Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gezondheidsdienst VS wil booster voor alle volwassenen om Omikron

Gezondheidsdienst VS wil booster voor alle volwassenen om Omikron

WASHINGTON (ANP) - De adviseurs van de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en preventie (CDC) hebben er met het opduiken van de coronavariant Omikron nogmaals op aangedrongen dat alle volwassenen in de Verenigde Staten een boosterprik krijgen. Eerder in november bevalen ze die derde injectie al aan voor alle volwassen, nadat ze eerst gepleit hadden voor boosterprikken voor alle 50-plussers.

Volgens het CDC kan iedereen vanaf 18 jaar een extra prik krijgen als de vaccins van Pfizer/BioNTech of Moderna langer dan zes maanden geleden zijn gezet of twee maanden na het toedienen van het Janssen-vaccin. "De recente opkomst van de coronavariant Omikron toont nogmaals het belang van vaccineren, boosterprikken en preventieve maatregelen aan", reageerde CDC-directeur Rochelle Walensky. Ook beveelt ze de 47 miljoen volwassen in de VS die nog niet zijn gevaccineerd om dat zo snel mogelijk te doen en ook om kinderen te vaccineren.

President Joe Biden zei eerder maandag dat mocht een aanpassing van de vaccins of de boosterprikken nodig zijn voor deze nieuwe variant, de ontwikkeling daarvan met ieder mogelijk middel zal worden versneld. Hij riep de Amerikaanse medicijntoezichthouder FDA en de CDC op om de vaccins snel beschikbaar te maken.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Moderna begint klinische proeven boosterprik tegen omikronvariant

CAMBRIDGE (ANP) - Moderna begint met klinische proeven van een vaccinatie die specifiek is ontwikkeld om bescherming te bieden tegen de omikronvariant van het coronavirus. Zeshonderd volwassenen zijn bij de proeven betrokken, die uit moeten wijzen of deze derde of vierde prik betere bescherming biedt tegen omikron.

13 minuten geleden
Washington en NAVO niet akkoord met veiligheidseisen Rusland

WASHINGTON/BRUSSEL (ANP) - De Verenigde Staten en het NAVO-bondgenootschap verwerpen de keiharde zogenoemde veiligheidseisen van Rusland. De VS en de militaire alliantie hebben dat op papier gezet, zoals de regering in Moskou had gevraagd, en aan het Kremlin overgebracht, zeggen ze. Dat ze aan die wens tegemoetkomen en ook andere handreikingen willen doen, toont volgens hen dat ze er toch met Rusland uit willen komen.

6 uur geleden
EU dreigt met maatregelen na militaire coup in Burkina Faso

BRUSSEL (ANP/DPA) - De EU waarschuwt de militairen die sinds maandag de machtsovername in Burkina Faso claimen dat er "directe consequenties voor onze samenwerking" zijn als de afgezette president Roch Kaboré niet wordt vrijgelaten en de democratie niet wordt hersteld. Volgens ingewijden doelt EU-buitenlandchef Josep Borrell hiermee op het terugdraaien van financiële steun en ontwikkelingssamenwerking het West-Afrikaanse land.

8 uur geleden
Ook geen winnaar na derde stemronde presidentsverkiezingen Italië

ROME (ANP/RTR) - De presidentsverkiezingen in Italië hebben zoals verwacht ook na een derde stemronde geen winnaar opgeleverd. De grootste partijen zijn het nog steeds niet eens over wie Sergio Mattarella moet opvolgen.

10 uur geleden
Brussel presenteert verklaring over digitale rechten en principes

BRUSSEL (ANP) - De mens en niet de technologie moet centraal staan in het digitale tijdperk. Volgens de Europese Commissie biedt de verdere digitalisering van de maatschappij veel kansen en uitdagingen maar moet die vooral de kwaliteit van het leven verhogen, voor iedereen, op een eerlijke, duurzame manier. De commissie heeft dit vastgelegd in een plechtige Europese Verklaring over de Digitale Rechten en Principes voor het Digitale Decennium, die naar ze hoopt voor de zomer door de lidstaten en het Europees Parlement zal worden ondertekend.

12 uur geleden
Rapport over Britse 'partygate' wordt woensdag nog verwacht

LONDEN (ANP) - Een belangrijk rapport over feesten waarop Brits overheidspersoneel coronaregels zou hebben overtreden wordt woensdag nog verwacht. Dan krijgt de regering naar verwachting inzage in de onderzoeksresultaten van topambtenaar Sue Gray, schrijven Britse media. Het is onduidelijk of haar volledige rapport dan ook al openbaar wordt gemaakt.

13 uur geleden
Denemarken schrapt alle beperkingen ondanks coronagolf

KOPENHAGEN (ANP/RTR/AFP) - Denemarken schrapt volgende week alle binnenlandse coronamaatregelen, ondanks de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen. Covid is geen gevaar meer voor de samenleving, is de boodschap. "We nemen afscheid van beperkingen en verwelkomen het leven zoals we dat vóór corona kenden", zei premier Mette Frederiksen. Zij prees de "solide verdediging" van coronavaccins.

14 uur geleden