Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Glastuinbouw: belang internationale werknemers niet onderschatten

Glastuinbouw: belang internationale werknemers niet onderschatten

ZOETERMEER (ANP) - "Het belang van internationale werknemers in de Nederlandse economie, waaronder de glastuinbouw, mag niet worden onderschat." Daarmee reageert voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland op de verkiezingsuitslag. Volgens haar blijven arbeidsmigranten nodig om de economie draaiende te houden.

Bom-Lemstra geeft aan dat haar belangenvereniging blijft inzetten "op het opleiden en verder ontwikkelen van onbenut arbeidspotentieel in Nederland". Maar, zo zegt zij daarbij: "Arbeidsmigratie is onderdeel van onze gezonde handelseconomie."

De PVV, die veruit de grootste partij in de Tweede Kamer wordt, pleit in haar verkiezingsprogramma voor een asielstop, ook op arbeidsmigratie. NSC van Pieter Omtzigt wil migratie beperken tot maximaal 50.000 mensen per jaar. Dat plafond geldt niet alleen voor asielzoekers, maar ook voor migranten die in Nederland komen werken. Zo wil Omtzigt onder andere minder distributiecentra waar vaak arbeidsmigranten werken.

Glastuinbouw Nederland spreekt van een "politieke aardverschuiving in Den Haag", een die laat zien "dat bestaanszekerheid weer voorop moet staan". Daar hoort volgens de organisatie ook een sterke glastuinbouw bij, die volgens Bom-Lemstra daaraan bijdraagt. "Betaalbare toegang tot gezonde voeding en bloemen en planten die ons welzijn verhogen, zijn onderdeel van ieders bestaanszekerheid", meent zij.

Meer uit Politiek

Formateur zwijgt over akkoord over ministersposten

DEN HAAG (ANP) - Formateur Richard van Zwol wil nog niets kwijt over de verdeling en invulling van de ministersposten in het nieuwe kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB. Hij bevestigt desgevraagd dat de partijen een akkoord hebben, maar heeft daar naar eigen zeggen niets aan toe te voegen.

5 uur geleden
Gideon van Meijeren veroordeeld tot 200 uur taakstraf om opruiing

DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren is dinsdag veroordeeld tot een taakstraf van tweehonderd uur voor opruiing. Het Openbaar Ministerie had dit in de opruiingszaak ook geëist tegen de politicus van Forum voor Democratie.

6 uur geleden
Van Zwol en Schoof komen met meer informatie over kabinetsploeg

DEN HAAG (ANP) - Formateur Richard van Zwol en beoogd premier Dick Schoof komen later met meer informatie over de kabinetsploeg waarover de vier formerende partijen een akkoord hebben bereikt. Dat zei NSC-leider Pieter Omtzigt. Na weken overleg hebben PVV, VVD, NSC en BBB een overeenkomst over de verdeling van de kabinetsposten. Hoe de nieuwe ploeg van Schoof eruit gaat zien, is nog ongewis.

6 uur geleden
Kabinet zet arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen door

DEN HAAG (ANP) - Zelfstandigen moeten zich straks verplicht verzekeren voor het geval ze arbeidsongeschikt worden. Het demissionaire kabinet, dat binnen enkele weken wordt vervangen, gaat door met een plan hiertoe, en legt het ter consultatie voor aan belanghebbenden. Zelfstandigen betalen straks een van de belasting aftrekbare premie van 6,5 procent, tot maximaal 195 euro per maand. De hoogte wordt bepaald op basis van de gedraaide winst voor arbeidsongeschiktheid.

7 uur geleden
Fractie Forum voor Democratie bij uitspraak in zaak over opruiing

DEN HAAG (ANP) - Er is veel belangstelling voor de uitspraak in de strafzaak tegen Kamerlid Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie in de rechtbank in Den Haag. Onder de tientallen belangstellenden bevinden zich fractievoorzitter Thierry Baudet en Pepijn van Houwelingen, die hun fractiegenoot steunen.

7 uur geleden
Wilders: we zijn eruit, akkoord over alles

DEN HAAG (ANP) - Het nieuwe kabinet is rond, er is een "akkoord over alles" bereikt, meldt PVV-leider Geert Wilders op X. "We zijn eruit!", schrijft Wilders ook. Vlak voor zijn tweet was Wilders samen met BBB-leider Caroline van der Plas naar buiten gekomen na het overleg bij de formateur. Journalisten dachten aanvankelijk dat hun plotselinge aankondiging dat "ze eruit zijn" een grap was.

7 uur geleden
Adema: glastuinbouw past in Nederland ondanks energieverbruik

AMSTERDAM (ANP) - De glastuinbouw past goed in Nederland ondanks dat die sector veel energie verbruikt. Dit zei demissionair minister Piet Adema (Landbouw) dinsdag tijdens een internationale beurs voor de tuinbouw, GreenTech, in de RAI in Amsterdam.

7 uur geleden