Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gezellige drukte in pretparken en natuur op eerste paasdag

Gezellige drukte in pretparken en natuur op eerste paasdag

KAATSHEUVEL (ANP) - In de attractieparken in Nederland was het op eerste paasdag gezellig druk. "Heel veel mensen hebben weer een Pasen als vanouds kunnen vieren", aldus een woordvoerder van de Club van Elf, die elf attractieparken, zeven dierentuinen en zes musea vertegenwoordigt.

Ook in de Efteling was er zondag een "gezellige bedrijvigheid", zegt een woordvoerster. De paasdrukte in het pretpark was weer vergelijkbaar met die van voor corona. "Mensen zijn vooral blij dat ze er weer op uit mogen en het is lekker weer", aldus de woordvoerster over de sfeer.

Veel mensen trokken zondag ook naar de bollenstreek, wat aan het eind van de ochtend leidde tot drukte op de wegen. Met name op de wegen richting de Keukenhof was het druk. Tickets voor het beroemde bloemenpark waren zondag uitverkocht, ook maandag is het park volgeboekt.

Drukte

Een woordvoerster van de ANWB zegt dat het aan van eind de dag ook weer druk was op de wegen in de bollenstreek, en dan vooral met bezoekers van de Keukenhof die naar huis gingen. "Verder waren er eigenlijk geen echte paasfiles, ook niet van mensen die een dagje naar het strand gingen", laat de woordvoerster weten. De ANWB verwacht maandag meer drukte op de wegen. "Eerste paasdag is vooral een dag om bij elkaar te komen voor bijvoorbeeld een paasbrunch. Op tweede paasdag trekken veel mensen erop uit."

Ook in de bossen en op de heide was het gezellig druk, maar het was niet zo dat de natuurgebieden werden overlopen, aldus een woordvoerster van Staatsbosbeheer. "Het verschil met de coronaperiode is dat de mensen elkaar nu ook weer thuis kunnen opzoeken."

Nu de coronacrisis voorbij is kan Staatsbosbeheer ook weer activiteiten aanbieden. "Zo was er bijvoorbeeld een goede belangstelling voor het kinderprogramma in ons Buitencentrum Schoorlse Duinen."

Meer uit Binnenland

Rover hoopt op reizigersvriendelijke acties in treinen

AMERSFOORT (ANP) - Reizigersvereniging Rover hoopt op reizigersvriendelijke acties in treinen, nu NS de vakbonden niet tegemoet is gekomen voor een nieuwe cao. De vakbonden hebben daarop aangekondigd te zullen actievoeren en dreigen ook met stakingen. "Staken is natuurlijk hun goed recht maar het gaat hier wel om een essentiƫle sector waar vele reizigers gebruik van maken. We hopen dat ze eruit komen voordat het zover komt", aldus Freek Bos, voorzitter van Rover.

8 uur geleden
Brandweer roept op om bermen met spoed te maaien

ARNHEM (ANP) - Brandweer Nederland roept alle gemeenten, Rijkswaterstaat en de provincies op om wegbermen in de buurt van natuurgebieden met spoed te maaien en het maaisel op te ruimen. Dat is nodig omdat het risico op natuurbranden op dit moment fors verhoogd is door de aanhoudende droogte. Bermbeheerders moeten ook losliggende takken en dor hout in de wegbermen opruimen.

10 uur geleden
Politie krijgt vier tips over zedendelict 7-jarig meisje Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - De politie heeft vier tips ontvangen over een zedendelict waarbij een 7-jarig meisje begin augustus slachtoffer werd. Het delict vond plaats in het recreatiegebied De Heide in Heerenveen. De tips hebben nog niet geleid tot het aanhouden van een verdachte, meldt de politie vrijdag.

13 uur geleden
Meer dan 1500 mensen willen in geboortehuis Johan Cruijff wonen

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 1500 mensen hebben interesse in de woning in Amsterdam-Oost waar Johan Cruijff is opgegroeid. Volgens een woordvoerder van Ymere zijn er in totaal 1543 reacties binnengekomen op de sociale huurwoning van 62 vierkante meter in Betondorp. "Dat is ruim zeven keer meer dan gebruikelijk voor een huis als dit."

14 uur geleden
Onherstelbare natuurschade dreigt in Twente en Salland

ALMELO (ANP) - In Twente en een deel van Salland in Overijssel dreigt onherstelbare natuurschade te ontstaan door de droogte. Daarom heeft waterschap Vechtstromen vrijdag een sproeiverbod ingesteld voor de kwetsbare natuurgebieden en voor een zone van 200 meter rondom deze gebieden. Het schap kan op de hoge zandgronden geen water aanvoeren vanuit het IJsselmeer, zodat de natuur afhankelijk is van grondwater en regenval.

14 uur geleden
Eerste regionale hittegolf van het jaar een feit

HUPSEL (ANP) - De eerste regionale hittegolf van 2022 is een feit, meldt Weeronline. Om 11.30 uur werd het in Hupsel in de Achterhoek 30,1 graden en daarmee is aan de definitie van een hittegolf voldaan. De laatste regionale hittegolf dateert van half juni 2021, dat was in Limburg en delen van Brabant.

15 uur geleden
Steeds meer noodpompen om water in Nederland te verdelen

TIEL (ANP) - Waterbeheerders plaatsen steeds meer noodpompen langs rivieren en kanalen om te zorgen voor voldoende, liefst stromend water in het achterland. Door de droogte, de lage rivierwaterstanden en de hoge temperaturen vallen steeds meer beken, plassen en sloten droog. De natuur en landbouwers hebben daar ernstig onder te lijden.

15 uur geleden