Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

GGD gaat reserveringsgegevens horeca gebruiken voor onderzoek

GGD gaat reserveringsgegevens horeca gebruiken voor onderzoek

DEN HAAG (ANP) - Reserveringsgegevens zoals namen en telefoonnummers die klanten bij restaurants en café's opgeven, worden gebruikt voor bron- en contactonderzoek. Dat wil het kabinet. Mocht er dan iemand die besmet is met het coronavirus in dezelfde eet- of drinkgelegenheid aanwezig zijn geweest, dan kan de lokale GGD andere klanten daarover informeren.

Het gaat om de namen en telefoonnummers die klanten opgeven als ze een tafeltje reserveren bij bijvoorbeeld een restaurant. GGD'en kunnen deze gegevens alleen gebruiken "als klanten expliciet toestemming hebben gegeven aan de horecaondernemer om deze gegevens te delen met de GGD". 'Corona-minister' Hugo de Jonge schrijft aan de Tweede Kamer dat hij met de sector om tafel wil om te kijken hoe "een dergelijke toestemming vormgegeven kan worden".

De minister onderzoekt ook "of het gebruik van reserveringsgegevens waardevol kan zijn in andere sectoren waar met reserveringen wordt gewerkt".

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

peterbaas 1 maand geleden
Kijk daar heb je het. Het gaat alleen maar om totale controle over alles en iedereen.
V.v.C. 1 maand geleden
https://youtu.be/9X7P4-lRcl0

Meer uit Gezond

WHO meldt recordaantal nieuwe coronabesmettingen

GENÈVE (ANP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vrijdag een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. In 24 uur tijd kwamen er wereldwijd 228.102 gevallen bij. Het vorige trieste record dateerde van 4 juli met 212.326. Het dagelijks dodental door Covid-19 bleef stabiel op ongeveer 5000. Inmiddels heeft de ziekte meer dan 555.000 mensen het leven gekost.

53 minuten geleden
Geen extra hoge premies meer voor ex-kankerpatiënt

DEN HAAG (ANP) - Mensen die al lange tijd genezen zijn van kanker hoeven vanaf volgend jaar geen extra hoge premies meer te betalen voor een overlijdensrisico- of uitvaartverzekering. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een voorstel dat ex-kankerpatiënten na tien jaar niet meer bij hun verzekeraar hoeven te melden dat zij kanker hebben gehad.

3 uur geleden
Aantal coronapatiënten op ic stabiliseert zich

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten op de intensive care is weer iets gestegen, van 21 naar 25. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het aantal schommelt de laatste week rond de twintig. Soms zit het er iets boven, zoals op vrijdag. Soms zit het aantal er iets onder, zoals afgelopen zaterdag en zondag, toen de ic's achttien mensen behandelden. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, spreekt van stabilisatie "op een laag niveau".

4 uur geleden
Gilead: hoopvolle testresultaten met coronamiddel remdesivir

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Biotechnoloog Gilead Sciences heeft hoopvolle testresultaten behaald met zijn coronamedicijn remdesivir. Volgens het bedrijf blijkt uit klinische testen dat het sterfterisico van coronapatiënten met 62 procent is afgenomen na behandeling met remdesivir in vergelijking met standaardzorg.

4 uur geleden
Corona-noodwet maandag naar de Tweede Kamer

DEN HAAG (ANP) - De corona-noodwet gaat maandag naar de Tweede Kamer. Dat zei zorgminister Hugo de Jonge vrijdag na afloop van de ministerraad. De Kamer zal het plan waarschijnlijk na de zomer behandelen. Dan kan de wet in het najaar ingaan

5 uur geleden
'Veiligheid paracetamol staat niet ter discussie'

UTRECHT (ANP) - De veiligheid van paracetamol staat volgens het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) niet ter discussie. Dat zegt het college in een reactie op publicaties van NRC en Zembla, waarin wordt gesteld dat de grootste producent ter wereld paracetamol verkoopt die vervuild is met een kankerverwekkende stof. De Chinese fabriek leverde afgelopen jaren de grondstof van veel paracetamol die te koop is in drogisterijen, supermarkten en apotheken in Nederland, meldden Zembla en NRC donderdag.

21 uur geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuis verder gedaald

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat nog in een ziekenhuis wordt behandeld, is verder gedaald. Het zijn er nu 91, het laagste aantal in maanden. Op woensdag lagen 94 mensen in een ziekenhuis met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

1 dag geleden