Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gijzeling café Ede voorbij, was sprake van 4 gegijzelden

Gijzeling café Ede voorbij, was sprake van 4 gegijzelden

EDE (ANP) - De gijzeling in een café in Ede is afgelopen, laat een woordvoerder van de burgemeester van Ede weten aan een verslaggever van het ANP. Er was sprake van vier gegijzelden, aldus de woordvoerder. Een politiewoordvoerder laat weten dat zij allemaal in veiligheid zijn gebracht. Even voor 12.30 uur werd een persoon opgepakt en geboeid afgevoerd.

De gijzeling vond plaats in café Petticoat, vlak bij het station in het centrum van de Gelderse plaats. De politie liet weten dat er geen sprake lijkt van een terreuractie, maar onduidelijk is wat het motief van de gijzeling was.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er tot 04.00 uur een feest georganiseerd in Petticoat. De organisatoren lieten weten dat dat "conform planning" op dat tijdstip was afgelopen. Hoe laat de gijzeling begon is onduidelijk. Drie van de vier gegijzelden werden even voor 11.30 uur vrijgelaten, zij droegen bedrijfskleding van het café.

Inzet EOD en DSI

De politie zette een groot deel van het centrum van Ede af en was massaal aanwezig met onder meer de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en de Mobiele Eenheid (ME). De Dienst Speciale Interventies (DSI) verrichte de aanhouding van de verdachte gijzelnemer. Of hij een wapen had, is onduidelijk.

De bewoners van 150 woningen in Ede moesten hun woningen zaterdagochtend verlaten, zij werden elders opgevangen.

Meer uit Binnenland

Systemen op Schiphol worden weer opgestart

SCHIPHOL (ANP) - De systemen op Schiphol worden weer opgestart. Een wereldwijde computerstoring heeft ook grote impact op vluchten van en naar de luchthaven. "Samen met luchtvaartmaatschappijen werken we hard om alle reizigers zo snel mogelijk op de plek van hun bestemming te krijgen. We raden reizigers aan om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij en hun actuele vluchtinformatie in de gaten te houden", schrijft Schiphol in een verklaring.

43 minuten geleden
Hof Marengo schuift deel beslissingen kroongetuige voor zich uit

SCHIPHOL (ANP) - Het gerechtshof in het omvangrijke liquidatieproces Marengo beslist op een later moment of het de Hoge Raad om een algemeen oordeel vraagt over het gebruik van verklaringen van kroongetuigen. Dat verzoek was gedaan door de advocaten van hoofdverdachte Saïd R. De verdenkingen tegen hem en medeverdachten in dit proces steunen zwaar op de belastende verklaringen van kroongetuige Nabil B. Het hof verwacht hierover eind september te beslissen, dan gaat Marengo verder met opnieuw een reeks voorbereidende zittingen.

1 uur geleden
Bussen in Almere en provincie Utrecht gaan weer rijden

DEVENTER (ANP) - De bussen van vervoerder Keolis Nederland gaan weer rijden. Het bedrijf werd vrijdagochtend getroffen door de wereldwijde computerstoring, waardoor het busvervoer in Almere en omgeving en in grote delen van de provincie Utrecht stil kwam te liggen.

2 uur geleden
Eritreeërs veroordeeld tot 4 tot 12 maanden cel voor rellen

DEN HAAG (ANP) - Een groep Eritreeërs is vrijdag veroordeeld tot celstraffen van 4 tot 12 maanden, waarvan 2 tot 4 maanden voorwaardelijk, voor het relschoppen rond zalencentrum Opera aan de Fruitweg in Den Haag in februari van dit jaar. Daarbij raakten tientallen agenten gewond en werd voor ruim 700.000 euro schade aangericht.

2 uur geleden
Festivals ondervinden geen problemen met tickets door storing

DEN HAAG (ANP) - De grote festivals die vrijdag plaatsvinden ondervinden geen problemen als gevolg van de wereldwijde computerstoring. Dat melden woordvoerders van Zwarte Cross en De Parade. Op een aantal vliegvelden leidde het scannen van tickets vrijdag tot problemen. Maar dit is niet het geval in Lichtenvoorde en Den Haag, waar Zwarte Cross en De Parade plaatsvinden.

2 uur geleden
Door storing gedupeerde reizigers staan met lege handen

ARNHEM (ANP) - Reizigers die door de wereldwijde computerstoring worden gedupeerd, hoeven niet te rekenen op compensatie. Ze kunnen hooguit extra gemaakte kosten terugkrijgen, zegt EU Claim, een organisatie die gespecialiseerd is in het terugvragen van geld bij luchtvaartmaatschappijen.

2 uur geleden
Drie jaar cel en tbs voor oppas uit Schagen voor kindermisbruik

HAARLEM (ANP) - Julian F. (25) uit de gemeente Schagen is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en tbs met dwangverpleging voor kindermisbruik in een oppasgezin in de gemeente Hollands Kroon. De rechtbank in Haarlem acht F. daarnaast schuldig aan het maken van kinderporno en seks met dieren.

2 uur geleden