Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gewonden bij beëindigen illegale raveparty in Maastricht

Gewonden bij beëindigen illegale raveparty in Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Maastricht een einde gemaakt aan een illegale raveparty in een leegstaand kantoorpand. Daarbij zijn twee feestgangers en een agent gewond geraakt, maakte de politie zondag bekend. Niemand is aangehouden. Gedurende de ontruiming keerden honderden feestgangers zich tegen de politie en gooiden onder meer met stenen en glas.

De politie greep in na meldingen over geluidsoverlast vanuit het voormalige kantoorgebouw tussen de Limburglaan en het Wim Duisenbergplantsoen. Toen de politie het pand binnenging bleek er op vijf verdiepingen een raveparty gaande met honderden feestgangers. Ook buiten stonden enkele honderden raveliefhebbers.

De politie zette meerdere patrouilles in om het feest te beëindigen. Voordat agenten het pand binnen konden, keerde een groep van zo'n honderd mensen zich tegen de politie en ontstond een grimmige sfeer. Daarop voerden agenten in linie charges uit. Rond 02.00 uur ontruimde de politie het pand, waarna buiten opnieuw zo'n 150 mensen zich tegen de politie keerden. Agenten werden daarbij bekogeld met stenen, glas en bierblikjes. Opnieuw voerde de politie charges uit en zette ook twee politiehonden in. Twee mensen liepen daardoor onbekend letsel op. Ook een agent raakte gewond.

1500 feestgangers

Volgens de politie kwamen de feestgangers met onder meer auto's, busjes en caravans uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en zelfs Tsjechië. "We hebben maar heel weinig mensen Maastrichts horen praten", zei chef basiseenheid Martijn Boer van de politie in Maastricht.

In totaal waren zo'n 1500 feestgangers op de raveparty afgekomen, aldus Boer. De politie greep in na overleg met burgemeester Annemarie Penn. In totaal zette de politie tussen de dertig en veertig agenten in uit Maastricht, Heerlen, Valkenburg en Sittard. Omdat er maar relatief weinig agenten waren om een eind aan de ongeregeldheden te maken, kon de politie geen aanhoudingen verrichten, aldus Boer.

Meer uit Binnenland

Joost Klein voor het eerst sinds songfestival weer op het podium

ENSCHEDE (ANP) - Joost Klein staat zondag voor het eerst sinds alle gebeurtenissen tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden op het podium. De 26-jarige artiest beklimt op evenementenlocatie het Rutbeek in Enschede een van de podia van het meerdaagse Freshtival Weekend.

1 uur geleden
Drie gewonden bij brand aan Hillevliet in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een uitslaande brand in een woning aan de Hillevliet in Rotterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie personen gewond geraakt, waarvan één ernstig. Het gaat om twee personen die in het brandende pand waren en een brandweerman. Deze laatste raakte lichtgewond, maar werd net als de twee bewoners naar het ziekenhuis gebracht, voor controle.

2 uur geleden
7 gewonden na val uit open bus in Drentse Borger

BORGER (ANP) - Zeven personen zijn zaterdagavond gewond geraakt nadat ze uit een open bus vielen in het Drentse Borger. Volgens het Dagblad van het Noorden gaat het om spelers van het eerste elftal van de lokale voetbalclub die een kampioenschap vierden met een rondrit.

6 uur geleden
Concert Jerusalem Quartet goed verlopen, kleine demonstratie buiten

AMSTERDAM (ANP) - Het optreden van het Jerusalem Quartet in het Concertgebouw in Amsterdam is zaterdagavond zonder wanklank verlopen. Voor aanvang was er een demonstratie buiten bij het gebouw. Enkele tientallen mensen droegen Palestijnse vlaggen, riepen leuzen en hielden teksten omhoog als 'Palestinian artists are not safe'. Naderhand konden alle bezoekers het Concertgebouw zonder problemen verlaten, terwijl de politie toekeek.

7 uur geleden
Protest rond optreden Jerusalem Quartet in Concertgebouw

AMSTERDAM (ANP) - Enkele tientallen mensen protesteren zaterdagavond buiten het Concertgebouw in Amsterdam rondom een optreden van het Jerusalem Quartet, ziet een ANP-fotograaf. Ook is er veel politie aanwezig. De demonstranten roepen leuzen.

8 uur geleden
Waterschap Limburg: hoogwaterpiek is voorbij, geen problemen meer

MAASTRICHT (ANP) - Het Waterschap Limburg verwacht geen problemen meer met hoge waterstanden in het stroomgebied van de Geul. De hoogwaterpiek in de rivier is voorbij, de waterafvoer neemt af en er wordt alleen nog af en toe een bui verwacht, zegt het waterschap.

12 uur geleden
Extra politiecontroles in Vlissingen na schietincidenten

VLISSINGEN (ANP) - De politie gaat extra controles uitvoeren in en rond het Middengebied in Vlissingen, na meerdere schietincidenten. Deze week werd er op verschillende plaatsen in de stad geschoten. Dat gebeurde binnen één etmaal. Ook was er een steekincident.

13 uur geleden