Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gezinsmoord Duitse Solingen herdacht met minuut stilte

Gezinsmoord Duitse Solingen herdacht met minuut stilte

SOLINGEN (ANP) - Rond de achthonderd mensen hebben zaterdagavond in het Duitse Solingen stilgestaan bij de dood van de vijf kinderen die vermoedelijk door hun moeder zijn vermoord. De herdenking werd door inwoners en familie van de kinderen georganiseerd.

De aanwezigen staken kaarsjes aan en hielden een minuut stilte bij de woning waar de kinderen donderdag dood werden gevonden. De 19-jarige Kira Yopoulis, die in dezelfde wijk woont, kan amper geloven wat er is gebeurd. "Je denkt dat zoiets nooit in jouw buurt zal gebeuren", zegt ze tegen omroep WDR. "De grote vraag voor mij is waarom iemand niet om hulp zou vragen." Hans-Peter Harbecke van de lokale buurtvereniging zegt het gezin niet te kennen, maar geeft aan dat er in de wijk behoefte is om het verdriet met anderen te delen.

Het lokale bestuur van Solingen, dat in de buurt ligt van Düsseldorf, zal maandag een rekening openen waar mensen geld kunnen storten voor onder andere de begrafeniskosten. Volgens een gemeentewoordvoerder hebben op sociale media al talloze mensen aangegeven geld te willen doneren. Hij liet ook weten dat de scholen waar de kinderen op zaten psychologische hulp wordt geboden.

De 27-jarige moeder die door justitie verdacht wordt van moord op vijf van haar zes kinderen, ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Ze heeft haar kinderen in de leeftijd van 1 tot 8 jaar mogelijk verstikt en probeerde daarna vermoedelijk zelfmoord te plegen door voor de trein te springen. Haar oudste zoon (11) bleef ongedeerd. Hij verblijft momenteel bij zijn oma.

Meer uit Buitenland

Waarnemers: Turkse president genoot onrechtmatige voordelen

ANKARA (ANP/DPA) - De Turkse presidentsverkiezingen verliepen met "onrechtmatige voordelen" voor de herkozen president Erdogan, stellen Europese verkiezingswaarnemers. Vooringenomenheid in de media en beperkingen van de vrijheid van meningsuiting hebben geleid tot ongelijke voorwaarden waarvan Erdogan profiteerde, concludeert de waarnemersmissie van de Europese organisaties OVSE en de Raad van Europa. De omstandigheden boden "in veel opzichten niet de voorwaarden voor het houden van democratische verkiezingen".

49 minuten geleden
Felgroen gekleurde water in Venetië is niet gevaarlijk

VENETIË (ANP/DPA) - Het groene water in het beroemde Canal Grande in Venetië is niet gevaarlijk, zo meldt de regionale president Luca Zaia op Twitter. Het water bij de Rialtobrug kleurde zondag plotseling door onbekende reden fluorescerend groen, waarop werd besloten over te gaan op onderzoek.

3 uur geleden
Spaanse premier vervroegt verkiezingen na regionale verliezen

MADRID (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft op televisie aangekondigd het parlement te ontbinden na de nederlaag van zijn sociaaldemocraten (PSOE) bij de lokale en regionale verkiezingen van zondag. Hij wil op 23 juli vervroegde landelijke verkiezingen houden.

5 uur geleden
Kyiv voor de tweede keer in korte tijd aangevallen

KYIV (ANP/RTR/AFP) - Kyiv is maandagochtend het doelwit geworden van een nieuwe aanval, nadat de Oekraïense hoofdstad ook al 's nachts werd aangevallen. Het militaire bestuur meldt op basis van voorlopige informatie dat alle raketten zijn neergehaald. Die zouden hun doelen niet hebben bereikt.

6 uur geleden
President Oeganda stemt in met omstreden antihomowetgeving

KAMPALA (ANP/RTR) - De Oegandese president Yoweri Museveni heeft een gewijzigde versie van de omstreden antihomowetgeving goedgekeurd, meldt de voorzitter van het parlement. De wet is wereldwijd een van de strengste tegen de lhbti'ers en is bekritiseerd door onder meer westerse regeringen, internationale bedrijven en mensenrechtenorganisaties.

6 uur geleden
Doden na kapseizen toeristenboot in Italië

LISANZA (ANP/AFP/DPA) - Vier mensen zijn omgekomen na het kapseizen van een boot vol toeristen op het Lago Maggiore in Noord-Italië, melden Italiaanse media. De andere opvarenden konden na het incident zelf naar de wal zwemmen of zijn gered. De doden zijn een Israëliër, een Russin en twee Italianen.

8 uur geleden
Japanse minister beveelt vernietiging van Noord-Koreaanse raket

TOKIO (ANP) - De Japanse minister van Defensie heeft zijn leger de opdracht gegeven elke Noord-Koreaanse raket die Japans grondgebied binnenkomt of afkoerst op het land te vernietigen. Hij reageerde daarmee op een aankondiging van Pyongyang maandag dat Noord-Korea in de komende twee weken een "satelliet" zal lanceren.

11 uur geleden