Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

GGD'en zoeken nog steeds naar personeel prikcampagne

GGD'en zoeken nog steeds naar personeel prikcampagne

DEN HAAG (ANP) - Sommige GGD'en zijn nog op zoek naar mensen die kunnen helpen bij de boosterprikcampagne. Op de websites van verschillende regionale gezondheidsdiensten staan nog steeds vacatures voor onder meer prikkers, verpleegkundigen en artsen.

Wie via de speciale website voor GGD-reservisten naar vacatures zoekt, ziet dat ook in veel regio's de vraag naar extra personeel al is vervuld. GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft nog wel een vacature openstaan, maar wie daarop solliciteert komt op een reservelijst.

Een landelijk overzicht van het aantal openstaande vacatures voor de boosterprikcampagne ontbreekt. De GGD'en kregen in december de opdracht om voor 1 februari alle volwassen Nederlanders die dat willen een boosterprik te geven. Koepelorganisatie GGD GHOR Nederland liet eind vorig jaar weten nog 9000 extra mensen nodig te hebben voor de klus.

Deze week meldt een woordvoerder "geen actueel cijfer van het personeelsbestand" te hebben. Wel zegt hij dat GGD'en voortdurend kijken of het prikken "sneller en slimmer kan. Bijvoorbeeld door één prikker twee mensen te laten bedienen."

Ook Defensie helpt de GGD'en bij de boosterprikcampagne. Momenteel zijn er 1500 militairen beschikbaar voor hulp aan de GGD'en. Een deel helpt bij het prikken, andere militairen doen administratieve taken of helpen in de teststraten. Defensie heeft nog eens vijfhonderd militairen aangeboden, maar die zijn nog niet nodig, aldus een woordvoerder. De vraag van GGD'en voor hulp "stabiliseert" volgens hem.

Meer uit Binnenland

Stel zocht vanuit Nederland mee naar Colombiaanse kinderen

DEN HAAG (ANP) - Bij de zoektocht naar de vier jonge kinderen die levend zijn teruggevonden in het Amazonewoud kregen de Colombiaanse autoriteiten hulp vanuit Nederland. Humberto Hinestrosa en zijn vrouw Anne van den Ouwelant waren de afgelopen veertig dagen nauw betrokken bij het onderzoek, nadat het vliegtuig waarin de kinderen zaten crashte. "Ik was sprakeloos. Ik kon het niet geloven. Op dit nieuws wachtte ik al een maand", zegt Hinestrosa in een reactie.

2 uur geleden
Man in Almelo belandt onder omgevallen muur en sterft

ALMELO (ANP) - Een man in Almelo is zaterdag in de tuin van een woning in de Rengelinkstraat onder een omgevallen muur terechtgekomen en overleden. Volgens de politie lijkt er sprake van een noodlottig ongeval, maar er is een onderzoek ingesteld om andere oorzaken uit te sluiten.

2 uur geleden
Roemeen (38) in Tiel aangehouden voor moord op stiefdochter

TIEL (ANP) - Een 38-jarige man uit Roemenië is zaterdagmiddag in Tiel (Gelderland) aangehouden. Hij wordt verdacht van moord op zijn 12-jarige stiefdochter.

5 uur geleden
Brand in Ter Aar werd snel groot door twee brandhaarden

TER AAR (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak in het Zuid-Hollandse Ter Aar werd zo groot omdat er al snel sprake was van twee verschillende brandhaarden, zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De brand ontstond bij TN Plastics, een producent van kunststofproducten, maar al snel woedde er ook een andere brand in een nabijgelegen bedrijfspand.

5 uur geleden
Reddingsbrigade heeft drukke dag met kleine en grotere incidenten

DEN HAAG (ANP) - De Reddingsbrigade Nederland heeft zaterdag "zoals verwacht" een drukke dag. Door het warme weer zoeken veel mensen verkoeling bij stranden of recreatieplassen.

5 uur geleden
Ook zaterdag meer pechmeldingen bij ANWB door warm weer

DEN HAAG (ANP) - Door het zomerse weer zijn zaterdag meer mensen met pech stil komen te staan langs de weg. De ANWB heeft zo'n 10 procent meer meldingen binnengekregen dan gebruikelijk op een zaterdag, laat een woordvoerster van de ANWB weten. "We zitten daarmee op prognose." Vrijdag lag het aantal meldingen 11 procent hoger dan normaal.

6 uur geleden
Festivals verlopen ondanks de hitte goed

HILVARENBEEK/TERSCHELLING (ANP) - De festivals Best Kept Secret en Oerol verlopen ondanks de hitte tot nu toe voorspoedig. Vooralsnog zijn er geen bijzonderheden te melden door de hoge temperaturen, laten de festivaldirecteuren zaterdagmiddag weten.

6 uur geleden