Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

GGD: geen aanwijzing dat misbruik is gemaakt van problemen

GGD: geen aanwijzing dat misbruik is gemaakt van problemen

UTRECHT (ANP) - Er zijn geen aanwijzingen dat kwaadwillenden misbruik hebben gemaakt van de beveiligingsproblemen bij de website coronatest.nl, waar mensen een testafspraak kunnen maken of een uitslag van een coronatest kunnen vinden. "Naar onze mening is het systeem veilig te gebruiken", voegt de overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland er aan toe.

Minister Hugo de Jonge liet dinsdag weten dat er opnieuw problemen zijn met het ICT-systeem van de GGD'en. Mensen kunnen met hun DigiD inloggen op die site. Volgens toezichthouder Logius voldeed de GGD op zes punten niet aan de eisen. Twee van die zes problemen zouden nog niet zijn verholpen.

GGD GHOR Nederland wil "in het kader van de vertrouwelijkheid" niet zeggen wat er precies mankeerde aan de beveiliging. De twee overgebleven problemen hebben volgens de organisatie te maken met "het controleerbaar aantoonbaar maken van de veiligheid van het systeem". De GGD-koepel verwacht begin maart de resterende punten te hebben verholpen.

Meer uit Binnenland

OM wil vrouw uit Arnhem vervolgen in zaak Bas Muijs

ARNHEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft het voornemen om een vrouw uit Arnhem te vervolgen in de mishandelingszaak van Bas Muijs. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM na berichtgeving hierover in de Gelderlander. Die krant schrijft dat de vrouw de acteur naar Arnhem heeft laten lokken omdat ze boos zou zijn over "slechte seks" die ze lang geleden heeft gehad met Muijs.

38 minuten geleden
Verdachte uitbuiting: ik ben geen slavendrijver

DEN BOSCH (ANP) - Een 53-jarige vrouw uit Kamerik die wordt verdacht van jarenlange uitbuiting van een andere vrouw, ontkent deze aantijgingen in alle toonaarden. Volgens haar advocaat is er allesbehalve sprake van uitbuiting, mensenhandel of geweld, integendeel zelfs. "Hier zit geen slavendrijver voor u", zei Marian van D. woensdag in de rechtbank in Den Bosch, tijdens de eerste voorbereidende zitting in de strafzaak.

44 minuten geleden
Ook aanmeldcentra asielzoekers worden via spreidingswet verdeeld

DEN HAAG (ANP) - Niet alleen reguliere opvangplekken voor asielzoekers worden via de spreidingswet evenredig over het land verdeeld, maar ook aanmeldcentra. Dat bevestigde staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) in het Kamerdebat over zijn wetsvoorstel.

47 minuten geleden
Groningen en Gouda vangen jonge asielzoekers op

GRONINGEN (ANP) - Zowel Groningen als Gouda heeft besloten om jonge asielzoekers tijdelijk onderdak te bieden. Dat moet de druk op de asielopvang helpen verminderen.

1 uur geleden
NS: Geen of verkeerde info op schermen stations door storing

UTRECHT (ANP) - Op de schermen op treinstations wordt geen of verkeerde informatie getoond door een technische storing, zo meldt de NS. Reizigers worden opgeroepen om te letten op de omroepberichten of hun reis in de app te plannen.

2 uur geleden
Elf aanhoudingen rond vervolg wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft woensdagmiddag elf mensen aangehouden in het gebied rond de Johan Cruijff ArenA. Daar speelde Ajax zonder publiek het restant van het zondag gestaakte duel met Feyenoord uit. Tien mensen werden opgepakt omdat zij een bivakmuts bij zich hadden, één persoon omdat die nog gezocht werd voor een ander strafbaar feit.

2 uur geleden
Advocaat gemeenten: er is gesproken met Chemours over schikking

DORDRECHT (ANP) - De advocaat die de gemeenten Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Molenlanden bijstaat in de rechtszaak tegen chemiebedrijf Chemours, erkent dat de betrokken partijen hebben gesproken over een schikkingsvoorstel. Over de inhoud daarvan wil hij niets kwijt.

3 uur geleden