Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ggz ziet meer depressies en stress bij jongeren

Ggz ziet meer depressies en stress bij jongeren

DEN HAAG (ANP) - Ggz-instellingen maken zich grote zorgen over de gevolgen van de coronapandemie voor de geestelijke gezondheid van vooral kinderen en jongeren, maar ook kwetsbare groepen zoals verslaafden, daklozen en ouderen.

Volgens onderzoek van de Nederlandse ggz hebben jongeren meer stress, last van depressies en krijgen ze te maken met gevaarlijke situaties, veroorzaakt door een gebrek aan contact met volwassenen. In de verslavingszorg ziet de koepelorganisatie dat cliënten zich onttrekken aan de zorg en vereenzamen. Ook ouderen vereenzamen.

"De problemen die we zien, zijn acuut en moeten geadresseerd worden om groepen die nu al door het ijs dreigen te zakken te helpen. Daarbij is extra oog nodig voor kinderen en jongeren", aldus de organisatie. De huidige gedeeltelijke lockdown brengt volgens de ggz risico’s met zich mee. "Een gehele lockdown zal veel schade aanrichten in de sociaal-emotionele ontwikkeling van deze doelgroep."

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 86 1 week geleden
jongeren--niet flexibel--zodra er iets buiten het boekje gebeurd raken ze van slag. aanpassen is iets onbekends en alles moet voorgekauwd worden..

Meer uit Gezond

Verpleegkundigen: Nederland stevent af op zorginfarct

UTRECHT (ANP) - Vele duizenden verpleegkundigen en verzorgenden willen dat per direct strengere maatregelen worden genomen in de strijd tegen het coronavirus. Uit een peiling van de beroepsvereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland komt naar voren dat 85 procent van de ruim 13.000 ondervraagden wil dat het kabinet ingrijpt.

7 uur geleden
Aantal nieuwe besmettingen lijkt af te nemen

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal nieuwe coronabesmettingen lijkt wat af te nemen. Het RIVM meldde donderdag 10.280 positieve coronatests in het afgelopen etmaal. Dit is echter is inclusief de aantallen die woensdag ontbraken door een technische storing. Hoeveel dit er precies waren is onbekend.

12 uur geleden
Nederlanders eten nog lang niet verstandig genoeg

BILTHOVEN (ANP) - Nog geen 10 procent van de Nederlanders at de laatste jaren de -in de Schijf van Vijf- aanbevolen hoeveelheden groenten, peulvruchten, aardappelen, graanproducten en vetten. Dat constateert gezondheidsinstituut RIVM. Toch ziet de organisatie een "voorzichtige" verbetering ten opzichte van eerdere peilingsresultaten, meldt ze donderdag.

13 uur geleden
Kleine stijging aantal coronapatiënten op intensive care

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat is opgenomen in ziekenhuizen, is alleen op de intensivecareafdelingen licht toegenomen. Ic-medewerkers zorgen nu voor 553 patiënten met Covid-19, acht meer dan woensdag, becijfert het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntenspreiding (LCPS). Twee van deze patiënten liggen in het ziekenhuis in het Duitse Münster.

13 uur geleden
Thuiszorg vraagt familieleden van cliënten om hulp

UTRECHT (ANP) - De druk op de thuiszorg wordt door de coronacrisis zo groot, dat de sector een beroep doet op familieleden en vrienden van cliënten. Zij kunnen het verzoek krijgen om te helpen, niet alleen met het doen van de was of het koken van eten, maar ook bijvoorbeeld bij toiletbezoek of bij het wassen van iemand.

14 uur geleden
Coronasysteem GGD kon vele contactonderzoekers niet aan

UTRECHT (ANP) - Te veel bron- en contactonderzoekers die tegelijk gebruikmaakten van hetzelfde programma voor hun werk. Daardoor ontstond woensdag een storing in de computersystemen van de regionale gezondheidsdiensten, laat de overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland donderdag weten. Door de panne kwamen de dagcijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdag uren later dan gebruikelijk naar buiten. Het gaat volgens de GGD om een ander soort storing dan die van zaterdag.

15 uur geleden
Voor het eerst in bijna 10 jaar nieuwe campagne tegen roken

DEN HAAG (ANP) - De overheid lanceert voor het eerst in bijna tien jaar weer een grote landelijke campagne om te stoppen met roken. De campagne 'PUUR rookvrij' wil rokers aanzetten tot een serieuze stoppoging, "net zo lang tot ze definitief gestopt zijn", maakte staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) bekend.

18 uur geleden