Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ggz: er is meer nodig voor bepaalde patiënten

Ggz: er is meer nodig voor bepaalde patiënten

DEN HAAG (ANP) - De ggz is tevreden met de plannen voor een nieuwe bekostigingswijze van de geestelijke gezondheidszorg, waardoor het bijvoorbeeld minder ingewikkeld wordt om verantwoording over iets af te leggen. Maar "voor patiënten met een complexe zorgvraag is meer nodig om zorg te bieden die op maat en op tijd is".

"Partijen in en rond de ggz moeten veel beter kunnen samenwerken om de juiste zorg te kunnen bieden. De schotten in de verschillende stelsels en regelingen belemmeren dat nu nog. Vooruitkijkend naar de verkiezingen van volgend voorjaar en de kabinetsformatie die erop volgt, vinden wij dat het stimuleren en belonen van samenwerking in de zorg hoog op de agenda moet staan van politieke partijen", aldus Jacobine Geel, voorzitter van de Nederlandse ggz in haar reactie op de Miljoenennota.

"We roepen alle betrokken partijen op de nieuwe bekostiging van de geestelijke gezondheidszorg aan te wenden om de zorg voor de meest complexe patiëntengroep beter in te richten. Daar is nog veel te winnen", zegt Geel verder.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

De Jonge: ja, dit is de tweede golf

DEN HAAG (ANP) - Als je kijkt naar het groeiende aantal coronabesmettingen in Nederland, is de tweede golf begonnen. Dat zei minister Hugo de Jonge vrijdag op een ingelaste persconferentie.

1 dag geleden
Kinderen tot 12 jaar niet meer getest bij milde klachten

DEN HAAG (ANP) - Kinderen tot en met 12 jaar met milde klachten hoeven niet meer getest te worden op het coronavirus. Dat heeft het kabinet besloten na advies van het OMT, zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vrijdag.

1 dag geleden
Rutte: corona ver-van-mijn-bedshow geworden

DEN HAAG (ANP) - Voor veel mensen is het coronavirus sinds het begin van de zomer een ver-van-mijn-bedshow geworden. Toch is het niet goed en verstandig om de regels los te laten, waarschuwde premier Mark Rutte vrijdag op een ingelaste persconferentie.

1 dag geleden
ANBO: het coronabeleid is inconsistent en inconsequent

WOERDEN (ANP) - Ouderenbond ANBO noemt het huidige coronabeleid van het kabinet "inconsistent en inconsequent". De organisatie wijst erop dat het aantal besmettingen toeneemt en ook de ziekenhuisopnames. "Dat baart ons zorgen. Zorgen omdat de regie en landelijke kaders lijken te verdwijnen."

1 dag geleden
Aantal coronagevallen blijft stijgen, 1977 in afgelopen etmaal

DEN HAAG (ANP) - Het aantal bevestigde coronabesmettingen in Nederland is het afgelopen etmaal met 1977 toegenomen, het hoogste aantal tot dusver. Premier Mark Rutte meldde tijdens zijn persconferentie na afloop van de ministerraad al dat vrijdag "net geen 2000" nieuwe gevallen waren gemeld.

1 dag geleden
Groen licht Europa voor ontstekingsremmer bij corona

AMSTERDAM (ANP) - Ernstig zieke coronapatiënten mogen binnenkort waarschijnlijk een bestaande ontstekingsremmer krijgen. Een lage dosis van dat middel, dexamethason, kan de kans dat ze de besmetting overleven vergroten. De toezichthouder voor medicatie in Europa, het Europees Geneesmiddelen Agentschap in Amsterdam, staat daarom achter het gebruik van het middel.

1 dag geleden
Magnesium kan waarschijnlijk beschermen tegen vaatverkalking

NIJMEGEN (ANP) - De resultaten van een onderzoek bij muizen naar de werking van magnesium tegen verkalking van vaten, geven ook hoop voor mensen. Of die hoop terecht is wordt uitgezocht in drie academische ziekenhuizen, bij patiënten met chronisch nierfalen. Zij krijgen vaak verkalking van de bloedvaten.

1 dag geleden