Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

GGD'en assisteren bij vaccinatie zorgmedewerkers verpleeghuizen

GGD'en assisteren bij vaccinatie zorgmedewerkers verpleeghuizen

UTRECHT (ANP) - De gezondheidsdiensten zullen de verpleeghuizen ondersteunen bij de vaccinatie van hun zorgmedewerkers. Een verzoek daartoe van de werkgevers in de zorg is door GGD GHOR Nederland, de overkoepelende organisatie van GGD'en, ingewilligd.

Zodra het Europees Medicijn Agentschap (EMA) naar verwachting uiterlijk eind december het vaccin van BionTech/Pfizer goedkeurt, kunnen in de loop van januari zorgmedewerkers gevaccineerd worden tegen het coronavirus, aldus de GGD'en vrijdag.

Zorgmedewerkers van verpleeghuizen ontvangen daarvoor als eerste groep een uitnodiging, laat voorzitter André Rouvoet van GGD GHOR Nederland weten. De werkgevers in de zorg hebben de GGD’en donderdag om hulp gevraagd en volgens hem zijn de GGD’en bereid om te helpen. Rouvoet: "Wij zijn erg blij met het feit dat de zorgmedewerkers van verpleeghuizen in de loop van januari gevaccineerd kunnen worden tegen het coronavirus, een belangrijke stap in de strijd tegen het virus en in het beschermen van onze kwetsbaren."

Het ministerie van VWS vroeg eerder deze maand aan de GGD’en om de zorginstellingen te ondersteunen bij de inenting van grotere groepen. Volgens de afspraken zorgen de GGD’en dat iedereen met een uitnodiging een afspraak kan maken voor het vaccineren. De zorginstellingen gaan waar mogelijk professionals leveren die, onder verantwoordelijkheid van de GGD, mensen zullen vaccineren.

Wouter van Soest, directeur van de koepelorganisatie Actiz, zegt zich te realiseren dat "GGD’en en hun medewerkers al tien maanden in de frontlinie opereren. Juist daarom zijn wij hen dankbaar dat ze hun vangnetfunctie zo oppakken om zo veel mogelijk van de mensen in de zorg zo snel mogelijk beschermd te krijgen tegen dit virus".

Meer uit Binnenland

Nederlandse militairen aangehouden door Hezbollah in Beiroet

DEN HAAG (ANP) - Drie leden van het defensieteam dat momenteel de Nederlandse ambassade in Beiroet ondersteunt, zijn aangehouden door de militante beweging Hezbollah. Dat gebeurde in een zuidelijke buitenwijk van de Libanese hoofdstad. De militairen zijn inmiddels via het Libanese leger teruggekeerd op de ambassade en maken het goed.

3 minuten geleden
Honderden bij afscheidsdienst doodgeschoten rapper Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - Op het afscheid in Amsterdam-Zuidoost van de doodgeschoten rapper Bigidagoe zijn vrijdagavond zes- à zevenhonderd mensen afgekomen. Dat laat de uitvaartplanner en organisator van de afscheidsbijeenkomst weten. "Het was emotioneel en zoals verwacht erg druk."

51 minuten geleden
Van der Burg zoekt extra opvangplekken asielzoekers in hotels

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (asiel) wil in verband met de aanhoudende krapte in de opvang 3500 plekken in hotels vinden om vreemdelingen te plaatsen. Eerst zullen daar asielzoekers komen en zodra het mogelijk is, komen hier statushouders voor in de plaats, schrijft hij in een Kamerbrief. De plaatsingen worden gedaan met instemming van de betrokken gemeenten.

1 uur geleden
Nog meer gedupeerden melden zich bij meldpunt Babboe-bakfiets

AMSTERDAM (ANP) - Ruim 8500 bezitters van een Babboe-bakfiets hebben zich als gedupeerde gemeld bij de website bakfietsclaim.nl. Dat is zo'n 2200 meer dan afgelopen zondag, toen er nog ongeveer 6300 claims lagen bij het door advocatenkantoor Birkway gelanceerde meldpunt. Birkway heeft inmiddels ook een Engelstalige site gelanceerd voor niet-Nederlandse gedupeerden. Enkele honderden buitenlandse Babboe-bakfietsers hebben zich al gemeld, stelt het advocatenkantoor.

3 uur geleden
Nederland en Brazilië gaan nauwer samenwerken tegen drugssmokkel

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse douane gaat nauwer samenwerken met die van Brazilië in de strijd tegen drugssmokkel. De diensten gaan bijvoorbeeld scanbeelden die zij maken van containers naast elkaar leggen om te zien of er wellicht stiekem iets is ingestopt. Staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen en Douane) heeft daar afspraken over gemaakt met haar Braziliaanse ambtgenoot Adriana Gomes Rêgo.

3 uur geleden
Defensie vindt alsnog rapport mogelijk oorlogsmisdrijf in Uruzgan

DEN HAAG (ANP) - In het archief van het ministerie van Defensie is alsnog het rapport opgedoken waarin melding wordt gemaakt van een mogelijk oorlogsmisdrijf door Australische militairen in Afghanistan. In oktober meldde het ministerie nog aan de Kamer dat de zoektocht vruchteloos was geweest nadat meer dan een miljoen bestanden waren doorzocht.

3 uur geleden
Luchtalarm maakt na 2025 plaats voor NL-Alert op mobiele telefoon

DEN HAAG (ANP) - Het luchtalarm om de bevolking te waarschuwen voor calamiteiten wordt volgend jaar afgeschaft en vervangen door NL-Alert, een melding die via de mobiele telefoon binnenkomt. Demissionair justitieminister Dilan Yeşilgöz heeft dat besloten. Ze schrijft in een Kamerbrief dat het landelijk systeem met de sirenes, die elke eerste maandag van de maand worden getest, weinig voordelen biedt en nauwelijks grote successen had. Ook is de dekking van deze alarmering veel lager dan die van NL-Alert.

4 uur geleden