Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gewonden en twee aanhoudingen bij schietpartij in Rotterdam-Noord

Gewonden en twee aanhoudingen bij schietpartij in Rotterdam-Noord

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam-Noord zijn zaterdagavond twee mensen neergeschoten. De politie heeft twee verdachten aangehouden. Daarbij zijn waarschuwingsschoten gelost.

De schietpartij gebeurde tegen middernacht aan de Abraham van Stolkweg. De slachtoffers zijn met letsel aan arm, buik en been naar het ziekenhuis gebracht, aldus de politie.

In de buurt konden agenten een verdachte aanhouden. Omdat diegene probeerde te vluchten, loste de politie waarschuwingsschoten. Een tweede verdachte werd aangehouden bij het honkbalstadion van Neptunus, daar ook niet ver vandaan. Ook bij die arrestatie zijn waarschuwingsschoten gelost.

Wat de aanleiding was van de schietpartij is onbekend. Volgens een politiewoordvoerster waren er veel omstanders aanwezig. Zij zijn uit voorzorg door de politie gecontroleerd.

De schietpartij was in de buurt van het Roel Langerakpark en het Vroesenpark. Daar was het heel de dag al druk, meldt de woordvoerster. Het laatstgenoemde park werd vanwege de drukte in de avond door de politie leeg geveegd. Of de groep rond de schietpartij uit het park komt, is niet bekend.

Meer uit Binnenland

Tussen 1500 en 2000 passagiers getroffen door perikelen Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De combinatie van een storing in het luchtverkeersleidingssysteem en onstuimig weer heeft maandagavond en -nacht op Schiphol tussen de 1500 en 2000 passagiers getroffen. Zij moesten de nacht doorbrengen op de luchthaven of in een hotel, zegt een woordvoerster van Schiphol. In totaal zijn tot dinsdagochtend 76 vluchten geannuleerd.

22 minuten geleden
Meerdere warmterecords gebroken in eerste helft lente

HOUTEN (ANP) - In de eerste helft van de lente zijn meerdere warmterecords gebroken. Van 1 maart tot en met 15 april werd een gemiddelde temperatuur van 10,3 graden gemeten, meldt Weeronline. Sinds het begin van de metingen was het nog niet zo zacht in die periode. Gemiddeld is het in de eerste helft van de lente 7,2 graden.

1 uur geleden
Zware windstoten in westelijk kustgebied

DE BILT (ANP) - Het westelijk kustgebied heeft in de eerste helft van dinsdagochtend nog te maken met zware windstoten. Het gaat om de kustgebieden van Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland. De zware windstoten hebben een sterkte van 75 tot 85 kilometer per uur en komen uit het westen.

1 uur geleden
Nog even zware windstoten in Zeeland en Zuid-Holland

DE BILT (ANP) - In het zuidwestelijk kustgebied komen in de eerste helft van dinsdagochtend zware windstoten voor. Het KNMI waarschuwt dat vooral fietsers, zowel geladen als lege vrachtwagens en auto's met caravan of aanhanger er last van kunnen hebben. De zware windstoten hebben een sterkte van 75 tot maximaal 90 kilometer per uur.

3 uur geleden
Opnieuw tientallen vluchten geannuleerd om onstuimig weer

SCHIPHOL (ANP) - Vanwege onstuimig weer worden dinsdagochtend opnieuw tientallen vluchten geannuleerd. Dat meldt een woordvoerster van Schiphol. Naar verwachting heeft de luchthaven zeker tot het middaguur last van vertragingen en uitval. Om hoeveel vluchten het precies gaat weet de woordvoerster niet.

4 uur geleden
Rode Kruis: 450.000 mensen in Nederland in 'verborgen voedselnood'

DEN HAAG (ANP) - Naar schatting zitten meer dan 450.000 mensen in Nederland in "verborgen voedselnood", meldt het Rode Kruis op basis van een onderzoek van Ipsos I&O. Deze groep eet niet voldoende of niet voldoende gevarieerd voedsel en krijgt geen voedselhulp, terwijl ze deze wel zouden willen. Volgens de hulporganisatie is de meest genoemde reden voor het ervaren van voedselnood dat mensen niet genoeg geld hebben.

5 uur geleden
Uitspraak in zaak op tweede kerstdag doodgereden gezin Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank in Rotterdam doet dinsdag uitspraak in de zaak tegen de 30-jarige Suraj A. uit Den Haag, die wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval dat op tweede kerstdag 2022 in Rotterdam een gezin het leven kostte. Het Openbaar Ministerie acht het bewijs voor driemaal doodslag bewezen en eiste twaalf jaar cel. "De verdachte heeft zijn auto als wapen gebruikt", aldus de officier van justitie.

6 uur geleden