Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

GGD schrapt prikafspraken AstraZeneca, nieuwe afspraken 60-plus

GGD schrapt prikafspraken AstraZeneca, nieuwe afspraken 60-plus

UTRECHT (ANP) - De GGD'en schrappen alle 9000 nog openstaande afspraken voor een inenting met het coronavaccin van AstraZeneca. Onder hen zijn ongeveer 1500 mensen van 60 jaar en ouder. Zij krijgen binnenkort een uitnodiging voor een nieuwe afspraak. De gezondheidsdienst hoopt dat ze in de loop van volgende week allemaal gevaccineerd zijn. Zij krijgen dan alsnog het AstraZeneca-vaccin.

De overige 7500 afspraken van mensen die jonger zijn dan 60 jaar worden definitief afgezegd. De GGD'en vaccineren mensen die in de langdurige zorg werken met AstraZeneca.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Reproductiegetal daalt, maar aantal besmettelijke mensen piekt

DEN HAAG (ANP) - Het coronavirus verspreidt zich weer iets minder snel onder de Nederlandse bevolking. Het zogenoemde reproductiegetal is gedaald van net boven de 1 naar net onder de 1. Dat is voor het eerst sinds eind februari. Bij die stand kan de uitbraak langzaam doven.

1 dag geleden
Vorige week recordaantal mensen gevaccineerd

BILTHOVEN (ANP) - In de week tot en met afgelopen zondag zijn 485.434 mensen in Nederland gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat is bijna evenveel als in de twee voorgaande weken bij elkaar. Nog nooit zijn er in één week zo veel mensen geprikt. Het ministerie van Volksgezondheid had voorspeld die week zo'n 500.000 prikken te zullen zetten. Minister Hugo de Jonge werd later iets voorzichtiger en hoopte daarbij in de buurt te komen.

1 dag geleden
Gezondheidsraad: vaccineer 16- en 17-jarigen uit risicogroepen

DEN HAAG (ANP) - Kinderen van 16 en 17 jaar met bijvoorbeeld het syndroom van Down, bloedkanker of morbide obesitas zouden ook moeten worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Zij zouden dan het vaccin van Pfizer en BioNTech moeten krijgen. Dat adviseert de Gezondheidsraad. Tot nu toe worden alleen volwassenen ingeënt.

1 dag geleden
Janssen: Momenteel geen duidelijk verband vaccin en bloedklachten

LEIDEN (ANP) - Er is "momenteel geen duidelijk oorzakelijk verband" tussen bloedklachten, waarvan één met dodelijke afloop, en het coronavaccin van Janssen. Dat zegt een woordvoerster van de Nederlandse farmaceut.

1 dag geleden
'Brussel wil nog eens 1,8 miljard Pfizer-vaccins in 2022 en 2023'

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie wil nog eens 1,8 miljard coronavaccins bestellen, hoogstwaarschijnlijk vooral van Pfizer-BioNTech. Die zouden volgend jaar en het jaar erop moeten worden geleverd. De commissie heeft de plannen voorgelegd aan de EU-lidstaten "en de meeste lopen daar wel warm voor", bevestigt een EU-bron na berichtgeving van de Duitse krant Die Welt.

1 dag geleden
7716 nieuwe coronagevallen, gemiddelde loopt op

BILTHOVEN (ANP) - Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 7716 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Voor een vrijdag is dat het hoogste aantal sinds 8 januari.

1 dag geleden
Trombosestichting bepleit vrije keuze over vaccin AstraZeneca

VOORSCHOTEN (ANP) - Waarom geef je mensen niet gewoon een vrije keus: wel of geen vaccinatie met AstraZeneca. Stans van Egmond, directeur Trombosestichting Nederland pleit ervoor vaccinatie met AstraZeneca vrij te geven voor mensen die het wel willen. "En mensen die superongerust zijn moeten ook kunnen zeggen: ik wil het niet. Dat geeft mensen toch ook meer controle en dus rust", zegt ze nadat was besloten in ons land mensen onder de 60 jaar voorlopig niet meer in te enten met het coronavaccin van AstraZeneca.

1 dag geleden