur geleden
Alliander-topman: realiseer dat door vol stroomnet niet alles kan

AMSTERDAM (ANP) - Mensen moeten zich realiseren dat ze door het steeds vollere stroomnet niet alle elektriciteit kunnen gebruiken die ze willen gebruiken, zei topman Maarten Otto van energienetwerkbedrijf Alliander bij het presenteren van de jaarresultaten over 2023. "De situatie waarin we zitten vraagt van consumenten en bedrijven om continu te kijken naar hoe ga ik om met energie, nu en in de toekomst, en welke slimme oplossingen kan ik daarvoor op de korte termijn gebruiken."

9 uur geleden