Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

GGD'en hopen mensen met allergieën tweede prik te kunnen geven

GGD'en hopen mensen met allergieën tweede prik te kunnen geven

DEN HAAG (ANP) - De GGD'en gaan proberen mensen alsnog hun tweede coronaprik te geven als ze na de eerste een allergische reactie hadden. Zo'n 11.000 mensen die dit is overkomen krijgen vanaf vrijdag een brief in de bus met een oproep om zich te melden bij hun huisarts. Vaak is een inenting toch veilig mogelijk, zegt de landelijke koepel GGD GHOR Nederland.

In de brief staat dat het belangrijk is dat mensen zo mogelijk twee keer geprikt worden om goed beschermd te zijn tegen het virus. Bovendien kunnen ze dan een vaccinatiebewijs krijgen voor de coronapas, merken de GGD'en op. De huisarts kan bekijken hoe ernstig de reactie was en zo nodig doorverwijzen naar de allergoloog. Die heeft allerlei mogelijkheden om iemand alsnog het vaccin op een veilige manier toe te helpen dienen.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid is de brievencampagne een poging om de vaccinatiegraad verder op te krikken. Demissionair zorgminister Hugo de Jonge hoopt uit te komen boven de 90 procent. Volgens het coronadashboard is momenteel 83,5 procent volledig gevaccineerd en heeft 87,1 procent alleen de eerste prik gehad.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 87 1 maand geleden
we worden beschouwd als proefkonijnen--geen mijn portie maar aan rutte en de jong.
C.J. de Loof 1 maand geleden
“Waanzin is steeds opnieuw hetzelfde doen, en dan verschillende uitkomsten verwachten” Albert Einstein

Meer uit Gezond

ECDC: meer dan duizend Omikron-gevallen wereldwijd

SOLNA (ANP) - Het aantal bevestigde besmettingen met de Omikron-variant van het coronavirus is opgelopen tot boven de duizend. Tot en met dinsdag zijn wereldwijd 1137 gevallen vastgesteld. Op maandag stond de teller op 905, meldt de Europese gezondheidsdienst ECDC. Daarnaast zijn er meer dan 200 vermoedelijke gevallen die nog niet helemaal zeker zijn.

16 uur geleden
Bijna 6 op de 10 ziekenhuizen schrappen alle planbare zorg

UTRECHT (ANP) - In 41 Nederlandse ziekenhuizen, bijna zes op de tien, wordt geen planbare zorg meer verleend. Een week eerder waren dit er nog 25, meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Het gaat om niet-kritieke behandelingen, zoals bijvoorbeeld knie-, heup- en staaroperaties.

20 uur geleden
Ic-artsen vragen OMT om steun voor meer handen aan het bed

DEN HAAG (ANP) - De ic-artsen Sander de Lange en Aernout Lahaije vragen leden van het Outbreak Management Team (OMT) "dringend om steun" voor meer handen aan het bed. Zij willen dat er met spoed structurele veranderingen in de zorg worden doorgevoerd. Dat moet voorkomen dat nog meer zorgmedewerkers opstappen en ervoor zorgen dat mensen juist voor werken in de zorg gaan kiezen.

22 uur geleden
Ongeveer 10.000 mensen willen helpen bij boosterprikken

UTRECHT (ANP) - Ongeveer 10.000 mensen hebben zich inmiddels gemeld omdat ze willen helpen bij de boostercampagne tegen het coronavirus. Dat laat de overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland weten.

1 dag geleden
Ongeveer 21.000 nieuwe coronagevallen, gemiddelde daalt licht

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal coronagevallen gaat niet meer omhoog, maar gaat ook nog niet echt omlaag. In de afgelopen dag zijn 21.053 positieve uitslagen van coronatests doorgegeven aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

1 dag geleden
Ruim 2750 opgenomen coronapatiënten, instroom stabiliseert

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is maandag iets toegenomen, zo valt te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In totaal liggen er nu 2754 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 62 meer dan zondag.

1 dag geleden
GGD'en zetten vorige week meer dan 150.000 boosterprikken

UTRECHT (ANP) - De regionale GGD'en hebben vorige week meer dan 150.000 mensen een boosterprik tegen het coronavirus gegeven. Het totale aantal oppepprikken steeg van bijna 82.000 naar meer dan 230.000. Dat kan nog verder oplopen, op dinsdag komen de wekelijkse vaccinatiecijfers. Dan is de volgende tussenstand, laat GGD GHOR Nederland weten.

1 dag geleden