Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gewonde bij steekpartij in Delftse woning

Gewonde bij steekpartij in Delftse woning

DELFT (ANP) - In de nacht van donderdag op vrijdag is bij een steekpartij aan de Van Embdenstraat in Delft iemand gewond geraakt. Dat gebeurde in een woning, meldt de politie op Twitter.

Een verdachte is aangehouden en het slachtoffer is nagekeken door ambulancepersoneel. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de steekpartij.

Meer uit Binnenland

Bijna 30.000 kippen omgekomen door brand in schuur Assen

ASSEN (ANP) - Bij een brand in een loods in Assen zijn 28.500 kippen omgekomen. Op het terrein heeft de brandweer een schuur met daarin 15.000 kippen weten te redden. De brandweer heeft het vuur onder controle, meldt de veiligheidsregio.

1 uur geleden
Twee Nederlanders overleden door busongeluk in Ecuador

TENA (ANP) - Twee Nederlanders zijn zondagavond overleden door een busongeluk in de stad Tena in Ecuador. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag. De overleden personen zijn een vrouw van 74 jaar uit Haarlem en een man van 73 jaar uit Hilversum.

2 uur geleden
Litouwer aangehouden voor uitbuiting verstandelijk beperkte man

ROTTERDAM (ANP) - De Opsporingsdienst van de Nederlandse Arbeidsinspectie heeft maandag een man uit Litouwen in Rotterdam aangehouden op verdenking van arbeidsuitbuiting van een 51-jarige verstandelijk beperkte man. Het slachtoffer, eveneens uit Litouwen, werd in 2020 door de verdachte in het Oost-Europese land geworven om in Nederland te komen werken.

2 uur geleden
Bergkamp hoopt dat Arib alsnog meewerkt aan onderzoek

DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) houdt hoop dat oud-voorzitter Khadija Arib (PvdA) gaat meewerken aan het onderzoek naar haar. Arib had al gezegd dat niet van plan te zijn, maar Bergkamp zegt dat ze haar blijft uitnodigen. Wat het voor het onderzoek betekent als Arib niet meewerkt, gaat Bergkamp "bespreken met het presidium", ofwel het dagelijkse bestuur van de Tweede Kamer.

3 uur geleden
Limburger bekent doodschieten agent in Spa

TONGEREN (ANP) - Hoewel hij het zich niet meer zegt te kunnen herinneren, bekende Yvo T. (40) uit het Limburgse Schinnen dat hij in augustus 2018 in Spa een Belgische politieagent heeft doodgeschoten. Dat bleek maandag tijdens de eerste zittingsdag van het Hof van Assisen in Tongeren (België). Op de vraag van het Hof wie verantwoordelijk is voor de dood van de agent antwoordde T.: "Dat ben ik. Hoe kan het anders gebeurd zijn."

3 uur geleden
Landsadvocaat: klachten tegen Arib 'geen geïsoleerd incident'

DEN HAAG (ANP) - Bij de klachten in de anonieme brief van juli over oud-Kamervoorzitter Khadija Arib is volgens de landsadvocaat geen sprake van een 'geïsoleerd incident" maar van een "breder structureel probleem". Mede daarom heeft de landsadvocaat het presidium geadviseerd een extern onderzoek te laten doen naar Arib, en geen intern onderzoek.

4 uur geleden
VluchtelingenWerk: nieuw gezinsherenigingsbeleid 'bedroevend'

DEN HAAG (ANP) - VluchtelingenWerk Nederland laat weten het "bedroevend" te vinden dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) vanaf maandag het nieuwe gezinsherenigingsbeleid uitvoert, "terwijl maatregelen om meer opvangplekken te realiseren tot nu toe uitblijven". Eerder werd bekend dat de wet die gemeenten kan dwingen asielzoekers op te vangen, vertraging heeft opgelopen.

4 uur geleden