Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Goed pinksterweekend voor dagattracties ondanks regenachtig weer

Goed pinksterweekend voor dagattracties ondanks regenachtig weer

KAATSHEUVEL (ANP) - Dagattracties in Nederland hebben een goed pinksterweekend gehad, ondanks het slechte weer op zondag en maandag.

Volgens een woordvoerster van de Efteling was het een "prima pinksterweekend". Op alle drie de dagen was het volgens haar gezellig in het park. Toch was het slechte weer wel van invloed op de drukte. "Vooral eerste pinksterdag was een regenachtige dag hier in het zuiden, maar zaterdag was het wel een mooie dag en dat zagen we ook terug in het aantal bezoekers die dag", aldus de woordvoerster van het attractiepark in Kaatsheuvel.

Ook Walibi Holland in Biddinghuizen heeft een goed pinksterweekend achter de rug. "Alleen de maandag was het wat minder, maar dat heeft vooral te maken met het slechte weer", aldus een woordvoerster. Ze wees erop dat het ook op het evenemententerrein van Walibi Holland druk was, want daar is de pinksterconferentie Opwekking gehouden. Tienduizenden christenen kwamen daar bijeen om samen Pinksteren te vieren.

Floriade

Bij de Floriade Expo 2022 in Almere waren tijdens de pinksterdagen ook verschillende evenementen, waaronder een benefietconcert van het Oekraïense Liatoshynsky Classical Music Ensemble, een koor en orkest uit Kiev. De organisatie van de wereldtuinbouwtentoonstelling had hiervoor Oekraïense vluchtelingen uit de opvanglocaties en gastgezinnen in Almere uitgenodigd.

Het slechte weer had ook hier slechts een beperkte invloed op het verloop van het weekend. "Het prachtige weer maakte dat vrijdag en zaterdag bij uitstek Floriade-dagen waren. Op eerste en tweede pinksterdag was er door het mindere weer extra veel belangstelling voor de pioenenshow en tomaatproeverij in The Green House, het 10.000 vierkante meter grote kascomplex", aldus een woordvoerder.

Meer uit Binnenland

Heerma, Asscher en Weekers getuigen over fraudeaanpak

DEN HAAG (ANP) - Voormalig CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma, oud-minister Lodewijk Asscher (tevens voormalig PvdA-leider) en voormalig staatssecretaris Frans Weekers worden volgende week gehoord door de parlementaire enquêtecommissie over hun rol in het fraudebeleid van de afgelopen jaren. Heerma wordt gehoord over de tijd dat hij zich namens het CDA met sociale zaken bezighield, Asscher over zijn tijd als minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Weekers, die net als Asscher al eens eerder in de enquêtezaal moest verschijnen, was in de tijd van de Bulgarenfraude als staatssecretaris verantwoordelijk voor toeslagen.

45 minuten geleden
Minister: plan om hoger minimumloon te betalen vreselijk slecht

DEN HAAG (ANP) - Demissionair economieminister Micky Adriaansens vindt het innen van belasting op de inkoop van eigen aandelen een "vreselijk, vreselijk slecht plan". De Tweede Kamer kwam tijdens het debat over de miljoenennota op initiatief van PvdA, GroenLinks en de ChristenUnie met dit voorstel om zo een verhoging van het minimumloon en de kinderopvangtoeslag te kunnen bekostigen. Het plan jaagt bedrijven weg, vreest de VVD-bewindsvrouw, waardoor het de schatkist ook helemaal niets oplevert.

56 minuten geleden
COA: meer plaats voor minderjarige asielzoekers hard nodig

DEN HAAG (ANP) - De oproep van staatssecretaris Eric van der Burg vrijdag om met spoed meer plaatsen te realiseren voor asielzoekers, onder wie veel minderjarigen, is dringend nodig, zegt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Op dit moment arriveren er dagelijks dertig tot vijftig alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv'ers) in Ter Apel en daar verbleven donderdag al 330 jongeren.

1 uur geleden
OM eist tot 7 jaar cel in zaak over vergisontvoering Cruquius

SCHIPHOL (ANP) - In de strafzaak over de brute vergisontvoering in Cruquius zijn vrijdag celstraffen van 5,5 tot 7 jaar geëist tegen acht van de tien verdachten. Het Openbaar Ministerie verdenkt ze van de ontvoering van een 56-jarige man uit Hoofddorp.

1 uur geleden
Van der Burg heeft met spoed 450 plekken voor asielzoekers nodig

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) doet een dringende oproep aan gemeenten om 450 opvangplekken voor asielzoekers te verzorgen. In een brief schrijft hij dat hij de plekken zaterdag nodig heeft om te voorkomen dat Ter Apel overloopt. 250 van deze plekken zijn bedoeld voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV'ers). Als gemeenten geen gehoor geven aan deze oproep, dreigt de bewindsman asielzoekers ongevraagd te plaatsen in opvanglocaties en hotels.

2 uur geleden
Marengo-kroongetuige: te vroeg voor laatste woord

AMSTERDAM (ANP) - Advocaat Onno de Jong heeft vrijdagochtend namens zijn cliënt Nabil B. het laatste woord gevoerd. De kroongetuige in het omvangrijke liquidatieproces Marengo was niet aanwezig in de Bunker in Amsterdam-Osdorp. "Het is nu nog te vroeg voor een laatste woord. Uiteindelijk zal dat komen, maar nu nog niet", zei De Jong namens B. aan het einde van zijn dupliek, een reactie op het Openbaar Ministerie.

2 uur geleden
Studenten ontvangen eerste basisbeurs en lenen meteen minder

DEN HAAG (ANP) - Minder studenten gaan een studielening aan en het bedrag dat ze lenen is flink gedaald, maakt de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) bekend. Vrijdag ontvangen studenten hun eerste basisbeurs nadat deze opnieuw is ingevoerd. Onderzoekers verwachten dat studenten daardoor "bewuster" zijn gaan lenen.

5 uur geleden