Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gewonde door brand in appartement in Helmond, huizen ontruimd

Gewonde door brand in appartement in Helmond, huizen ontruimd

HELMOND (ANP) - In een appartement aan de Spoorstraat in het Brabantse Helmond is in de nacht van zondag op maandag even na middernacht brand uitgebroken. Er is iemand gewond geraakt en overgedragen aan ambulancepersoneel, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Of het slachtoffer ook is afgevoerd naar het ziekenhuis is niet bekend.

Een aantal omliggende woningen in het appartementencomplex is ontruimd. Onduidelijk is wanneer de bewoners kunnen terugkeren, zegt de woordvoerder.

Meer uit Binnenland

OM ziet daling van moord- en doodslagzaken

DEN HAAG (ANP) - Het aantal moord- en doodslagzaken, inclusief pogingen daartoe, nam vorig jaar met 10 procent af. Dit meldt het Openbaar Ministerie in het jaarverslag over 2023. Het aantal bedreigingen daalde met 9 procent, mishandelingen met 4 procent. Woninginbraken namen af met 7 procent en het aantal gewapende overvallen met 19 procent.

30 minuten geleden
Leiden Marathon evalueert na afgelasting om warmte

LEIDEN (ANP) - De organisatie van de marathon in Leiden gaat uitgebreid evalueren, nadat onderdelen van de loop zondag moesten worden afgelast of stilgelegd omdat veel deelnemers onwel werden door de warmte. Ambulances moesten uit de wijde omgeving komen en 25 mensen moesten naar het ziekenhuis.

42 minuten geleden
Extra controle bij ingang Haagse Hogeschool om protesten

DEN HAAG (ANP) - Mensen die de Haagse Hogeschool willen bezoeken, moeten maandag bij de ingang een studentenpas laten zien. De hbo-instelling zegt die maatregel te nemen "omdat er berichten zijn doorgesijpeld dat er maandag mogelijk een solidariteitsactie plaatsvindt na de protesten in Utrecht en Amsterdam". Het is niet direct duidelijk of mensen zonder pas wel naar binnen mogen.

47 minuten geleden
UvA: laat 'walk-out' studenten en medewerkers rustig verlopen

AMSTERDAM (ANP) - ​Het bestuur van UvA roept maandagochtend op om de zogeheten 'walk-out' van studenten en medewerkers die gepland staat om 11.00 uur rustig te laten verlopen. Op dat tijdstip zullen mensen uit protest om de demonstraties van vorige week uit de collegezalen lopen en zich verzamelen op het Roeterseiland. Ook op de universiteiten van Leiden, Utrecht, Wageningen en Nijmegen zijn op hetzelfde moment walk-outs.

1 uur geleden
Mensenrechtencollege bezorgd over algoritmen in onderwijs

UTRECHT (ANP) - Digitale systemen die door scholen worden ingezet, kunnen leiden tot een ongelijke behandeling van leerlingen. Dat blijkt uit een verkennend onderzoek van het College voor de Rechten van de Mens. Het college vindt daarom dat de overheid onderwijsinstellingen moet helpen, om zo risico's op ongelijke behandeling te voorkomen.

4 uur geleden
Hof doet uitspraak in zaak ontvoering Insiya

AMSTERDAM (ANP) - Het gerechtshof in Amsterdam doet maandag uitspraak in de geruchtmakende zaak rond de ontvoering van het meisje Insiya. Het destijds 2-jarige kind werd in september 2016 met geweld weggehaald uit het huis van haar oma in Amsterdam-Oost. Volgens het Openbaar Ministerie was de ontvoering een grondig voorbereide operatie. De vader van het kind, Shehzad H. (44), is hoofdverdachte, omdat hij het brein achter het geheel zou zijn geweest. In hoger beroep heeft justitie negen jaar cel tegen hem geëist.

8 uur geleden
UvA-gebouwen weer open na pro-Palestijnse studentenprotesten

AMSTERDAM (ANP) - De gebouwen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) gaan maandag weer open. Door pro-Palestijnse studentenprotesten op verschillende locaties waren de universiteitsgebouwen vier dagen dicht. Zaterdag maakte de UvA bekend dat colleges en onderzoek vanaf maandag weer door kunnen gaan.

8 uur geleden