Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

GM breidt terugroepactie Chevrolet Bolt uit vanwege brandgevaar

GM breidt terugroepactie Chevrolet Bolt uit vanwege brandgevaar

DETROIT (ANP/RTR) - General Motors (GM) heeft vrijdag een terugroepactie moeten uitbreiden van zijn Chevrolet Bolt. De Amerikaanse autobouwer roept nu alle voertuigen van dat type terug naar de garage. De batterij van de elektrische auto kan zomaar in brand vliegen.

General Motors waarschuwt eigenaren om hun auto niet binnen te parkeren en niet in de buurt van gebouwen. Ook raadt de autobouwer af om de batterij 's nachts op te laden.

Bij de nieuwste terugroepactie gaat het om 73.000 voertuigen. In juli werden ook al 69.000 auto's teruggeroepen nadat twee voertuigen in brand waren gevlogen. GM stopt voorlopig met de verkoop van de Bolt tot de problemen zijn opgelost.

Batterijen vervangen

General Motors gaat de batterijen van alle voertuigen vervangen. De nieuwste tegenvaller kost de autobouwer naar eigen zeggen 1 miljard dollar (850 miljoen euro), bovenop de 800 miljoen dollar die de vorige terugroepactie het bedrijf kostte.

Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf LG maakt de batterijen voor de wagens van GM. Dat bedrijf verlaagde al zijn winstverwachting vanwege de eerste terugroepactie van de Chevrolet Bolt.

Meer uit Financieel

Wall Street kampt met grootste verkoopgolf in anderhalf jaar

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten kampten woensdag met de grootste verkoopgolf in zo'n anderhalf jaar tijd. Dat kwam vooral door tegenvallende kwartaalberichten van de grote concerns Tesla en Alphabet, het moederbedrijf van Google.

7 uur geleden
UMG verdient meer aan muziek van onder anderen Taylor Swift

HILVERSUM (ANP) - Muziekconcern Universal Music Group (UMG) heeft het afgelopen half jaar meer verdiend aan de muziek van populaire artiesten. De omzet is in januari tot en met juni gestegen, vooral dankzij flink hogere inkomsten uit de verkoop van merchandise. Onder anderen Taylor Swift, Billie Eilish, Noah Kahan en Ariana Grande behoorden tot de bestverkopende artiesten van UMG.

10 uur geleden
Modebedrijf Esprit Europe krijgt uitstel van betaling

AMSTERDAM (ANP) - Modebedrijf Esprit Europe, gevestigd in Amsterdam, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechter, staat in het Centraal Insolventieregister. Op 2 oktober volgt een vergadering van schuldeisers.

11 uur geleden
Chipbedrijven duwen AEX diep in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De chipbedrijven op het Damrak gingen woensdag hard onderuit. ASMI, dat systemen voor de bewerking van wafers levert, de dunne schijfjes waaruit halfgeleiders worden gemaakt, verloor 9,4 procent en eindigde daarmee onderaan de AEX. Het concern maakte dinsdag na het slot van de beurs meevallende kwartaalcijfers bekend, dankzij een sterke vraag naar AI-gerelateerde producten.

12 uur geleden
Tesla onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

NEW YORK (ANP) - Tesla ging woensdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto's zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen van kenners. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

14 uur geleden
Zeer sterke stijging winkeldiefstallen in Engeland en Wales

LONDEN (ANP/RTR) - De winkeldiefstallen in Engeland en Wales zijn enorm gestegen, met grote verliezen voor winkeliers tot gevolg. Volgens het Britse nationale statistiekbureau ONS steeg het aantal door de politie geregistreerde diefstallen in het verslagjaar, dat eind maart afliep, met 30 procent tot bijna 444.000.

15 uur geleden
Europese betaaloptie Ferrari: sportauto afrekenen met crypto's

MARANELLO (ANP) - De Europese dealers van Ferrari accepteren voortaan ook cryptogeld zoals bitcoins om de Italiaanse sportwagens af te rekenen. In de Verenigde Staten was dit al mogelijk.

15 uur geleden