Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gewonden bij schietpartij in metro New York

Gewonden bij schietpartij in metro New York

NEW YORK (ANP/AFP) - In een metro van de Amerikaanse stad New York is tijdens de ochtendspits een schietpartij geweest. Media melden dat zeker acht personen zijn neergeschoten in een metrostel dat kort daarna arriveerde in een station. In totaal zouden er minstens zestien gewonden zijn. De politie opende een klopjacht op de vermoedelijke dader, een man met een oranje hesje en gasmasker.

De autoriteiten kwamen in actie na een melding van rook in het station en na een melding dat een persoon was neergeschoten. De politie onderzoekt of er in de metro een rookbom is afgegaan, zoals media berichten. Er zijn explosieven gevonden, maar de politie meldde later op Twitter dat er "op dit moment geen actieve explosieven" zijn.

Het incident was in het station 36th Street in de buurt Sunset Park van het stadsdeel Brooklyn. Een deel van de metroverkeer is stilgelegd. Niemand in scholen in de omgeving van het metrostation mocht naar buiten. President Joe Biden is op de hoogte gebracht.

Schietpartijen zijn in New York aan de orde van de dag en het aantal is in vergelijking met vorig jaar toegenomen. Burgemeester Eric Adams, een ex-politieagent die begin dit jaar aantrad, heeft beloofd er hard tegen op te treden. In heel de Verenigde Staten komen elk jaar ongeveer 40.000 personen door schietwapens om het leven.

Meer uit Buitenland

Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

2 uur geleden
Vracht van eerste graanschip uit Oekraïne geweigerd door koper

ISTANBUL (ANP/RTR) - De Razoni, het eerste schip dat sinds de Russische invasie een Oekraïense haven verliet onder een door de VN en Turkije bemiddeld akkoord, is op zoek naar een andere haven om zijn graanvracht te lossen. Het schip wordt daartoe gedwongen omdat de Libanese koper de lading weigert, nu die meer dan vijf maanden te laat geleverd is.

2 uur geleden
VS steunen Oekraïense overheidsfinanciën met 4,5 miljard dollar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten sturen de Oekraïense regering nog eens 4,5 miljard dollar, waardoor de totale Amerikaanse begrotingssteun aan het land sinds de Russische invasie in februari op 8,5 miljard dollar komt, meldt het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID).

5 uur geleden
Twee verdachten doden zwarte man VS krijgen levenslang

BRUNSWICK (ANP/RTR) - Een federale rechter in de Amerikaanse staat Georgia heeft Travis McMichael en zijn vader Gregory McMichael tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor het plegen van de moord op Ahmaud Arbery in 2020. Arbery, een zwarte man, werd neergeschoten toen hij door een grotendeels witte wijk jogde.

6 uur geleden
Rusland wil atoomwaakhond toelaten tot kerncentrale Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland wil de internationale atoomwaakhond IAEA toelaten tot de veroverde Oekraïense kerncentrale Zaporizja, de grootste van Europa. De Russen zijn klaar om een ​​bezoek van het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie mogelijk te maken, aldus het Russische persbureau RIA Novosti.

7 uur geleden
VS en EU willen snel akkoord met Iran in atoomoverleg

WENEN/TEHERAN (ANP/AFP/RTR) - De Verenigde Staten en de Europese Unie willen dat er snel een akkoord komt in het atoomoverleg met Iran. Iran zei maandag dat een akkoord nog ver weg is en dat er meer gesproken moet worden.

7 uur geleden
Duitse oud-kanselier Schröder mag lid blijven van regeringspartij

HANNOVER (ANP) - De Duitse regeringspartij SPD gaat het lidmaatschap van oud-bondskanselier Gerhard Schröder niet beëindigen vanwege diens vriendschap met de Russische president Vladimir Poetin en banden met Russische staatsenergiebedrijven. Er is volgens een arbitragecommissie geen bewijs dat er partijregels zijn overtreden, melden Duitse media.

9 uur geleden