Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gewonden bij schietpartij tijdens herdenking Chicago

Gewonden bij schietpartij tijdens herdenking Chicago

CHICAGO (ANP) - Bij een schietpartij rond een herdenking van een slachtoffer van vuurwapengeweld zijn in het zuiden van Chicago zondag dertien mensen gewond geraakt. De politie heeft twee mensen aangehouden, een gewapende man op de plaats van de schietpartij in de wijk Englewood en een persoon die naar het ziekenhuis moest maar mogelijk ook heeft geschoten.

Het is niet duidelijk wat tot de schietpartij leidde. Volgens een politiewoordvoerder gaat het mogelijk om drie vuurgevechten, een in het pand, een onmiddellijk daarna buiten op straat en vervolgens is ook nog op een passerende auto geschoten.

De metropool wordt vaak fel bekritiseerd vanwege het vuurwapengeweld, onder anderen door president Trump. Sinds vrijdagnamiddag (17.00 uur) zijn er door dat geweld vier doden en 34 gewonden gevallen. Toch dalen de misdaadcijfers in de statistieken van de politie van Chicago sterk.

In de eerste 10 maanden van dit jaar is het aantal moorden ten opzichte van het voorafgaande jaar met 11 procent teruggelopen. Het aantal incidenten met vuurwapens zoals dit vuurgevecht in Englewood met 10 procent. Dit jaar heeft de politie al 9300 vuurwapens in beslag genomen, 19 procent meer dan in deze periode in 2018. Volgens een website van activisten die misdaadcijfers bijhouden zijn er dit jaar al circa vijfhonderd mensen vermoord in de metropool. Het jaar 2016 geldt als een dieptepunt met 762 moorden.

Meer uit Buitenland

Oekraïne straft Iran voor wapenleveranties aan Russen

KYIV (ANP/AFP) - Het Oekraïense parlement in de hoofdstad Kyiv heeft sancties goedgekeurd tegen Iran. Dat land wordt ervan beschuldigd als bondgenoot van Moskou wapens te leveren voor de al ruim een jaar durende Russische oorlog tegen Oekraïne.

30 minuten geleden
Lichamen en fresco's uit de oudheid gevonden in Pompeï

POMPEÏ (ANP) - In Pompeï zijn de botresten gevonden van drie mensen die in 79 na Christus omkwamen na een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Het gaat waarschijnlijk om twee vrouwen en een kind van negen maanden die hun toevlucht hadden gezocht in een bakkerij.

57 minuten geleden
Waarnemers: Turkse president genoot onrechtmatige voordelen

ANKARA (ANP/DPA) - De Turkse presidentsverkiezingen verliepen met "onrechtmatige voordelen" voor de herkozen president Erdogan, stellen Europese verkiezingswaarnemers. Vooringenomenheid in de media en beperkingen van de vrijheid van meningsuiting hebben geleid tot ongelijke voorwaarden waarvan Erdogan profiteerde, concludeert de waarnemersmissie van de Europese organisaties OVSE en de Raad van Europa. De omstandigheden boden "in veel opzichten niet de voorwaarden voor het houden van democratische verkiezingen".

2 uur geleden
Felgroen gekleurde water in Venetië is niet gevaarlijk

VENETIË (ANP/DPA) - Het groene water in het beroemde Canal Grande in Venetië is niet gevaarlijk, zo meldt de regionale president Luca Zaia op Twitter. Het water bij de Rialtobrug kleurde zondag plotseling door onbekende reden fluorescerend groen, waarop werd besloten over te gaan op onderzoek.

5 uur geleden
Spaanse premier vervroegt verkiezingen na regionale verliezen

MADRID (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft op televisie aangekondigd het parlement te ontbinden na de nederlaag van zijn sociaaldemocraten (PSOE) bij de lokale en regionale verkiezingen van zondag. Hij wil op 23 juli vervroegde landelijke verkiezingen houden.

6 uur geleden
Kyiv voor de tweede keer in korte tijd aangevallen

KYIV (ANP/RTR/AFP) - Kyiv is maandagochtend het doelwit geworden van een nieuwe aanval, nadat de Oekraïense hoofdstad ook al 's nachts werd aangevallen. Het militaire bestuur meldt op basis van voorlopige informatie dat alle raketten zijn neergehaald. Die zouden hun doelen niet hebben bereikt.

7 uur geleden
President Oeganda stemt in met omstreden antihomowetgeving

KAMPALA (ANP/RTR) - De Oegandese president Yoweri Museveni heeft een gewijzigde versie van de omstreden antihomowetgeving goedgekeurd, meldt de voorzitter van het parlement. De wet is wereldwijd een van de strengste tegen de lhbti'ers en is bekritiseerd door onder meer westerse regeringen, internationale bedrijven en mensenrechtenorganisaties.

7 uur geleden