Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

GM wint op Wall Street na positieve update elektrische auto's

GM wint op Wall Street na positieve update elektrische auto's

NEW YORK (ANP) - General Motors (GM) ging donderdag omhoog op Wall Street nadat de autoproducent positiever was geworden over het lopende jaar. Topvrouw Mary Barra zei verder dat het verkopen van elektrische auto's in 2025 al winstgevend is. De omzet van GM zal bovendien elk jaar stijgen, door extra verkopen van stekkerauto's. Het aandeel, dat voor het begin van de investeerdersdag nog ruim lager stond, sloot met een plus van 0,4 procent.

GM zei ook steeds meer geld te verdienen aan reparaties van Tesla's. Het automerk van Elon Musk (min 2 procent) heeft geen eigen dealers en de service-afdeling kan de vraag niet aan waardoor Tesla-rijders zich onder meer tot GM-dealers wenden.

Speelgoedbedrijf Hasbro ging 4,4 procent omhoog nadat het bekendmaakte een groot deel van televisietak EOne te willen verkopen. De productietak en 6500 titels gericht op volwassenen gaan in de verkoop, maar de rechten op Peppa Pig houdt Hasbro. De maker van speelgoed van GI Joe, Transformers en Dungeons & Dragons zegt al de nodige interesse te hebben voor EOne.

Cisco Systems steeg 5 procent. De Amerikaanse producent van netwerkapparatuur voor telecombedrijven presteerde afgelopen kwartaal beter dan analisten en beleggers hadden verwacht. Ook verhoogde het bedrijf de verwachtingen voor het gehele boekjaar.

De stemming op Wall Street bleef echter negatief. De hoop dat de Amerikaanse centrale bank de rente in de toekomst minder sterk hoeft te verhogen nu de inflatie wat lijkt af te koelen, werd woensdag al de grond ingeboord door de beter dan verwachte Amerikaanse winkelverkopen. Ook waarschuwden verschillende beleidsmakers van de Federal Reserve dat het nog veel te vroeg is om gas terug te nemen wat renteverhogingen betreft.

De Dow-Jonesindex sloot een fractie lager op 33.546,32 punten. De brede S&P 500 leverde 0,3 procent in tot 3946,56 punten en techgraadmeter Nasdaq daalde 0,4 procent tot 11.144,96 punten.

Warenhuisketen Macy's, die voorbeurs met resultaten kwam, dikte 15 procent aan. Het concern verhoogde zijn winstverwachting voor het hele jaar dankzij sterke verkopen van zijn luxe-artikelen. Macy's is onder meer eigenaar van de luxe warenhuizen van Bloomingdale's en de luxe cosmeticawinkels van Bluemercury.

Alibaba steeg 7,8 procent. Het Chinese webwinkelconcern, dat ook een notering heeft in New York, dook afgelopen kwartaal onverwacht in de rode cijfers maar kondigde wel aan om nog meer eigen aandelen te gaan inkopen.

De euro was 1,0368 dollar waard, tegen 1,0326 dollar bij de slotbel in Europa. Een vat Amerikaanse olie daalde 4,3 procent in prijs tot 81,93 dollar. Brentolie werd 3,1 procent goedkoper op 89,99 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Automaker GM stijgt op Wall Street na verhoging dividend

NEW YORK (ANP) - General Motors behoorde woensdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De autofabrikant kondigde aan meer dividend te zullen uitkeren en voor 10 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen om aandeelhouders te belonen. Ook gaf GM weer een winstverwachting af voor het hele jaar. In oktober werd die verwachting nog ingetrokken als gevolg van de wekenlange staking bij het bedrijf. Door de kosten van de staking rekent GM nu wel op een wat lagere jaarwinst dan eerder werd voorzien. Het aandeel steeg desondanks zo'n 10 procent.

44 minuten geleden
Voorzitter klimaattop Dubai: geen gesprekken over fossiele deals

DUBAI (ANP/RTR) - De voorzitter van de internationale klimaattop in Dubai ontkent beschuldigingen dat de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) de bijeenkomst willen aangrijpen om fossiele brandstofdeals te sluiten. De BBC meldde eerder deze week op basis van gelekte documenten dat de VAE met vijftien landen zouden willen praten over olie- en gascontracten.

2 uur geleden
Inflatie in Duitsland verder gedaald in november

WIESBADEN (ANP/DPA) - De inflatie in Duitsland, de grootste economie van Europa, is deze maand gedaald tot 3,2 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In oktober bedroeg de inflatie nog 3,8 procent, zo blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau.

2 uur geleden
Chef toezicht ECB rekent op sneller stijgende spaarrentes

FRANKFURT (ANP/DPA) - Europese banken zullen binnenkort de spaarrentes voor particuliere klanten sneller verhogen. Dat is de verwachting van Andrea Enria, het hoofd voor bankentoezicht bij de Europese Centrale Bank.

2 uur geleden
Vastgoedinvesteerder Signa vraagt uitstel van betaling aan

WENEN (ANP/BLOOMBERG) - De noodlijdende Oostenrijkse vastgoedinvesteerder Signa Holding heeft een vorm van uitstel van betaling aangevraagd. De stap volgt op het mislukken van een laatste poging om noodfinanciering te verkrijgen. De mede-eigenaar van het Chrysler Building in New York lijkt daarmee een van de meest prominente slachtoffers van de crisis in de Europese commerciële vastgoedmarkt te worden.

3 uur geleden
Claimclub: schadevergoeding om sjoemelsoftware stap dichterbij

AMSTERDAM (ANP) - De Stichting Diesel Emissions Justice heeft van de rechter in Amsterdam groen licht gekregen voor een collectieve rechtszaak tegen Peugeot, Citroën, DS en Opel. Volgens de belangenorganisatie kan de rechtbank hiermee de claim nu inhoudelijk gaan beoordelen. "Een belangrijke doorbraak", stelt Joost Edixhoven, een van de advocaten van de stichting.

3 uur geleden
Rechter oordeelt na klachten dat 5G-plan kabinet in orde is

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank van Rotterdam ziet niets verkeerd in de manier waarop het kabinet frequenties voor 5G heeft verdeeld. Telecombedrijven en lokale gebruikers als Schiphol en de haven van Rotterdam waren ontevreden en spanden een rechtszaak aan. Maar een minister kan onmogelijk iedereen tevreden stellen doordat alle belangen sterk uiteenlopen, stelt de rechter.

3 uur geleden