Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

GGD test personeel slachthuis Helmond op coronavirus

GGD test personeel slachthuis Helmond op coronavirus

HELMOND (ANP) - De GGD gaat alle medewerkers van een varkensslachthuis in Helmond testen op het coronavirus. Dat bevestigt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) na berichtgeving door RTL Nieuws.

Twee keurmeesters en een dierenarts van de NVWA die in Helmond werken, zijn positief getest op Covid-19. De woordvoerder van de NVWA kon niet zeggen hoelang het onderzoek gaat duren.

In een slachterij in Groenlo zijn 600 medewerkers twee weken thuis in quarantaine gegaan. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland besloot daartoe na overleg met de GGD. De GGD had eerder bekendgemaakt dat 45 medewerkers positief waren getest op corona. De thuisquarantaine moet voorkomen dat het coronavirus verder wordt verspreid.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Dode en 9 gewonden bij aanrijding busje en auto bij Medemblik

MEDEMBLIK (ANP) - Door een aanrijding tussen een auto en een busje op de N240 tussen Medemblik en Wieringerwerf in Noord-Holland is een dode gevallen. Negen mensen raakten gewond.

50 minuten geleden
'Vaker droogte in het binnenland'

DE BILT (ANP) - Droge zomers zoals die in 2018 komen nu vaker voor dan rond 1950. De kans op droogte in het binnenland is groter dan aan de kust. Dit is het gevolg van klimaatverandering, melden het KNMI en de Universiteit van Utrecht op basis van onderzoek.

1 uur geleden
Grote brand op een boerderij in Genderen in Brabant

GENDEREN (ANP) - In het Brabantse Genderen heeft dinsdagochtend een grote brand gewoed in een schuur van een boerderij. De brand sloeg over naar de naastgelegen woning, meldt de brandweer. Het is niet bekend hoe groot de schade is. Niemand raakte gewond.

2 uur geleden
Slachthuizen moeten met plannen komen tegen corona

DEN HAAG (ANP) - Vleesverwerkers moeten dinsdag met plannen komen om hun personeel beter te beschermen tegen het nieuwe coronavirus, anders stopt de verplichte controle op hun werk door de NVWA en moeten zij dicht. Een ultimatum dat landbouwminister Carola Schouten heeft gesteld, loopt dinsdagavond af.

3 uur geleden
Hoge Raad oordeelt over veroordeling moord Koen Everink

DEN HAAG (ANP) - De Hoge Raad oordeelt dinsdag of de veroordeling van ex-tenniscoach Mark de J. voor de moord op Koen Everink gehandhaafd blijft en daarmee onherroepelijk is.

3 uur geleden
Verdachten van moord in Den Hoorn voor de rechter

DEN HAAG (ANP) - De twee mannen en een vrouw die worden verdacht van de ernstige mishandeling en het doden van de 59-jarige Wil Vogelaar in zijn woning in Den Hoorn verschijnen deze week voor de rechtbank in Den Haag. De rechtbank begint dinsdag aan de inhoudelijke behandeling van de strafzaak die drie dagen in beslag neemt.

3 uur geleden
Boa's protesteren tegen geweld

UTRECHT (ANP) - Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) voeren dinsdag om 12.00 uur in een aantal steden actie tegen het geweld waarmee ze te maken krijgen. Aanleiding is de mishandeling van collega's in IJmuiden op Hemelvaartsdag.

3 uur geleden