Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gilead: hoopvolle testresultaten met coronamiddel remdesivir

Gilead: hoopvolle testresultaten met coronamiddel remdesivir

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Biotechnoloog Gilead Sciences heeft hoopvolle testresultaten behaald met zijn coronamedicijn remdesivir. Volgens het bedrijf blijkt uit klinische testen dat het sterfterisico van coronapatiënten met 62 procent is afgenomen na behandeling met remdesivir in vergelijking met standaardzorg.

Het Amerikaanse Gilead meldde verder dat het sterftecijfer van patiënten die met remdesivir werden behandeld op dag veertien van het onderzoek op 7,6 procent lag. Dat was 12,5 procent van de patiënten die het middel niet kregen toegediend. Daarnaast was na twee weken bijna driekwart van de coronapatiënten met remdesivir hersteld, tegen 59 procent van de patiënten die gewone zorg ontvingen.

De Amerikaanse autoriteiten gaven in mei versneld toestemming voor het gebruik van remdesivir voor behandeling van ernstig zieke coronapatiënten. Ook in andere landen is het middel beschikbaar gemaakt.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

De Jonge: beperkingen contactonderzoek tijdelijke situatie

DEN HAAG (ANP) - De GGD'en in Amsterdam en Rotterdam werken hard aan uitbreiding van hun capaciteit voor bron- en contactonderzoek bij coronapatiënten. Dat besmette mensen zelf degenen bij wie zij in de buurt zijn geweest moeten waarschuwen, is "een tijdelijke situatie", zegt zorgminister Hugo de Jonge.

2 dagen geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuis 'niet essentieel veranderd'

ROTTERDAM (ANP) - Ziekenhuizen behandelen momenteel 105 mensen die het coronavirus onder de leden hebben. Dat zijn er drie minder dan op donderdag. Het aantal opgenomen coronapatiënten is dan ook "niet essentieel veranderd", concludeert voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

2 dagen geleden
Wetenschappers waarschuwen voor hepatitis E bij huisdieren

ROTTERDAM (ANP) - Van de huisdieren in ons land is of was 15 tot 20 procent besmet met hepatitis E, vermoedelijk door hun eten. Dat meldt het Erasmus MC vrijdag op de eigen site. Baasjes met een verminderde afweer en vrouwen die in verwachting zijn moeten volgens wetenschappers goed opletten. Ze moeten speciaal oppassen met honden- en kattendrollen.

2 dagen geleden
Weer meer dan 500 coronagevallen erbij

DEN HAAG (ANP) - Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 519 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Dat is iets minder dan de 601 die het Coronadashboard van de overheid donderdag meldde, maar meer dan in de dagen daarvoor.

2 dagen geleden
Mensen kunnen uitslag coronatest binnenkort online zien

DEN HAAG (ANP) - Mensen die een coronatest hebben laten doen, kunnen vanaf volgende week online zien of ze het virus onder de leden hebben. Vanaf volgende week woensdag, 12 augustus, komt er een portal waar mensen op kunnen inloggen. Dat maakte minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) donderdag bekend.

3 dagen geleden
GGD gaat reizigers uit risicolanden controleren op quarantaine

DEN HAAG (ANP) - De GGD gaat telefonisch controleren of reizigers die terugkomen uit landen met een oranje reisadvies twee weken in quarantaine gaan. Dat maakte zorgminister Hugo de Jonge bekend tijdens een persconferentie met minister-president Mark Rutte over het coronavirus.

3 dagen geleden
Rutte: corona bezig met een gevaarlijke opmars

DEN HAAG (ANP) - Het coronavirus is bezig met een "gevaarlijke opmars". Dat zei premier Mark Rutte donderdagavond tijdens een ingelaste persconferentie met minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) over de coronacrisis.

3 dagen geleden