Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Ghislaine Maxwell slachtoffer fysiek geweld in gevangenis'

'Ghislaine Maxwell slachtoffer fysiek geweld in gevangenis'

NEW YORK (ANP) - Ghislaine Maxwell, de voormalig medewerker van de Amerikaanse multimiljonair en veroordeeld zedendelinquent Jeffrey Epstein, is in de gevangenis in New York slachtoffer geworden van fysiek geweld door de bewakers, stelt haar advocate. Maxwell zit vast op verdenking van het ronselen van meisjes voor massages en seks met Epstein en zijn mensen uit zijn entourage.

Maxwell zou volgens advocate Bobbi Sternheim onlangs zijn mishandeld tijdens het doorzoeken van haar cel, schrijft de raadsvrouw in een brief aan de rechter die over Maxwells dossier gaat. Sternheim stelt dat de voormalige socialite "is overgeleverd aan een groep bewakers", die geweld zouden hebben gepleegd bij een onderzoek naar het lichaam van Maxwell. De advocate gaf geen verdere details over het vermeende geweld.

De bewakers zouden Maxwell (59) hebben bedreigd met straffen als zij het voorval zou melden, zoals ze zou hebben aangegeven te willen doen. Een week later bevolen dezelfde bewakers Maxwell om een douche schoon te maken en de muren te schrobben, aldus Sternheim. Maxwells advocaat blijft ook klagen over de omstandigheden waaronder Maxwell gevangen zit. Elke 15 minuten gaat een lamp aan het plafond van haar cel aan, vanwege het vermeende risico dat Maxwell zich net als Epstein van het leven berooft.

Meer uit Buitenland

Hamas zou meerdere Russen vrijlaten

GAZA/BRUSSEL (ANP/AFP/DPA) - Een topman van Hamas, Mousa Abu Marzouk, heeft volgens plaatselijke media in Gaza gezegd dat de beweging woensdag twee Russen vrijlaat. Volgens andere bronnen bij Hamas zouden "meerdere Russen" vrijkomen. Deze vrijlating staat, net als eerder met Thaise gijzelaars het geval was, los van de afspraken die Hamas via bemiddelaars met Israël maakt.

53 minuten geleden
Inlichtingendienst: terreurdreiging in Duitsland door strijd Gaza

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse binnenlandse inlichtingendienst zegt dat de kans op een terreuraanval aanzienlijk is toegenomen door de oorlog tussen Israël en Hamas in Gaza. Jihadisten hebben oproepen tot aanvallen gedaan, zegt de BfV, en er zou bovendien een reëel gevaar bestaan dat terreurorganisaties als Al Qaida of Islamitische Staat zich zullen roeren.

1 uur geleden
EU presenteert actieplan om relatie met Turkije te verbeteren

BRUSSEL (ANP) - In een poging de verzuurde relatie van de EU met Turkije te verbeteren, hebben de Europese Commissie en de Europese buitenlanddienst een actieplan gepresenteerd om toenadering te vinden. Het plan ziet lichtpunten op het vlak van visaverstrekking, handelsrelaties en samenwerking rond klimaat waar mogelijk.

1 uur geleden
Kremlin wil regels voor buitenlanders over loyaliteit aan Rusland

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland heeft een wetsvoorstel gemaakt waarin staat dat buitenlanders voortaan een "loyaliteitsverklaring" moeten ondertekenen. Ze zouden dan geen kritiek mogen uiten op overheidsbeleid en de Russische krijgsgeschiedenis en geen "propaganda over niet-traditionele seksuele relaties" mogen verspreiden. Staatspersbureau TASS meldt dat het wetsvoorstel klaar is.

1 uur geleden
Kremlin vindt inzet van Polen aan Fins-Russische grens bedreigend

MOSKOU (ANP/RTR) - Als Polen militairen naar de grens tussen Finland en Rusland stuurt, vat Rusland dat op als een bedreiging. Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov zegt dat zo'n stap nergens voor nodig en ongepast is. Media meldden dat Polen van plan is om mensen te sturen.

2 uur geleden
Duitse rechter vindt tappen perstelefoon Letzte Generation gepast

MÜNCHEN (ANP/DPA) - De Duitse politie mag telefoongesprekken tussen journalisten en klimaatgroep Letzte Generation (Laatste Generatie) blijven aftappen. Volgens een rechtbank in München is de dreiging die uitgaat van de activisten dermate groot, dat afluisteren moet mogen. Letzte Generation heeft ook in Nederland deelgenomen aan protesten voor strenger klimaatbeleid.

2 uur geleden
Paus daags na afmelding voor klimaattop: voel me nog niet goed

VATICAANSTAD (ANP/RTR) - Paus Franciscus is daags na zijn afmelding voor de klimaattop COP28 in het openbaar verschenen, al zegt hij zich nog altijd niet goed te voelen. De kerkvorst hield zijn wekelijkse audiëntie in de Paus Paulus VI Aula in Vaticaanstad, maar liet zijn tekst uitspreken door iemand anders omdat zijn "stem niet prettig is".

3 uur geleden