Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ggz: er is meer nodig voor bepaalde patiënten

Ggz: er is meer nodig voor bepaalde patiënten

DEN HAAG (ANP) - De ggz is tevreden met de plannen voor een nieuwe bekostigingswijze van de geestelijke gezondheidszorg, waardoor het bijvoorbeeld minder ingewikkeld wordt om verantwoording over iets af te leggen. Maar "voor patiënten met een complexe zorgvraag is meer nodig om zorg te bieden die op maat en op tijd is".

"Partijen in en rond de ggz moeten veel beter kunnen samenwerken om de juiste zorg te kunnen bieden. De schotten in de verschillende stelsels en regelingen belemmeren dat nu nog. Vooruitkijkend naar de verkiezingen van volgend voorjaar en de kabinetsformatie die erop volgt, vinden wij dat het stimuleren en belonen van samenwerking in de zorg hoog op de agenda moet staan van politieke partijen", aldus Jacobine Geel, voorzitter van de Nederlandse ggz in haar reactie op de Miljoenennota.

"We roepen alle betrokken partijen op de nieuwe bekostiging van de geestelijke gezondheidszorg aan te wenden om de zorg voor de meest complexe patiëntengroep beter in te richten. Daar is nog veel te winnen", zegt Geel verder.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

6453 nieuwe coronabesmettingen, iets meer dan donderdag

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 6453 positieve coronatesten geregistreerd tussen donderdag- en vrijdagochtend. Dat zijn er iets meer dan donderdag, toen volgens een bijgesteld cijfer 6274 besmettingen werden gemeld.

2 dagen geleden
EMA keurt gebruik Moderna goed voor tieners

AMSTERDAM (ANP) - Het Europees Geneesmiddelenbureau EMA keurt het gebruik van het coronavaccin van Moderna voor tieners in Europa goed. Moderna had gevraagd of het middel, dat al wordt toegediend aan volwassenen, ook kan worden toegediend aan 12- tot 17-jarigen.

2 dagen geleden
Peiling: alleen volledig gevaccineerden overal welkom

HILVERSUM (ANP) - Als alle volwassenen straks de kans hebben gehad hun coronaprikken te halen, mogen alleen nog volledig gevaccineerden toegang krijgen tot openbare gelegenheden als cafés en festivals, vindt 62 procent van de gevaccineerden, aldus een peiling van EenVandaag.

2 dagen geleden
6301 besmettingen, laagste aantal in twee weken

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 6301 positieve coronatesten geregistreerd tussen woensdag- en donderdagochtend. Dat is het laagste aantal van de afgelopen twee weken en beduidend minder dan vorige week donderdag, toen 11.000 besmettingen werden gemeld.

3 dagen geleden
Duitsland wil Nederland indelen bij 'hoogrisicolanden'

BERLIJN (ANP) - Duitsland wil vrijdag Nederland en Spanje op de lijst van landen met een hoog risico zetten ten aanzien van de verspreiding van het coronavirus. Dit meldt de mediagroep Funke. Het zou betekenen dat mensen die uit Nederland en Spanje naar Duitsland reizen aan strengere beperkingen worden onderworpen zoals de verplichting een negatieve test mee te nemen. Duitsland past op vrijdagen de landenlijsten aan.

3 dagen geleden
Opnieuw meer coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is donderdag weer toegenomen. Er liggen nu 436 patiënten met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er acht meer dan woensdag en het hoogste aantal in een maand tijd, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

3 dagen geleden
Heel Nederland naar 'zeer ernstig', op Drenthe en Zeeland na

DEN HAAG (ANP) - In vrijwel heel Nederland is de corona-uitbraak 'zeer ernstig' geworden. In 23 van de 25 veiligheidsregio's geldt vanaf woensdag dit hoogste risiconiveau. Alleen Drenthe en Zeeland staan een stapje lager, op 'ernstig'.

4 dagen geleden