Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gezondheidsraad: geef 60-minners wel herhaalprik AstraZeneca

Gezondheidsraad: geef 60-minners wel herhaalprik AstraZeneca

DEN HAAG (ANP) - Mensen onder de 60 jaar die al een eerste prik met het coronavaccin van AstraZeneca hebben gekregen, zouden wel hun tweede dosis moeten krijgen. Dat adviseert de Gezondheidsraad. Het vaccin moet twee keer worden toegediend. De eerste dosis zet het afweersysteem aan het werk, de tweede prik versterkt dat effect.

De Gezondheidsraad adviseert om het vaccin niet meer toe te dienen aan mensen van 60 jaar en jonger, maar wil dus een uitzondering voor mensen die de eerste dosis al hebben gehad.

Meer dan 500.000 mensen hebben tot nu toe het coronavaccin van AstraZeneca gekregen. Het is niet bekend hoeveel van hen jonger dan 60 zijn. Het vaccin werd half februari voor het eerst toegediend. De tweede prik wordt twaalf weken later gegeven, dus rond half mei zouden de eerste mensen hiervoor aan de beurt zijn.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

homebase123 1 week geleden
Kwek is een beetje hersendood, het zijn de mensen die NL weer hebben opgebouwd.
Rosa Maria 1 week geleden
@Kwek niet zo discriminerend doen over 60+. Je vergeet zeker dat jij ook ouder wordt of denk je dat je eeuwig jong blijft. Laf ben je wel om niet onder je eigen naam te reageren ( durf je zeker niet )šŸ˜”šŸ˜”šŸ˜”
Kwek 1 week geleden
Het oude vlees moet eerst op. Scheelt weer een hoop geld aan AOW en pensioen.
baem 1 week geleden
60 minners geen A-Z meer, maar die oudjes van 60+ mogen er wel ziek ( of meer ) van worden? SLIM BEZIG!!!

Meer uit Gezond

Minder coronapatiƫnten opgenomen in ziekenhuizen

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiƫnten in Nederlandse ziekenhuizen is zaterdag iets afgenomen vergeleken met een dag eerder. In totaal zijn nu 2428 patiƫnten met Covid-19 opgenomen. Dat zijn er 62 minder dan op vrijdag, meldt het Landelijk Coƶrdinatiecentrum Patiƫnten Spreiding (LCPS).

16 uur geleden
RIVM: 8336 nieuwe coronagevallen geregistreerd

BILTHOVEN (ANP) - Bij het RIVM zijn tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 8336 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat zijn er iets minder dan de 8946 gevallen van vrijdag. Donderdag was sprake van 8737 nieuwe besmettingsgevallen, woensdag waren het er met 5461 meldingen veel minder. Door een technische storing bij de GGD'en vielen de meldingen toen lager uit.

16 uur geleden
'Wereldwijd meer dan 3 miljoen doden door coronavirus'

PARIJS (ANP/AFP) - Het coronavirus heeft wereldwijd inmiddels aan meer dan 3 miljoen patiƫnten het leven gekost. Er overleden vorige week gemiddeld 12.000 mensen per dag aan een coronabesmetting, becijferde persbureau AFP.

20 uur geleden
Toch versnelde vaccinatie voor ziekenhuispersoneel

DEN HAAG (ANP) - Ziekenhuispersoneel dat veel coronazorg levert, kan toch sneller geprikt worden. Eerder gingen versnelde vaccinaties met de AstraZeneca- of Janssen-vaccins niet door, vanwege mogelijke bijwerkingen.

1 dag geleden
Zwangere vrouwen in Verenigd Koninkrijk mogen gevaccineerd worden

LONDEN (ANP/RTR) - Zwangere vrouwen in het Verenigd Koninkrijk kunnen ingeƫnt worden met de coronavaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna. Uit Amerikaanse gegevens blijkt dat de twee vaccins veilig zijn voor zwangeren, motiveert de Britse gezondheidsautoriteit het advies.

1 dag geleden
Risicogroepen mogelijk eerder geprikt, patiƫntenorganisaties blij

UTRECHT (ANP) - Patiƫntenorganisaties zijn blij dat coronaminister Hugo de Jonge gaat kijken of mensen tussen 18 en 60 jaar met een verhoogd medisch risico mogelijk toch iets eerder kunnen worden ingeƫnt tegen corona. Het gaat om zo'n 1,1 miljoen mensen, aldus de organisatie voor mensen met een beperking of chronische ziekte Ieder(in).

1 dag geleden
Oordeel EMA over coronavaccin Janssen komt komende dinsdag

AMSTERDAM (ANP) - Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) komt komende dinsdag met conclusies in het onderzoek naar potentiƫle bijwerkingen van het Janssen-coronavaccin. Eerder was al bekend dat een oordeel over het vaccin volgende week zou komen, maar een precieze datum was nog niet genoemd.

1 dag geleden