Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

GM verliest op Wall Street na tegenvallende cijferupdate

GM verliest op Wall Street na tegenvallende cijferupdate

NEW YORK (ANP) - Autoproducent General Motors (GM) stond woensdag bij opening van de aandelenbeurzen in New York bij de verliezers. De onderneming kwam met een tegenvallende handelsupdate en werd daar door beleggers op afgerekend. Verder reageerden beleggers op cijfers over de werkgelegenheid in de VS. Het aantal nieuwe banen in het Amerikaanse bedrijfsleven nam veel minder hard toe dan waar door kenners rekening mee werd gehouden.

De graadmeters op Wall Street openden overwegend met verlies. De leidende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,4 procent lager op 34.955 punten. De brede S&P 500 verloor 0,3 procent tot 4409 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg een fractie tot 14,772 punten.

Net als veel sectorgenoten kampte GM met tekorten aan onderdelen als chips. Daartegenover stond wel dat het bedrijf meer van zijn duurdere pick-uptrucks en andere auto's waar een hogere marge op zit verkocht. De automaker verhoogde wel zijn verwachtingen voor het hele jaar. Het aandeel noteerde in de vroege handel bijna 7 procent lager.

CVS Health

Ook zorgverzekeraar en apothekersbedrijf CVS Health kwam met cijfers. De onderneming wist daarbij de verwachtingen van kenners te overtreffen wat betreft de winst. Met name de vergelijkbare omzetten in de filialen van de onderneming stegen daarbij harder dan voorzien. Het aandeel verloor evenwel dik 3 procent aan waarde.

Andere bedrijven die met cijfers kwamen waren levensmiddelenconcern Kraft Heinz (min 4,1 procent), maker van huishoudbenodigdheden Tupperware (plus 13 procent) en producent van videogames Activision Blizzard (plus 4 procent), bekend van games als Candy Crush en Call of Duty. Ook handelsplatform Robinhood wist de aandacht op zich gericht na de koerssprong een dag eerder. Daarbij noteerde het aandeel voor het eerst boven de introductieprijs van 38 dollar. In de vroege handel op woensdag won Robinhood weer 65 procent aan beurswaarde.

Personeel werven

Uit een rapport van loonstrookverwerker ADP bleek dat Amerikaanse bedrijven moeite hebben met het werven van personeel nu de economie weer flink aantrekt en de vraag naar extra werknemers toeneemt. Volgens ADP kwamen er afgelopen maand slechts 330.000 nieuwe banen bij in het bedrijfsleven in de Verenigde Staten. Economen hadden in doorsnee op 683.000 nieuwe arbeidsplaatsen gerekend. Het cijfer van juni werd daarnaast ook nog neerwaarts herzien.

De euro was 1,1895 dollar waard, tegen 1,1881 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2 procent goedkoper op 68,58 dollar. Brentolie zakte 1,5 procent in prijs tot 70,88 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Beurswaarde Vivoryon verdampt na resultaten alzheimermedicijn

AMSTERDAM (ANP) - Biotechnoloog Vivoryon is maandag bijna al zijn waarde op de Amsterdamse beurs verloren na het bekendmaken van teleurstellende uitkomsten van een onderzoek naar een alzheimermedicijn. Een aandeel van het Duitse bedrijf kostte bij het sluiten van de beurs op het Damrak nog maar 80 cent, een daling van meer dan 90 procent. Dat is ook gelijk de laagste beurskoers ooit voor het bedrijf.

9 minuten geleden
Spotify juicht boete Apple toe, noemt het 'belangrijk moment'

AMSTERDAM (ANP) - Streamingdienst Spotify noemt de boete voor Apple van 1,8 miljard euro "een belangrijk moment in de strijd voor een opener internet voor consumenten". Geen enkel bedrijf, ook Apple niet, "mag zijn macht misbruiken om te bepalen hoe andere bedrijven met hun klanten interacteren", reageert Spotify nadat het Amerikaanse techbedrijf maandag door de Europese Unie werd bestraft.

1 uur geleden
Chemelot wil voorrang op stroomnet voor verduurzaming complex

GELEEN (ANP) - Chemelot wil voorrang voor een betere aansluiting op het stroomnet, omdat het chemisch industriecomplex fors meer elektriciteit wil gebruiken om te verduurzamen. In 2027 of 2028 moet die verzwaring van de verbinding er zijn, anders haalt Chemelot zijn duurzaamheidsdoelen niet, zegt directeur Loek Radix. "Als dat niet gebeurt, ligt alles stil en kunnen de plannen van Chemelot niet waargemaakt worden. Deze aansluiting moet prioriteit hebben."

1 uur geleden
Apple daalt op Wall Street na Europese miljardenboete

NEW YORK (ANP) - Apple behoorde maandag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York. Het Amerikaanse techconcern heeft van de Europese Unie een boete gekregen van ruim 1,8 miljard euro. Apple hindert volgens de Europese Commissie muziekstreamingsdiensten als Spotify om goedkopere abonnementen aan te bieden buiten Apple om. Daarmee misbruikt het bedrijf de macht die het heeft met zijn appwinkel voor iPhones en iPads. De forse boete is de eerste die de EU Apple oplegt. Het aandeel verloor 1,7 procent.

2 uur geleden
Alliander-topman: realiseer dat door vol stroomnet niet alles kan

AMSTERDAM (ANP) - Mensen moeten zich realiseren dat ze door het steeds vollere stroomnet niet alle elektriciteit kunnen gebruiken die ze willen gebruiken, zei topman Maarten Otto van energienetwerkbedrijf Alliander bij het presenteren van de jaarresultaten over 2023. "De situatie waarin we zitten vraagt van consumenten en bedrijven om continu te kijken naar hoe ga ik om met energie, nu en in de toekomst, en welke slimme oplossingen kan ik daarvoor op de korte termijn gebruiken."

4 uur geleden
EU-boete van 1,8 miljard voor Apple om benadelen muziekstreamers

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie legt Apple een boete op van ruim 1,8 miljard euro. Het Amerikaanse techbedrijf hindert muziekstreamingsdiensten als Spotify om goedkopere abonnementen aan te bieden buiten Apple om. Daarmee misbruikt het bedrijf de macht die het heeft met zijn appwinkel voor iPhones en iPads, oordeelt de Europese Commissie.

5 uur geleden
Grondpersoneel Lufthansa gaat opnieuw staken

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het grondpersoneel van luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaat opnieuw staken. Aanstaande donderdag en vrijdag leggen ze het werk neer. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat ongeveer 200.000 passagiers zullen worden getroffen.

5 uur geleden